Gezond en goedkoop eten

Beste voedingsschema voor meer gezondheid en verantwoord afvallen

Spread the love


[fusion_builder_container background_color=”#282a2b” background_image=”https://leefnugezonder.be/wp-content/uploads/2015/02/Black_background-1.jpg” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”center center” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”0″ padding_bottom=”20″ padding_left=”0″ padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_2″ last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_text]

INHOUDSOPGAVE

Ook op de hoogte blijven van de laatste nieuwe gezondheidstips?

Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en krijg alle nieuwtjes als eerste DIRECT in je mailbox!

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_2″ last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_separator style_type=”none” top_margin=”25″ bottom_margin=”25″ sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” class=”” id=””/][fusion_text][bftpro-form-start 1]

Je Naam: [bftpro-field-static name]
*Je Email: [bftpro-field-static email]

[bftpro-submit-button 1 “Aanmelden”]
[bftpro-form-end 1][/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”20px” padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]

Beste voedingsschema voor meer gezondheid en verantwoord afvallen

Het kiezen van beste voedingsschema is belangrijk om je gezondheid te verbeteren. De keuze van het beste voedingsschema is ook belangrijk voor al diegenen die gezond en verantwoord willen afvallen.

Het ondersteun je afslankkuur en helpt je meer opgeslagen lichaamsvet te verbranden en gemakkelijker je overgewicht kwijt te spelen.

Het belangrijkste bij je keuze van beste voedingsschema is dat je gezonder leeft en er tegelijk mee afvalt. Maar minstens even belangrijk is dat je je gezond gewicht ook weet te behouden.

Hoe kies je dan het beste voedingsschema en om gezonder te leven zonder ongezond buikvet en overgewicht?

Overgewicht is het resultaat van een ongezond eet- en leefpatroon met teveel vetrijke voeding, veel suiker en onvoldoende beweging. Om het definitief kwijt te spelen moet je daar zo vlug mogelijk gezond eten en meer bewegen.

Eet voortaan gezond met veel groenten, fruit, eiwitten, gezonde vetten en koolhydraten. Gewichtsverlies komt voor maar liefst zeventig procent van de juiste voeding. De overige dertig procent moeten van de juiste beweging komen.

Je eet gezond met:

 • Veel groenten: zo’n 500 gram per dag. Eet groenten van  alle mogelijke kleuren. Zo geniet je van de vele voordelen die ze je bieden
 • Voldoende fruit: eet dagelijks twee verschillende stukken fruit. Niet meer wegens de aanwezigheid van fructose of fruitsuiker
 • Vette vis: waaronder wilde zalm, paling, tonijn, forel, heilbot, tarbot, dorade, makreel, sardienen, haring en ansjovis
 • Magere vleessoorten: zoals kip en kalkoen
 • Noten: zoals onbewerkte en dis ongezouten, ongebrande en niet geroosterde walnoten, hazelnoten, pistachenoten, beukennoten en amandelen
 • Pitten: zoals zonnebloempitten
 • Zaden: lijnzaad, sesamzaad en chiazaad

Meer calorieën verbranden en gemakkelijk gewicht verliezen doe je door meer vet te verbranden

Soep makenWil je meer vet verbranden , je gezondheid verbeteren en sneller afvallen?  Dan moet je naast gezond eten met de juiste voeding, ook meer opgeslagen lichaamsvet verbranden. En dan is het Vet Verliezen 1.0 Programma zeker iets voor jou.

Het Vet Verliezen 1.0 programma van Mark Van Oosterwijck is geen wondermiddel.

Zonder inspanningen lukt het je met zijn programma ook niet om meer vet te verbranden.

Met de nodige discipline en motivatie is het wel een uitstekende manier om op een verantwoorde en dus gezonde manier meer vet te verbranden.

Geraak je, ondanks gezond eten en voldoende beweging niet van je laatste vet verlost, en ben je voldoende gemotiveerd om meer spieren te kweken en je laatste vet te verliezen?

