Mariadistel is gezond
Spread the love

Mariadistel is gezond en een bitter, winterhard en bloeiend kruid dat nauw verwant is aan de bekendere madeliefjes en ambrosia. Deze plant is bijzonder geschikt voor teelt op rotsachtige grond en kan tot drie meter hoog worden. In juli en augustus geeft mariadistel prachtige paarse bloemen. Vanaf september staan ​​de planten al in bloei en kun je de zaden oogsten. Oorspronkelijk komt de plant uit Zuid- en Midden-Europa, Noord-Afrika en Azië, maar nu vind je hem hier ook.

Mariadistel is gezond, maar wat betekent het ook voor je gezondheid?

De werkzame stoffen in mariadistel zitten vind je bijna uitsluitend in de zaden. Die zijn naast silymarine, ook rijk aan histamine en flavonoïden, en in kleinere hoeveelheden ook aan gezonde HDL- cholesterol, essentiële oliën, bitterstoffen en tannines voor eiwitten en aminozuren. Daardoor verlaagt mariadistel je insulineresistentie en houdt diabetes beter onder controle. Het brengt tegelijk ook je cholesterol weer in evenwicht. Deze factoren helpen je makkelijker afvallen. Mariadistel van de hoogste kwaliteit koop je HIER.

Heb jij ervaring met Mariadistel? Waar en hoe gebruik je het voor? Laat het ons weten, je helpt er onze vele lezers écht mee.

Mariadistel helpt je makkelijker afvallen 

Kamp je met overgewicht en wil je daar iets aan doen? Dan kan mariadistel je daarbij zeker helpen. Het zorgt namelijk voor een evenwichtig cholesterolgehalte en verlaagt je insulineresistentie. Dit laatste is dan weer een belangrijke oorzaak van diabetes type 2.

Een voedingssupplement alleen doet je niet afvallen

Alleen een voedingssupplement kan je alleen niet doen afvallen. Alleen ingepast in een gezond eet- en leefpatroon met natuurlijke voeding en voldoende lichaamsbeweging zal je helpen meer opgeslagen vet te verbranden en makkelijker afvallen.

Mariadistel is gezond: houdt diabetes beter onder controle

Diabetici hebben vaak overgewicht, en raken daar moeilijk nog van af. Deze Ze kunnen namelijk snelle koolhydraten en vooral suikers en zetmeel moeilijk of zelfs niet meer verwerken. Maar ook als je nog geen diabetes type 2 hebt, maar wel Ook als je nog geen diabetes type II hebt maar wel een verminderde glucosetolerantie kan mariadistel al helpen om je bloedsuikerspiegel te verlagen en makkelijker af te vallen.

Een voedingssupplement alleen doet je niet afvallen

Alleen een voedingssupplement kan je alleen niet doen afvallen. Alleen ingepast in een gezond eet- en leefpatroon met natuurlijke voeding en voldoende lichaamsbeweging zal je helpen meer opgeslagen vet te verbranden en makkelijker afvallen.

Verjongingskuur voor je huid

Mariadistel betekent ook een echte verjongingskuur voor onze huid. Silymarine, het belangrijkste bestanddeel van dit kruid, beschermt ons namelijk tegen de schadelijke vrije radicalen. Deze kunnen onze lichaamscellen beschadigen als gevolg van oxidatieve stress. Daarnaast kunnen ze ons ziek maken en ons natuurlijke verouderingsproces versnellen. Dit is het eerste merkbaar aan onze huid. Het gebruik van mariadistel betekent een natuurlijke verjongingskuur voor onze huid. Het helpt mee ouderdomsvlekjes, donkere schaduwen en wallen onder de ogen, rimpels en kraaienpootjes voorkomen of verdoezelen.

Mariadistel is gezond met meer gezonde cholesterol 

Een te hoge cholesterol is een van de belangrijkste oorzaken van overgewicht, aderverkalking, van hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en diabetes. Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar de invloed van mariadistel op onze gezondheid. Uit die resultaten blijkt dat mariadistel ons cholesterolgehalte helpt normaliseren. Personen die regelmatig mariadistel aan hun eetpatroon toevoegde, hadden een evenwichtiger cholesterolgehalte dan zij die geen mariadistel gebruikten.

Helpt bij allergische astma

Silymarine, het belangrijkste actieve ingrediënten van mariadistel, kan ook helpen om allerlei ontstekingen te verhelpen. Dat is vooral het geval bij ontstekingen van onze luchtwegen zoals bij allergische astma.

Mariadistel is gezond: beschermt tegen osteoporose

Mariadistel kan ook onze botten versterken en ons beschermen tegen botontkalking of osteoporose. Dat komt vooral voor bij vrouwen in de overgang.  De meerderheid van de wetenschappelijke studie focusten zich vooral op het verlies van botmassa ten gevolge van oestrogeen, zoals dat tijdens de overgang het geval is.

Mariadistel is gezond: Helpt tegen Alzheimer

Volgens de jongste studies uit mariadistel zou ook onze geestelijke gezondheid ondersteunen. In de eerste plaats onze weerstand tegen oxidatieve stress. Dat is één van de meest doorslaggevende oorzaken van Alzheimer. Mariadistel zou niet alleen onze cognitieve functies verbeteren, maar dus ook neurodegeneratieve aandoeningen helpen voorkomen of verbeteren.

Versterkt immuunsysteem en verhoogt weerstand

Daardoor verkleint mariadistel ons risico op verkoudheden, griep (influenza), corona en op allerlei ontstekingen van onze luchtwegen, vooral bronchitis.

Mariadistel is gezond: Het gebruik

Alle gezonde voedingsstoffen in mariadistel vind je in hun zaden. Je kunt ze zo eten of toevoegen aan je zelf gemaakte ontbijtgranen, aan natuuryoghurt, Griekse yoghurt, kwark of skyr zonder andere toevoegingen en aan vele gerechten. Al na enkele weken zul je er zelf de gezondheidsvoordelen van ondervinden.

Voedingssupplement met mariadistel kopen

Als voedingssupplement vind je mariadistel heel vaak in combinatie met andere voedingsstoffen of planten zoals de paardenbloem. Koop een goede kwaliteit mariadistel, zo geniet je maximaal van al zijn gezondheidsvoordelen. De Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) bedraagt in totaal 200 milligram. Verdeel dit over ‘s morgens, ‘s middags en ‘s avonds.  Dat komt overeen met een gemiddeld 150 milligram silymarine, het belangrijkste bestanddeel van mariadistel.

Mariadistel van de hoogste kwaliteit koop je HIER.

Heb jij ervaring met Mariadistel? Waar en hoe gebruik je het voor? Laat het ons weten, je helpt er onze vele lezers écht mee.

By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole