citroenwater
Spread the love

Citroenwater is samen met water een van de meest gezonde dranken die we kunnen drinken. Door toevoeging van vers geperst citroensap wordt water nog gezonder. Citroen is namelijk rijk aan alle gezonde voedingsstoffen en vooral aan vitaminen, mineralen en voedingsvezels. Daarnaast bevat het weinig of geen calorieën zodat het ook uitstekend is voor diegenen die iets aan hun overgewicht willen doen. Citroenwater doet veel meer dan dat. Het verbetert onze gezondheid, beschermt ons tegen allerlei aandoeningen en is daar boven op nog lekker ook.

Kortom, wat kan het regelmatig drinken van citroenwater voor onze gezondheid betekenen?

Citroenwater is vooral rijk aan vitamine B en C en aan belangrijke mineralen zoals kalium, calcium en magnesium. Daarnaast bevat citroensap ook relatief veel eiwitten, pectine en sterke antioxidanten. Deze laatsten beschermen ons tegen de vrije radicalen die onze lichaamscellen beschadigen, ons ziek maken en ons natuurlijk verouderingsproces versnellen. Pectine versterkt op zijn beurt ons immuunsysteem. Daardoor zijn we beter beschermt tegen veel voorkomende aandoeningen en vooral tegen verkoudheden, griep, corona, infecties van onze luchtwegen en bronchitis.

Citroenwater gezond zeker van biologische geteelde citroenen

Gebruik steeds vers geperst citroensap afkomstig van biologisch geteelde citroenen. Die bevatten geen schadelijke stoffen zoals pesticiden en andere schadelijk zijn voor je gezondheid.

Citroenwater drinken op je nuchtere maag

Meng het sap van een halve citroen in een groot glas lauw water. We nemen makkelijker warm water op dan koud. Drink dit bij voorkeur voor je ontbijt. Dat brengt je vetverbranding onmiddellijk op de gewenste snelheid zodat je meer opgeslagen vet verbrandt en makkelijker afvalt.

Lees ook: De juiste dranken drinken helpt je meer opgeslagen vet verbranden

Citroensap helpt je meer vet verbranden en makkelijker afvallen 

Citroenwater is geen wondermiddel, maar ingepast in een gezond en natuurlijk voedingspatroon doet het je wel meer opgeslagen vet verbranden en makkelijker afvallen. Het activeert namelijk niet alleen je vetverbranding. Citroenwater geeft je snel een langdurig voldoen gevoel waardoor je minder eet.  Daarnaast zorgt het voor een goede spijsvertering en een gezonde darmflora. Het vermindert tegelijk ook je trek in vaak zoete en ongezonde tussendoortjes.

[fusion_button link=”http://www.paypro.nl/producten/Afslank_Receptenbijbel/21142/50831//” color=”default” size=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ alignment=”left” class=”” id=””]JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid en snel afvallen![/fusion_button]

Citroenwater zuivert je lichaam

Citroen en citroensap helpen je lichaam zuiveren van alle (giftige) afvalstoffen die zich in je lichaamsweefsel verzamelden. Ze zijn het resultaat van ons ongezond eetpatroon, van de vele lichaamsprocessen en ons slechter woon- en leefklimaat. Zo voorkomen we ernstige schade aan zowel onze lichaamscellen als onze lichaamsweefsels en organen. Samen met het afbreken en afvoeren van deze afvalstoffen wordt ook meer vet afgevoerd. Citroensap activeert de werking van onze lever door de aanmaak van meer enzymen. Citroenwater werkt ook sterk vochtafdrijvend waardoor onze urinewegen gifvrij blijven. Zo komt ook onze pH waarde weer in evenwicht waardoor bacteriegroei sterk vertraagd. Dat verkleint vooral ons risico op vervelende en pijnlijke infecties van onze urinewegen.

Lees ook: Je spijsvertering verbeteren op een natuurlijke manier is gezond en doet je sneller afvallen

Citroenwater verbetert je spijsvertering

De structuur van citroensap is vergelijkbaar heft een soortgelijke structuur als je maagsappen. Zo reinigt het ook onze spijsvertering en verbetert het de gezondheid van onze darmflora. Dat is belangrijk want onze darmflora is de basis van zowel onze lichamelijke als onze geestelijke gezondheid. Citroensap helpt ook bij constipatie of verstopping, bij (brandend) maagzuur, reflux en een opgeblazen gevoel. Het brengt ‘s morgens onze spijsvertering snel weer op gang, hydrateert, stimuleert de aanmaak van galvloeistof en zorgt voor een regelmatige en soepele stoelgang.

