Tips om volop thuis te ontspannen
Spread the love

Er zijn vandaag veel mogelijkheden om helemaal te ontspannen zodat je fit en opgeladen aan de volgende werkdag kunt beginnen. Denk maar aan een bezoek aan de sauna of een massage. Jammer genoeg kun je niet elke dag genieten van die verwennerij maar dat hoeft je niet te weerhouden om je ook thuis helemaal zen te voelen. De vele heerlijke geuren in je woning door geurkaarsen of geurstokjes van rituals doen wonderen!

Met deze tips om thuis volop te ontspannen verdrijf je stress meteen

Tip 1: maak ruimte door op te ruimen

Als je zelf al met heel wat zaken in je hoofd zit, is het ongemakkelijk om thuis te komen in een huis dat er rommelig bij ligt. Zet een ‘opruimdag’ in je planning wanneer het er ’s avonds niet echt meer van komt. Voorzie voldoende opbergmogelijkheden zoals een wand of afsluitbare kast. Een opgeruimd huis zorgt voor minder prikkels en laat je toe om meer te ontspannen.

Tips om thuis volop te ontspannen: schone lucht

Als we iets geleerd hebben tijdens de coronapandemie, dan is het wel dat ventilatie erg belangrijk is. Nu kun je maar beter elke dag je ramen opengooien en zorgen dat er frisse lucht naar binnenkomt maar ook kleine ingrepen kunnen je helpen. Om de lucht schoon te houden, schaf je beter enkele planten aan die de lucht zuiveren. De lepelplant of varens zijn hiervoor ideaal. Ze zijn de natuurlijke ‘schoonmakers’ van stof en schadelijke deeltjes en zorgen voor kwalitatieve lucht in je woning. Planten geven bovendien sfeer in huis. Zet ze in een mooie bloempot van ferm living en integreer ze in je interieur. Ferm living wordt nu ook bij ons alsmaar populairder.

Tip 3: hoekjes om te relaxen

Tips om thuis volop te ontspannen: tover verschillende ongebruikte hoekjes in huis om tot een plekje waar het gezellig is om thee te drinken of een boek te lezen. Een verloren plekje op de overloop, tover je zo om tot een cosy plekje. Schaf enkele kussens aan en een quiltdeken om vervolgens weg te duiken in het boek dat je doet wegdromen. Heb je een kamer die je nu alleen gebruikt om dozen te stockeren, maak dan ruimte door je spullen een plekje te geven en richt de kamer in tot een functionele ruimte om volop te ontspannen.

Tips om thuis volop te ontspannen: met geuren en kleuren

Tips om thuis volop te ontspannen: durf het aan om wat kleur in je interieur te brengen. Kleuren brengen ons onbewust in een andere stemming en zorgen voor een rustgevende balans. Geniet van een heerlijke geur in je woning door geurkaarsen of geurstokjes van rituals op strategische plaatsen te zetten. Denk hierbij aan de inkomhal, het toilet of je badkamer. Die laatste ruimte is trouwens de ideale plek om te ontspannen. Laat het bad vollopen, steek een geurkaars aan, speel je favoriete playlist af en genieten maar! Wedden dat je snel die massage of het bezoekje aan de sauna vergeet?

By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole