Niet aankomen tijdens de feestdagen
Spread the love

Hoe kun je van de feestdagen genieten en toch niet aan gewicht winnen?

Lekker eten en drinken zijn ideale manieren om aan te komen. Maar ook als je die extra kilo’s zo snel mogelijk probeert kwijt te raken, kun je zeker genieten van de feestdagen. Met onze simpele tips slaag je zeker in je opzet en bereik je je doelen.

Niet aankomen tijdens de feestdagen: Eet verstandig tijdens het feest diner

Kies voor je fondue of gourmet voor mager, eiwitrijk vlees en magere in plaats romige en vette sausjes. Magere sausjes zijn even lekker en bevatten veel minder calorieën. Kies voor het feestdiner bijvoorbeeld voor kipfilet, kalkoenfilet, runderbiefstuk, varkenshaas, witvis of schaal- en schelpdieren zoals oesters, kreeft, garnalen of krab. Combineer dit met veel (gegrilde) groenten, een zelf gemaakte salade aardappels en best zoete aardappel uit de airfryer of de oven.

Drink verstandig

Niet alleen verstandig en gezond eten is belangrijk om niet aan te komen tijdens de feestdagen. Dat is met drinken even goed het geval. Frisdrank, bier, wijn, glühwein, geestrijke dranken barsten van de calorieën. Goede champagne is met gemiddeld zestig calorieën een goed alternatief.

Niet aankomen tijdens de feestdagen: Eet niet te weinig en sla nooit maaltijden over

Zo weinig mogelijk eten om tijdens de feestdagen niet aan te komen is geen goed idee. Je lichaam gaat dan in spaarstand en spaart zoveel mogelijk vet op in plaats van ver te verbranden. Je lichaam zal dit opgeslagen vet aanspreken bij een tekort aan energie.

Sla geen enkele maaltijd over

De meerderheid van al diegenen die willen afvallen, slaan tijdens een feestperiode een of zelfs meerdere maaltijden over om hun uiteindelijke doel te bereiken. Meestal gaan ze zonder ontbijt de deur uit. Dat is geen goed idee. Door maaltijden en zeker je ontbijt over te slaan heb je veel vlugger honger en zal ook je trek in zoet nog vergroten. Met het gekende gevolg.

Bespaar op je calorie-inname 

Door overdag op je calorieën te besparen kun je ook op feestdagen binnen je dagelijkse toegelaten aantal calorieën blijven. Dat doe je bij voorkeur met een eiwitrijk ontbijt, lunch en diner met weinig calorieën. Tijdens een feestperiode zoals kerst en nieuwjaar slapen we meestal wat langer. Dat maakt een bescheiden maaltijd makkelijker, maar sla ook dan geen enkele maaltijd over. Je kunt een eiwitrijk eetpatroon extra ondersteunen met een voedingssupplement met de beste eiwitten.

Niet aankomen tijdens de feestdagen met gezonde en caloriearme maaltijden 

Het is niet alleen belangrijk om aan de feesttafel gezond en caloriearm te eten. Omdat je ook in deze periode best geen enkele maaltijd overslaat, is het even belangrijk om gezond te blijven eten met veel eiwitten, gezonde vetten en koolhydraten en zo weinig mogelijk calorieën. Als ontbijt eet je bijvoorbeeld:

  • 120 gram natuuryoghurt zonder toegevoegde stoffen
  • Bananenpannenkoeken met het eiwit van drie eieren, een banaan, een koffielepel kaneel en twee koffielepels olijfolie
  • Griekse yoghurt met verschillende soorten bessen en frambozen
  • Twee sneetjes volkorenbrood met een sneetje kip- of kalkoenfilet en magere gekookte ham

Je kunt dit extra ondersteunen met een evenwichtige en natuurlijk samengestelde fat burner of vetverbrander.

Gezonde en toch caloriearme lunch

Varieer zoveel mogelijk met veel groenten, een stuk fruit, onbewerkte noten, zaden en pitten, een hardgekookt ei, yoghurt, Griekse yoghurt, kwark of skyr zonder toegevoegde stoffen, volkorenbrood, mager broodbeleg zoals kip- en kalkoenfilet en magere gekookte ham, een plakje magere kaas (+20) of geitenkaas, vette vis, zoete aardappel, peulvruchten (vooral linzen en kikkererwten) en volkorengranen (haver, zemelen, boekweit, gierst of quinoa).

Gezond en caloriearm diner of avondmaal

Dat zijn bijvoorbeeld 50 gram ongekookte volkorenpasta of zilvervliesrijst, 120 gram kip of kalkoenfilet, veel groenten, 120 gram vette vis of mager vlees en een stuk fruit.

Voldoende bewegen tijdens de feestdagen

Voldoende bewegen tijdens de feestdagen blijft belangrijk. Een half uurtje wandelen, fietsen of joggen volstaan om je vetverbranding extra te activeren. Zo verbrand je met een half uurtje wandelen aan vijf kilometer toch al 120 calorieën. Met een fietstochtje van een half uur aan twintig kilometer per uur zelfs het dubbelen of gemiddeld 240 calorieën. Maar zo verbrand je niet alleen extra calorieën. Bewegen is nodig om je spiermassa te vergroten en te versterken.

Niet aankomen tijdens de feestdagen doe je ook door:

Voldoende eiwitten te eten bij elke maaltijd

Eiwitten zorgen snel voor een langdurig verzadigd gevoel. Start je feestmaaltijd met eiwitten zoals vette vis of mager vlees. Je eet dan automatisch minder koolhydraten (suikers).

Wees zuinig met het eten van desserts

Een combinatie van vetten en zoetigheden doet je meer eten. Je krijgt dan makkelijk véél te veel calorieën binnen, met het bekende gevolg.

Vermijd vloeibare calorieën

Frisdrank en andere calorierijke drankjes verzadigen niet, maar zijn wel rijk aan calorieën. Drink  weinig mogelijk frisdranken. Champagne, prosecco of droge wijn, maar met mate. Drink tussen elk glas champagne of wijn, een glas water.

Eet uit kleinere borden

Wetenschappelijk onderzoek leerde ons dat je automatisch minder eet als je kleinere borden gebruikt. Je bent even goed verzadigd, maar je at wel minder.

Langzaam eten doet je beter kauwen

Hoe trager je eet, hoe beter je kauwt en hoe sneller je verzadigd bent. Zo geniet je meer van wat je eet.

Niet aankomen tijdens de feestdagen met voldoende slaap

De hoeveelheid slaap die nodig is om gezond te functioneren verschilt van persoon tot persoon. Een gemiddelde van acht uur slaap per nacht is ideaal. Slaap dus zeker niet te weinig, maar ook niet teveel. Dat heeft een averechts effect.

Eet niet te weinig na de feestdagen

De meesten onder ons hebben de neiging o na de feesten extreem weinig te eten. Zoals we hierboven al stelden, zal dit ons sneller doen aankomen in plaats van af te vallen. We slaan dan meer vet op in plaats van het te verbranden.

Je kunt dit extra ondersteunen met een evenwichtige en natuurlijk samengestelde fat burner of vetverbrander.

By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole