Knoflook in een natuurlijk eetpatroon verbetert niet alleen je gezondheid. Het helpt je ook meer opgeslagen vet verbranden waardoor je makkelijker afvalt. Als je iets aan je overgewicht wilt doen is knoflook geen wondermiddel. Je zult je eet- en leefgewoonten drastisch moeten aanpassen als je je doel wilt bereiken. Alleen knoflook aan je gezond eetpatroon toevoegen helpt je zeker niet afvallen. 

Wat kan het gebruik van knoflook ook voor jouw gezondheid betekenen?

We kennen knoflook vooral als smaakmaker in onze keuken. Maar nu ontdekken we ook de sterke geneeskrachtige werking van knoflook. Dit kruid beschermt ons niet alleen tegen veel voorkomende aandoeningen. Resultaten van grootschalige wetenschappelijke onderzoeken leerden ons dat knoflook ons helpt meer opgeslagen vet te verbranden en makkelijker afvallen.

Knoflook verwant met ui, bieslook en prei

Deze plant deel uit van de alliumfamilie en is zo nauw verwant met uien bieslook en prei. Knoflook is een bolgewas die uit meerdere segmenten bestaat. Een knoflookbol heeft tussen de tien en twintig teentjes. Het is al eeuwen lang een populaire smaakmaker. Dankzij zijn gezonde bestanddelen zorgt knoflook ook voor vele gezondheidsvoordelen.

Lees ook: Volle melk drinken gezonder en beschermt tegen overgewicht

Knoflook in een natuurlijk eetpatroon bron van gezonde voedingsstoffen 

Knoflook heeft een hoge voedingswaarde en barst van de gezond voedingsstoffen. In 100 gram knoflook vind je vooral:

  • Vitaminen: vooral vitamine B6 maar ook vitamine A, B1, B2, B3, B5, B6 en vitamine C en E.

  • Mineralen: zoals mangaan, selenium, fosfor, ijzer, natrium, kalium en calcium

  • Eiwitten

  • Voedingsvezels

  • Sterke antioxidanten

Daarnaast vind je in knoflook geen vetten of cholesterol.

Lees ook:  Spinazie gezond – De invloed van deze populaire groente op je gezondheid

Knoflook in een natuurlijk eetpatroon helpt je makkelijker afvallen

Dat heeft het vooral te danken aan zijn gezonde voedingsstoffen zoals vitamine A, B1, B2, B3, C en E. Mineralen zoals ijzer, calcium, trage koolhydraten en voedingsvezels. Deze laatsten zijn belangrijke als je makkelijker wilt afvallen. Vezels geven je namelijk een snel en langdurig voldaan gevoel waardoor je minder vlug weer honger hebt en dus minder eet. Knoflook bevat allicine, een stof die je helpt makkelijker afvallen. Dit kruid activeert ook ons metabolisme waardoor we meer opgeslagen vet verbranden. Het werkt ook sterk vochtafdrijvend en is dus uitstekend bij vocht vasthouden of oedeem. Om makkelijker af te vallen voeg je aan je al je gerechten enkele teentjes knoflook toe.

Knoflook in een natuurlijk eetpatroon brengt je cholesterol in evenwicht

Knoflook in een natuurlijk eetpatroon verlaagt namelijk je slechte LDL- cholesterol en verhoogt zijn gezonde HDL variant. Daardoor beschermt het ons ook tegen aderverkalking en hart- en vaatziekten.  Wetenschappelijke studies leren ons dat knoflook in een natuurlijk voedingspatroon onze slechte LDL- cholesterol verlaagt met gemiddeld 15 procent en ons risico op hart en vaatziekten zelfs met 40 procent.


Lees ook: Gewicht verliezen met fietsen: Wat eet je best voor, tijdens en na je inspanningen?

Knoflook in een natuurlijk eetpatroon zuivert ons lichaam 

Als gevolg van ons ongezond eetpatroon, onze vele lichaamsprocessen en onze slechte leef- en woonomgeving stapelen giftige afvalstoffen zich op in al onze lichaamsweefsels. Dankzij de aanwezigheid van zwavel helpt knoflook ons lichaam te zuiveren van al deze afvalstoffen. Dat komt niet alleen onze gezondheid ten goede. Een lichaam vrij van afvalstoffen verbrandt meer vet en verliest makkelijker zijn overgewicht. Zwavel beschermt ons ook onze organen tegen de schadelijke invloed van zware metalen, vooral lood. Knoflook in een natuurlijk voedingspatroon vermindert ook de symptomen een te veel zware metalen zoals hoofdpijn en een hoge bloeddruk. Zo ontdekten wetenschappers dat drie teentjes knoflook per dag porties knoflook doeltreffender zijn tegen deze symptomen dan D-penicillamine.

Lees ook: Vet verbranden tijdens je slaap door overdag de juiste voeding te eten

Knoflook in een natuurlijk eetpatroon verkleint je risico op griep, verkoudheid en bronchitis

Knoflook in een natuurlijk eetpatroon versterkt ons immuunsysteem en verhoogt onze natuurlijke weerstand. Daardoor zijn we minder vatbaar voor griep, verkoudheid, infecties van onze luchtwegen en bronchitis.

Knoflook in een natuurlijk eetpatroon werkt sterk ontstekingsremmend

De sterk ontstekingsremmende werking van knoflook is algemeen bekend. Het bevat veel allicine, een stof met een sterk ontstekingsremmende en zelfs genezende werking. Dat geldt alleen voor rauwe knoflook. Bij verhitting wordt de aanwezige allicine afgebroken. Pers regelmatig een teentje rauwe knoflook en verwerk het in een gezonde dip zoals hummus, in zelfgemaakte tzatziki van Griekse yoghurt en komkommer of in al je zelfgemaakte saladedressing.

Lees ook: Plantaardig dieet – Wat kan dit voor je gezondheid betekenen?

Knoflook in een natuurlijk eetpatroon beschermt tegen osteoporose

Knoflook versterkt onze botten en beschermt tegen botontkalking of osteoporose. Dit komt vooral voor bij vrouwen in de overgang door de mindere aanmaak van het vrouwelijk hormoon oestrogeen. Het stimuleert de aanmaak van dit hormoon. Knoflook vermindert ook de pijnlijke symptomen van artritis.

Beschermt onze bloedvaten

Knoflook in een gezond eetpatroon zorgt voor een gezonde bloeddruk en beschermt zo onze bloedvaten tegen beschadigen. Een hoge bloeddruk kan microscopisch kleine scheurtjes in de wanden van je bloedvaten veroorzaken. Zo ontstaat littekenweefsel waardoor zich een vettige aanslag op de wanden van onze bloedvaten vormt. Dat is op zijn beurt oorzaak van aderverkalking en hart- en vaatziekten.

Dit kruid zorgt voor een gezonde bloeddruk 

Knoflook in een natuurlijk eetpatroon is uitstekend tegen een hoge bloeddruk en zorgt daardoor voor een gezonde hartfunctie en voor soepele en gezonde bloedvaten. Knoflook ontspant en verwijd onze bloedvaten. Dat zorgt op zijn beurt voor een betere bloedcirculatie en een betere doorbloeding.

Lees ook: Plantaardig dieet – Wat kan dit voor je gezondheid betekenen?

Knoflook in een natuurlijk eetpatroon beschermt tegen huidaandoeningen 

Knoflook vertraagt ons natuurlijk verouderingsproces en zorgt zo voor een jonge, stralende en strakke huid. Het helpt tegen veel voorkomende huidaandoeningen zoals acne, eczeem en vooral psoriasis. Naast allicine vinden we in knoflook nog andere ontstekingsremmende stoffen. Knoflookolie inwrijven op onze huid vermindert de vervelende symptomen van deze huidaandoeningen.

Knoflook in een natuurlijk eetpatroon vertraagt haaruitval 

Knoflook kan ervoor zorgen dat je haar minder snel uitvalt. Het doodt namelijk schimmels. Heb je last van haaruitval? Wrijf dan een teentje knoflook over je hoofdhuid. Dat verbetert de bloedcirculatie waardoor de haarwortels beter worden gevoed. Knoflook helpt bij haarverlies door schimmels, slechte doorbloeding en een tekort aan vitaminen.

Knoflook in een natuurlijk voedingspatroon verbetert onze prestaties

Onderzoek leert dat knoflook in een natuurlijk voedingspatroon ons uithoudingsvermogen en zo onze (sport) prestaties verbetert.

Lees ook: Bittere voeding – Wat is het en waarom zou je er meer moeten van eten?

Knoflook is niet geschikt voor iedereen

Knoflook is een natuurproduct met weinig of geen bijwerkingen. Toch is het spijtig genoeg niet voor iedereen geschikt. Slik je bloedverdunners of ben je gevoelig voor uien? Gebruik dan best geen knoflook. Knoflook werkt namelijk sterk bloedverdunnend en versterkt nog de werking van deze geneesmiddelen. Bij diegenen die gevoelig zijn voor uien kan knoflook brandend maagzuur, misselijkheid en winderigheid veroorzaken.

Knoflook in een natuurlijk voedingspatroon helpt ook tegen vervelende muggenbeten

Slecht ruikende adem voorkomen

Wil je van alle voordelen van knoflook genieten zonder een slecht ruikende adem? Gebruik dan bij voorkeur zwarte knoflook. Dit soort knoflook bevat maar liefst twee keer zoveel antioxidanten dan de witte variant.

Alleen in een gezond en natuurlijk eetpatroon zoals beschreven in de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm(Gratis Webinar) geniet je van alle gezondheidsvoordelen van knoflook.

Probeer de Afslank Receptenbijbel nu risicovrij uit… 60 Dagen niet goed? Geld terug!

Snel afvallen zonder dieet