Weet je zeker dat je dit langer dan twee weken kunt volhouden? Dan is het Vet Verliezen 1.0 programma wellicht iets voor jou!

Een uitgebreide en onafhankelijke review over Het Vet Verliezen 1.0 programma, lees je HIER

Beste voedingsschema op maat

Gezond eten is voor iedereen hetzelfde. Het beste voedingsschema is er een op maat. Dat kies je aan de hand van je voorkeuren, maar ook van je gezondheid, je vetverbranding, bloedsuikerspiegel en de gezondheid van je hormonen. Zowel je lichamelijke als je geestelijke gezondheid bepalen je vetverbranding en de mate waarin je afvalt.

Stress, verdriet, depressie en brun out en een trage of te snel werkende schildklier zijn belangrijke oorzaken van overgewicht.

Crash diëten doen je niet afvallen en zijn gevaarlijk voor je gezondheid

Velen zien de oplossing van hun gewichtsprobleem in het volgen van, jawel, het ene crash dieet na het andere. Die stellen allemaal spectaculair gewichtsverlies in een opvallend korte tijd in het vooruitzicht.

10 kilo afvallen in 1 week is volgens deze crash dieet gemakkelijk realiseerbaar.

Vergeet het!

Zoals je overgewicht er niet van de ene dag op de andere is gekomen, zo geraak je er ook niet in een handomdraai van verlost. Je gezond gewicht bereiken en behouden doe je alleen met veel geduld en doorzetting.

Snel afvallen bestaat niet. Zeker niet met extreme crash diëten.

Tijdens de eerste dagen van je dieet verlies je veel lichaamsvocht, maar geen grammetje vet. Het gewichtsverlies met een crash dieet is slechts tijdelijk. Je houdt het immers onmogelijk lang vol. Eens in je oude, ongezonde eetgewoonten hervallen vliegen de kilo’s er sneller aan dan je ze met je crash dieet verloor.

Crash diëten zijn niet alleen nutteloos en ongezond, maar ook… WEGGEGOOID GELD.

De belangrijkste nadelen van een crash dieet op een rijtje:

 • Het gewichtsverlies is erg tijdelijk
 • Eens met je crash dieet gestopt, vliegen de kilo’s er snel weer aan
 • Een crash dieet is peperduur
 • Is oorzaak van schildklierproblemen, stress, depressie, huidproblemen (vooral acne, eczeem en psoriasis), nieraandoeningen en nierstenen

Het beste voedingsschema is er een mat trage koolhydraten

Diegenen die iets aan hun  overgewicht willen doen, eten meestal geen koolhydraten meer. Zij schrappen zowel voeding met snelle als met trage koolhydraten.

Snelle koolhydraten kunnen we inderdaad missen. Zij brengen je gezondheid niets positiefs bij en zijn een belangrijke oorzaak van overgewicht.  Trage koolhydraten daarentegen heb je nodig, zowel voor je gezondheid als voor verantwoord afvallen. Ze verlengen immers je verzadigingsgevoel waardoor je automatisch minder eet.

Trage koolhydraten verteren nauwelijks en in vele gevallen zelfs niet. Ze vragen dan ook veel energie (calorieën) van je lichaam. Groenten en fruit, maar ook peulvruchten zoals erwten, bonen, groentekiemen, linzen en kikkererwten zijn belangrijke bronnen van trage koolhydraten.

Deze gezonde koolhydraten zijn belangrijk voedsel voor je hersenen en je spieren. Zonder trage koolhydraten kun je onmogelijk meer spieren kweken. Die verbruiken immers ook energie, zelfs in rust.

De basis van het beste voedingsschema

De basis van het beste voedingsschema wordt gevormd door: 

 • Voedingsschema op maat: het beste voedingsschema is er een op maat. Logisch toch, want iedereen van ons is uniek. Wat, wanneer en hoeveel je eet bepaal je de dag zelf maar NIET van een week tevoren
 • Natuurlijke voeding: puur en natuurlijke voeding is de basis van ieder voedingsschema. Natuurlijke voeding is vrij van verzadigde vetten en transvetten en is suikervrij. Er blijft nog genoeg over om te genieten van wat je eet
 • Stressloos: stress is de grootste vijand van onze gezondheid en overgewicht. Tijdig ontspannen en voldoende slaap (gemiddeld acht uur per nacht en minstens een aaneengesloten blok van minstens vijf uur) zijn belangrijk om stress te voorkomen of te behandelen. Beoefen je favoriete hobby, mediteer of doe aan yoga om stress te vlug af te zijn

Met het beste voedingsschema eet je nooit teveel, maar ook niet te weinig 

Met het beste voedingsschema eet je inderdaad juist voldoende en precies wat je nodig hebt om gezond te zijn. Afvallen doe je wanneer je minder calorieën inneemt dan je lichaam er verbrandt.

Te weinig eten is even slecht als teveel.

Hoeveel je best eet om af te vallen wordt weergegeven door de dagelijkse hoeveelheid calorieën die goed voor je is. Daarbij is er een verschil tussen mannen en vrouwen. De gemiddelde calorie- inname bij mannen ligt tussen de 2100 en 2500. Voor vrouwen ligt de limiet tussen de 1800 en 21 calorieën.

De hoeveelheid calorieën die je nodig hebt om goed te blijven functioneren hangt van verschillende factoren af, zoals:

 • Je geslacht
 • Je leeftijd
 • Je gezondheid
 • En de duur en de intensiteit van je dagelijkse inspanningen

Het beste voedingsschema is gezond, evenwichtig en gevarieerd samengesteld met veel hoogwaardige eiwitten, gezonde vetten en trage koolhydraten.

leefnugezonderbestevoedingsschemaHet beste voedingsschema zelf opstellen in vier stappen 

Het opstellen van het beste voedingsschema op maat verloopt in vier stappen: 

 • Je vetpercentage: naast je gewicht, is je vetpercentage, en je spier- en botmassa van groot belang voor het opstellen van een persoonlijk voedingsschema. Iemand met een hoog gewicht kan evengoed veel vetmassa hebben, maar evengoed weinig of geen vet en des te meer spieren. Je vetpercentage meet je met een speciale vet meter. Die bestaan in verschillende uitvoeringen zoals een huidplooimeter, elektronisch of ingebouwd in een klassieke weegschaal. Je kunt uiteraard je vetpercentage ook laten meten door je diëtiste of je huisarts
 • Je caloriebehoefte: gezondheid en afvallen hangen nauw samen met je dagelijkse caloriebehoefte. Je caloriebehoefte om dagelijks goed te kunnen functioneren laat je best vaststellen door je diëtiste
 • Maak een Excel sheet: om je evolutie zo goed mogelijk te kunnen volgen maak je best een excel sheet. Daarmee kun je gemakkelijk aanpassingen doen en nieuwe gegevens invullen.
 • Vul het schema in: als basis hanteer je je huidige voedingspatroon. Afhankelijk van wat je eet zal toch aan gewijzigd moeten worden. Daarbij kun  je gebruik maken van handige tools zoals een gezonde voedingswijzer, een calorielijst en/of een dieetlijst, en een caloriechecker

Je kunt je persoonlijk voedingsschema op maat uiteraard ook door je diëtiste laten opstellen.

Nog meer vet verbranden en afvallen doe je met het beste voedingsschema en het Vet Verliezen 1.0 Programma

Nog meer vet verbranden en snel gewicht verliezen doe je niet met een dieet, maar met een gezond eetpatroon. Een gezond eetpatroon   dat ons makkelijker doet afvallen is ongetwijfeld het Vet Verliezen 1.0 Programma met honderden gezonde voedingstips en originele recepten met puur natuurlijke en vet verbrandende ingrediënten.

Dat Vet Verliezen 1.0 Programma hielp ondertussen al meer dan 15000 Nederlanders en bijna evenveel Belgen definitief van hun vervelend buikje en van hun overgewicht af.

Ben jij de volgende?

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”0″ padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]vetverliezenbanner

 

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]