Citroenwater hydrateert je lichaam

En dat is belangrijk omdat we niet zouden uitdrogen. We bestaan namelijk voor het grootste deel uit water en vocht. Daarom dat diëtisten ons aanraden om dagelijks minstens 2,5 liter water te drinken. De meesten van ons drinken veel te weinig water vanwege de neutrale smaak. Citroenwater is dan een uitstekend alternatief. Om je vochtbalans in evenwicht te houden drink je niet alleen citroenwater voor je ontbijt maar ook zoveel tijdens de dag.

Citroenwater versterkt je immuunsysteem

In citroensap vinden we veel vitamine C wat ons immuunsysteem versterkt en zo de kans op verkoudheden, griep, corona, infecties van onze luchtwegen en bronchitis sterk verkleint. Citroen bevat ook veel ijzer, een mineraal dat ook ons immuunsysteem versterkt en onze natuurlijke weerstand verhoogt.

Lees ook: Groene koffie en wat dit kan betekenen voor je gezondheid + Recepten

Het verhoogt je energieniveau

Citroenwater geeft je direct een stoot energie en het verbetert je humeur meteen aan het begin van de dag.

Het zorgt voor een gezonde en jongere huid

Citroenen zitten vol met antioxidanten die schade door vrije radicalen voorkomen. Deze vrije radicalen zijn verantwoordelijk voor voortijdige huidveroudering. Vitamine C zorgt voor behoud van de elasticiteit van de huid, het voorkomt de vorming van rimpels en het vermindert oneffenheden.

Lees ook: Natuurlijke ontstekingsremmers doen je ook snel afvallen

Andere gezondheidsvoordelen van citroensap

Citroen en citroensap hebben nog meer gezondheidsvoordelen in petto:

  • Werkt sterk ontstekingsremmend: citroen verwijdert schadelijk urinezuur uit onze gewrichten. Urinezuur is één van de belangrijkste oorzaken van ontstekingen. Het helpt bij reuma, artrose en artritis
  • Het heeft antibacteriële en antivirale eigenschappen: en helpt zo bij het bestrijden van verkoudheden, griep, corona, infecties van onze luchtwegen, bronchitis, keelpijn en keelonsteking
  • Het alkaliseert je lichaam: citroen smaakt zuur maar is toch een van de meest alkalisch voeding die we kunnen eten. Het eten van te veel zure voeding veroorzaakt overgewicht, ontstekingen, diabetes en de ziekte van Alzheimer.
  • Het vermindert slijmvorming
  • Het geeft een frisse adem: citroen verfrist je adem en bestrijdt mondbacteriën. Gebruik steeds citroenwater of citroensap. Onverdund citroenzuur tast ons tandglazuur aan.
  • Het geeft je hersenen een oppepper: citroen is rijk aan magnesium en kalium en magnesium, twee belangrijke mineralen die zorgen voor een gezond brein en sterke zenuwen. Citroenwater helpt zelfs stress, angst en depressie bestrijden. Het zorgt voor onze geestelijke gezondheid en verbetert onze concentratie.
  • Zorgt voor een jonge en gezonde huid zonder acne of puistjes: als je regelmatig last hebt van puistjes of acne is het drinken van citroenwater op je nuchtere maag een echte aanrader. Citroen bevat namelijk sterke antioxidanten en collageen. Twee stoffen die helpen het natuurlijk verouderingsproces van onze huid te vertragen en zo helpen tegen ouderdomsvlekjes, rimpels en kraaienpootjes.

Je gezondheid verbeteren en makkelijker afvallen doe je alleen in een gezond en natuurlijk eetpatroon zoals beschreven in de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm(Gratis Webinar).

Probeer de Afslank Receptenbijbel nu risicovrij uit… 60 Dagen niet goed? Geld terug!

Snel afvallen zonder dieet

[fusion_button link=”http://www.paypro.nl/producten/Afslank_Receptenbijbel/21142/50831//” color=”default” size=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ alignment=”left” class=”” id=””]JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid en snel afvallen![/fusion_button]

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole