Verkoudheden voorkomen
Spread the love

Verkoudheden voorkomen is nog altijd beter dan ze te genezen. Ze zijn vooral vervelend en genezen spontaan na maximaal tien dagen. Toch kunnen verkoudheden zowel je professionele als je sociaal leven erg verstoren. Gelukkig kun je zelf veel doen om je risico op verkoudheden zoveel mogelijk te beperken. Met gezonde en natuurlijke voeding bijvoorbeeld. Een gezond en natuurlijk eetpatroon met veel groenten en vooral spinazie maakt verkoudheden voorkomen mogelijk.

Dit eenvoudig en supergezond recept van pasta met spekblokjes en spinazie helpt je daarbij.     

Verkoudheden voorkomen doe je in de eerste plaats door je natuurlijke weerstand te verhogen. Daar heb je voldoende gezonde voedingsstoffen en vooral vitaminen, mineralen en voedingsvezels voor nodig. Die vind je vooral in alle verse groenten en zeker in groene bladgroenten zoals spinazie. Deze populaire groenten met een hoge voedingswaarde is vooral rijk aan:

  • Vitaminen: en vooral vitamine A, B1, B2, B3, B5, B6, B11 of foliumzuur, B12, vitamine C, E en vitamine K
  • Mineralen: zoals ijzer, magnesium, kalium, natrium, calcium, fosfor, jodium, koper, selenium en zilver
  • Voedingsvezels
  • Sterke antioxidanten
  • Eiwitten
  • Omega 3 en omega 6 vetzuren


Lees ook: Spinazie gezond – De invloed van deze populaire groente op je gezondheid

De voordelen van spinazie

Al deze gezonde ingrediënten zorgen voor vele gezondheidsvoordelen. Spinazie:

  • Verhoogt je natuurlijke weerstand.
  • Geeft je snel een langdurig voldaan gevoel waardoor het een uitstekende groente is voor de velen die iets aan hun overgewicht willen doen
  • Verbetert je geheugen en je concentratie.
  • Dankzij zijn hoge concentratie aan hoogwaardige eiwitten zorgt spinazie voor meer en sterkere spieren. En ook die zijn nodig om makkelijker af te vallen. Spieren verbruiken namelijk ook energie (calorieën), zelfs in rust en terwijl je slaapt.
  • Verbetert je bloedcirculatie en doorbloeding
  • Werkt sterk ontstekingsremmend.
  • Helpt bij reuma, jicht, artrose en artritis.
  • Beschermt tegen osteoporose of botontkalking
  • Stimuleert je metabolisme waardoor je meer opgeslagen vet verbrandt.
  • Beschermt tegen aderverkalking en tegen hart- en vaatziekten
  • Zorgt voor een evenwichtig cholesterolgehalte
  • Is uitstekend voor de gezondheid van je ogen.

Verkoudheden voorkomen met Pasta, spekreepjes en spinazie

Vervelende verkoudheden voorkomen doe je zeker met ons makkelijk, lekker en vooral gezond recept met pasta, spekreepjes en spinazie.

De ingrediënten voor vier personen: 500 gram pasta, 500 jonge babyspinazie, 500 gram spekreepjes, twee sjalotten, twee teentjes knoflook, 250 gram ricotta, olijfolie, peper en zeezout

Ook interessant: Verkoudheid of Griep – Wat kun je best eten en drinken om zo vlug te genezen?

Bereiding

  • Kook de pasta gaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schil en snipper de sjalot en knoflook.
  • Spoel en droog de spinazie.
  • Fruit de sjalot en knoflook aan in wat olijfolie en roer er de ricotta door.
  • Voeg de spinazie er langzaam aan toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Laat alles gedurende vijf minuten zachtjes pruttelen.
  • Bak de spekreepjes krokant in een pan zonder vetstof en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Giet de pasta af en meng door de spinazie-ricottasaus.
  • Werk af met de krokant gebakken spekblokjes.

Dit gezond gerecht is ook lekker met courgettes, sla, andijvie en met tuin- en waterkers.

Spinazie eet je bij voorkeur gekookt of in een zelf gemaakte smoothie 

Om van alle gezondheidsvoordelen van spinazie te genieten moet je uiteraard niet dagelijks een gerecht met spinazie te eten. Naast zo een gezond gerecht met spinazie volstaat het om dagelijks een handjevol of 25 gram jonge babyspinazie te eten. Geef zoveel mogelijk de voorkeur aan gekookte spinazie. Voor de nodige afwisseling kun je spinazie ook toevoegen aan je zelf gemaakte smoothie.

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.