Spread the love

Makkelijker afvallen kan met deze gezonde tips. Ken je deze tips voor een succesvol dieet al? Makkelijker afvallen is een gezonde keuze. Start nu en maak het je zelf makkelijker met deze dieet- en bewegingstips. Dit artikel even uitprinten en op de koelkast hangen helpt daarbij en is direct al de eerste fijne, gezonde tip.

Makkelijker afvallen kan met deze gezonde tips: Sla je ontbijt niet over

Het ontbijt overslaan zal je niet helpen gewicht te verliezen. Je zult daardoor namelijk essentiële voedingsstoffen kunnen missen en je zou gedurende de dag ook nog eens meer kunnen gaan snacken omdat je je hongerig voelt.

Makkelijker afvallen kan met deze gezonde tips: eet regelmatig

Door op regelmatige tijdstippen gedurende de dag te eten, verbrand je sneller calorieën. Het vermindert ook de verleiding om te snoepen van vet- en suikerrijke voedingsmiddelen.

Makkelijker afvallen kan met deze gezonde tips: Eet voldoende groenten en fruit

Fruit en groenten bevatten weinig calorieën en vet, en veel vezels; drie essentiële ingrediënten voor succesvol gewichtsverlies. Ze bevatten ook veel vitaminen en mineralen. Lees je dus goed in over producten kiezen voor een goede gezondheid.

Word actiever en beweeg meer

Actief zijn is de sleutel tot gewichtsverlies en het behouden van het gewicht. Naast de vele voordelen voor de gezondheid, kan lichaamsbeweging helpen bij het verbranden van overtollige calorieën die je niet alleen met een dieet kunt verliezen. Zoek daarom een activiteit die je leuk vindt en die je in jouw routine kunt inpassen.

 Drink veel water

Mensen verwarren dorst soms met honger. Je kunt uiteindelijk extra calorieën consumeren terwijl een glas water toch echt is wat je nodig hebt.

Eet vezelrijke voedingsmiddelen

Voedingsmiddelen met veel vezels kunnen je helpen een vol gevoel te houden, wat perfect is om gewicht te verliezen. Vezels zitten alleen in plantaardig voedsel, zoals fruit en groenten, haver, volkorenbrood, bruine rijst en pasta, en bonen, erwten en linzen.

Lees etiketten

Als je weet hoe je voedseletiketten moet lezen, kan je gezondere opties kiezen. Gebruik de calorie-informatie om uit te zoeken hoe een bepaald voedingsmiddel past in uw dagelijkse hoeveelheid calorieën.

Gebruik een kleiner bord

Het gebruik van kleinere borden kan je helpen kleinere porties te eten. Door kleinere borden en kommen te gebruiken, kan je er geleidelijk aan wennen kleinere porties te eten zonder honger te lijden. Het duurt ongeveer 20 minuten voordat de maag de hersenen vertelt dat hij vol zit, dus eet langzaam en stop met eten voordat je het gevoel hebt dat je vol zit.

Onthou je niet van voedingsmiddelen

Misgun je geen voedingsmiddelen ook al zegt bijvoorbeeld je afslankplan dat je volgt dit aangeeft. En dan vooral niet de voedingsmiddelen die je lekker vindt. Het jezelf ‘verbieden’ van voedsel zal er alleen maar voor zorgen dat je er meer naar gaat verlangen. Er is geen reden waarom je niet af en toe van een traktatie zou kunnen genieten, zolang je binnen je dagelijkse hoeveelheid calorieën blijft.

Leg geen voorraad junkfood aan

Om de verleiding te weerstaan, moet je natuurlijk beter geen junkfood – zoals chocolade, koekjes, chips en zoete frisdranken – in huis hebben. Kies in plaats daarvan voor gezonde tussendoortjes, zoals fruit, ongezouten rijstwafels, haverkoeken, ongezouten of ongezoete popcorn en (suikervrij) vruchtensap.

Beperk het gebruik van alcohol

Een standaard glas wijn kan evenveel calorieën bevatten als een stuk chocolade. Na verloop van tijd kan te veel drinken gemakkelijk bijdragen aan gewichtstoename.

Plan je maaltijden

Probeer je ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes voor de week te plannen en zorg ervoor dat je je aan je toegestane aantal calorieën houdt. Het kan handig zijn om een wekelijkse boodschappenlijst te maken.

Makkelijker afvallen kan met deze gezonde tips

Hopelijk kun je je vinden in deze tips en maken ze het afvallen inderdaad gemakkelijker en leuker!

Door Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Optimized by Optimole