[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]
Deze suikervrije sushi zonder gluten is niet alleen lekker en super snel klaar, maar boven alles écht gezond. Breng deze sushi op smaak met glutenvrije sojasaus, en /of wasabi mayonaise. Meng hiervoor wat wasabi met suikervrije mayonaise. Gebruik bij voorkeur zalm van goede kwaliteit, dus zonder pezen. Zalm met pezen is niet alleen van bedenkelijke kwaliteit, hij is ook minder smaakvol.
Geef steeds de voorkeur aan wilde zalm. Wilde zalm is rijk aan onverzadigde en dus gezonde vetten, waaronder vooral omega 3 vetzuren. Daarnaast bevat wilde zalm ook vitamine D en selenium. Daardoor heeft wilde zalm een positieve invloed op levensbedreigende hart- en vaatziekten, depressies en op ontstekingen van de gewrichten. Wilde zalm verzacht de symptomen van reuma, artrose en artritis. Verder stimuleert wilde zalm de werking van je hersenen, zorgt het voor een jonge, stralende en fluweelzachte huid en houd het je cholesterol in evenwicht.
Zeekraal
Zeekraal geraakt nu ook bij ons meer en meer ingeburgerd. Deze gezonde zeegroente is zacht en knapperig en heeft een licht zoute smaak. Zeekraal past uitstekend bij vis maar doet het ook verrassend goed bij aardappelen, rijst, en in combinatie met allerlei groenten, zaden en pitten.
[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]
Suikervrije sushi: de ingrediënten voor vier personen:
- 600 gram zalmfilet, 600 gram sushirijst, 8 norivellen, 2 bakjes zeekraal, 2 avocado ‘s, suikervrije mayonaise met wasabi naar smaak, en glutenvrije tamari sojasaus
Suikervrije sushi: de bereiding
- Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Snijd de bij voorkeur wilde zalm en de avocado’s in kleine blokjes en doe hetzelfde met de avocado
- Verdeel de rijst over vier borden
- Verdeel hierover de stukjes zalm, avocado, zeekraal en knip stukjes norivellen klein met een schaar
- Breng op smaak je met suikervrije mayonaise en wasabi
- Besprenkel met wat glutenvrije sojasaus
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]