afvallen extra ondersteunen

Afvallen extra ondersteunen met de juiste voedingssupplementen

Spread the love

Afvallen doe je met gezond en natuurlijk eten en voldoende bewegen. Voor velen gaat dit allemaal niet snel genoeg. Wil je makkelijker en dus sneller je overgewicht kwijt? Dat kan met het slikken van de juiste voedingssupplementen. 

Wat zijn de juiste voedingssupplementen om afvallen te vergemakkelijken?

Voor velen gaat afvallen nooit snel genoeg. Ze zoeken dan de oplossing in de strengste diëten. Die brengen geen oplossing voor hun gewichtsprobleem, integendeel. Ze brengen je gezondheid in gevaar en maken alleen je bankrekening lichter. Toch kun je afvallen extra ondersteunen met het slikken van de juiste voedingssupplementen. Dat zijn dan onze natuurlijke voedingssupplementen. Die zijn uitsluitend samengesteld uit natuurlijke bestanddelen. Dat is meteen het grootste verschil met synthetische supplementen. De overbodige kilo’s lichaamsgewicht die je met natuurlijke voeding, voldoende beweging en het gebruik van natuurlijke voedingssupplementen verliest, ben je definitief kwijt en komen dus nooit meer terug.

Deze natuurlijke voedingsproducten helpen je meer vet verbranden en makkelijker afvallen:

Makkelijker afvallen met een streng dieet?

Afvallen volhouden is moeilijk. Dat lukt niet in enkele dagen of weken. Daar is veel tijd en geduld voor nodig. En vergeet daarbij de vele, strenge diëten. Die hou je nooit lang vol. En eens in je oude en ongezonde eetgewoonten hervallen, vliegen de kilo’s er sneller aan dan je ze verloor. Strenge crash diëten zijn dus geen oplossing.  Afvallen zonder het gevreesde jojo-effect heeft tijd nodig. Je overgewicht kwam toch ook niet van de ene op de andere dag tot stand? Dieet dus zeker niet té streng. Je moet kunnen blijven genieten van wat je eet. Daarom is een 80-20 verhouding een goede manier om blijvend je overgewicht te verliezen. Dat betekent dat je voor 80 procent je gezond eetpatroon volgt en bijvoorbeeld één dag per week je favoriete gerechten eet.

Afvallen extra ondersteunen: minder calorieën eten dan je er verbrandt

Bij verantwoord afvallen krijg je minder calorieën naar binnen dan je er dagelijks verbrandt. Je calorieën onbeperkt terugschroeven helpt je dus geen stap verder. Precies zoals dat met teveel eten het geval is, is ook te weinig eten nadelig voor je lichaamsgewicht. Je lichaam gaat dan in verdediging. Het slaat het teveel aan calorieën op als vet. Dat zal het gebruiken wanneer er een tekort ontstaat aan energie.

Kun je afvallen extra ondersteunen met voedingssupplementen

Gelukkig kunnen we afvallen extra ondersteunen met het gebruik van natuurlijke voedingssupplementen. Dat kan met groene thee, CLA, chroom, carnitine, mythermo, whey eiwitten of met een goed uitgebalanceerde multivitamine.  Deze voedingssupplementen zijn geen wondermiddelen. Ze zijn een aanvulling op een gezond eet- en leefpatroon. Voor het beste resultaat combineer je natuurlijk eten met voldoende bewegen en het slikken van de juiste voedingssupplementen.  i

Afvallen extra ondersteunen met groene thee

Groene thee is vooral rijk aan polyfenolen. Vooral catechinen, de belangrijkste soort polyfenolen. De aanwezige catechinen in groene thee:

  • Stimuleren je vetstofwisseling, waardoor je meer opgeslagen vet verbrandt
  • Doet je makkelijker afvallen 
  • Verkleint ons risico op diabetes
  • Beschermt tegen aderverkalking en tegen hart- en vaatziekten

Groene thee is daarmee een van de meest gezonde drankjes die we kunnen drinken als we willen afvallen. Naast deze catechinen winden we in groene thee ook relatief veel cafeïne. Samen met catechinen, is cafeïne een van de sterkte antioxidanten onder de polyfenolen. Ze zijn maar liefst tot honderd keer sterker dan het zo geprezen vitamine C. Cafeïne vinden we vooral in koffie, thee en in allerlei frisdranken. Catechinen zijn vooral aanwezig in: groene en witte thee, in pure cacao, win wijn en in alle soorten fruit.

Afvallen extra ondersteunen met Chroom

Dit mineraal zorgt in de eerste plaats voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Zo speelt chroom een belangrijke rol bij de aanmaak van insuline. Dit hormoon regelt het suikergehalte in ons bloed. Chroom helpt tegelijk met het verteren van snelle koolhydraten (suikers en zetmeel) en vetten. Dit mineraal onderdrukt ook ons hongergevoel, waardoor we automatisch minder eten. Chroom is in kleine hoeveelheden aanwezig in:

  • Alle verse groenten: vooral groene bladgroenten
  • Vers fruit
  • Mager vlees: vooral magere biefstuk en rosbief
  • Orgaanvlees: zoals lever, niertjes en hersenen
  • In alle volkorenproducten: voornamelijk in alle soorten volkorenbrood, volkoren pasta en in zilvervliesrijst

Natuurlijke voedingssupplementen op basis van chroom normaliseren je bloedsuikerspiegel en doen je makkelijker afvallen.

Afvallen extra ondersteunen met Geconjugeerd Linolzuur (CLA)

Geconjugeerd Linolzuur (CLA) komt van nature vooral voor in moedermelk en in zuivelproducten zoals melk en in onbewerkte natuuryoghurt, Griekse yoghurt, kwark en in skyr. Wetenschappers zijn ervan overtuigd dat CLA onze vetmassa vermindert. Het is dan ook een van de meest gebruikte, natuurlijke voedingssupplementen in gezonde voeding. Dat is vooral zo in sportvoeding. sportvoeding.  CLA is rijk aan gezonde vetzuren. Van een dagelijkse dosis van 3.2 gram werd wetenschappelijk bewezen dat het ons 90 gram meer vet doet verbranden dan zij die geen extra CLA innamen.

Carnitine activeert onze stofwisseling

Carnitine is als aminozuur belangrijk voor onze stofwisseling, en dus ook voor onze vetverbranding. Tot 80 procent van alle aminozuren produceren we zelf. De overblijvende 20 procent halen we uit onze dagelijkse voeding. Ons huidig voedingspatroon bevat steeds minder gezonde voedingsstoffen, waaronder dus ook Carnitine. Naast het verbranden van vetten, speelt carnitine een belangrijke rol bij de vetverbranding en de opname van koolhydraten. Bij een dagelijkse hoeveelheid van gemiddeld 80 gram carnitine helpt het vooral met het transport van vetzuren naar onze spiercellen. Dat danken we aan de extra aanmaak van insuline, een hormoon dat de opname van van carnitine vergemakkelijkt.

Afvallen extra ondersteunen met een goede fatburner

Een goede fatburner maakt afvallen makkelijker. Goede fatburners bevatten cafeïne, waardoor je ook extra energie. Een goede vetverbrander vermindert ook je eetlust. Dan danken we aan de aanwezigheid van natuurlijke bestanddelen zoals vitaminen van het B- complex, kolanoot en guarana.

Hoogwaardige Whey eiwitten

Om afvallen extra te ondersteunen hebben we veel hoogwaardige eiwitten nodig. Doe doen niet alleen ons vetpercentage dalen. Eiwitten vergroten tegelijk onze spiermassa. Omdat die ook energie (calorieën) verbranden, zelfs in rust en tijdens onze slaap, helpen die ons makkelijker gewicht verliezen. Hoogwaardige eiwitten en zeker Whey eiwit zijn ook een gezonde bron van gezonde (langzame)koolhydraten met een lage glycemische index. Daardoor geven dit soort eiwitten langdurig en gelijkmatig energie af, waardoor het weinig of geen invloed heeft op onze bloedsuikerspiegel.

Afvallen extra ondersteunen met een goede multivitamine

Om tijdens onze afslankkuur voldoende gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en alle andere onmisbare nutriënten binnen te krijgen, is een goede multivitamine een uitstekende aanvulling op ons gezond en natuurlijk eetpatroon.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.