Omega 3 vetzuren hebben we allemaal broodnodig. Niet alleen om onze gezondheid te verbeteren en op peil te houden. Ze doen ons ook meer opgeslagen vet verbranden en makkelijker afvallen.  En toch eten we er allemaal veel te weinig van. Onze moderne voeding teveel te veel suiker, vet en zetmeel bevat en veel te weinig gezonde voedingsstoffen. En zeker omega 3 vetzuren. We krijgen er veel te weinig van binnen, zeker in verhouding met omega 6 en omega 9 vetzuren.


Van deze gezonde voeding rijk aan omega 3 vetzuren zou je dan ook veel meer moeten eten. 

Omega 3 vetzuren bestaan uit diverse vetzuren die onze lichaamscellen gezond en flexibel houden. Ze zijn in gans ons lichaam werkbaar en verbeteren de werking tussen onze cellen onderling. Zo bestaan onze hersencellen voor meer dan 75 procent uit vis vetzuren.Het probleem dat we niet zelf in staat zijn om deze gezonde vetzuren aan te maken. We moeten ze dus via onze voeding binnenkrijgen. Te weinig voeding met omega 3 vetzuren eten al vlug voor vervelende gezondheidsproblemen.

[fusion_button link=”http://www.paypro.nl/producten/Afslank_Receptenbijbel/21142/50831/weekmenu/weekmenu-af//” color=”default” size=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ alignment=”left” class=”” id=””]JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid  en makkelijker afvallen![/fusion_button]

Omega 3 vetzuren zijn onmisbaar voor onze gezondheid.

Omega 3 vetzurenWe maken daarbij een onderscheid tussen twee soorten omega 3 vetzuren, namelijk:

Essentiële omega-3-vetzuren:

Die vinden we vooral terug in alle plantaardige voeding en vooral in:

Walnoten

  • Hennepzaden en hennepolie
  • Chiazaden 
  • Lijnzaad en lijnzaadolie
  • en hun oliën zijn de rijkste bronnen.

Lange-keten omega 3 vetzuren:

Deze komen vooral voor in:

  • Vette vis: en vooral in wilde zalm, paling, tonijn, schol, schelvis, heilbot, tarbot, dorade, sardienen, makreel, sprot, haring en in ansjovis
  • Zeevruchten
  • In schaal- en schelpdieren: zoals in mosselen, oesters, garnalen en in krab
  • Algen en algenolie.

[fusion_button link=”http://www.paypro.nl/producten/Afslank_Receptenbijbel/21142/50831/weekmenu/weekmenu-af//” color=”default” size=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ alignment=”left” class=”” id=””]JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid  en makkelijker afvallen![/fusion_button]