Gezond afslanken

Gezond afslanken met gezonde voeding: Deze vijf tips kunnen je daarbij helpen

Spread the love

Gezond afslanken is de enige manier om je gezond streefgewicht te bereiken en ook te behouden. Afvallen is toch altijd gezond? Toch is dit niet altijd het geval. Er zijn veel mensen die koste wat het kost snel willen afvallen en daarbij drastische maatregelen nemen. Ze volgen dan vaak een van de vele crash diëten waarbij bepaalde voedingsstoffen compleet van hun dagelijks menu geschrapt worden. Crash diëten werken niet, zijn ongezond en in sommige gevallen zelfs levensbedreigend. Je houdt het ook nooit lang vol. Meer nog, eens in je oude, ongezonde eetgewoonten hervallen vliegen de kilo’s er vlugger aan dan je met je ongezond dieet kwijt speelde.  

Kortom, wat moet je wél en wat zeker niet eten om gezond afslanken mogelijk te maken?

Daarom is het belangrijk om u ook te focussen op gezond afslanken. Dit doen we door te letten op de inname van gezonde voeding.  Hieronder zetten we vijf handige tips op een rijtje die je in acht dient te nemen als je gezond wilt afvallen.

Gezond afslanken: Stop met crash diëten

Diëten staan er om bekend dat ze vaak extreem zijn. Zo staan sommige diëten het niet toe om koolhydraten te eten, terwijl u bij anderen absoluut geen vlees mag eten. Zo heeft elk extreem dieet wel wat aan te merken op je eetgewoonten. Natuurlijk hebben sommige diëten een punt, maar er zijn ook veel populaire diëten die nergens op gebaseerd zijn.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Het belangrijkste advies is dan ook om crash diëten met een korreltje zout te nemen. Maar niet als u zelf een extreem slechte eter bent, hoeven er meestal geen drastische maatregelen te worden genomen in uw eetpatroon. Door deze tip aan te houden zal je langzamer, maar gezond afvallen. Het is dan ook veel makkelijker om de kilo’s er af te houden.

Gezond afslanken: Vermijd zout, gebruik kruiden en specerijen

Over korreltjes zout gesproken. Zout wordt door veel mensen gebruikt als smaakmaker op bijvoorbeeld vlees, terwijl dit eigenlijk helemaal niet nodig is. Zout is ongezond. Het verhoogt namelijk je bloeddruk. Van nature hebben voedingsmiddelen al een beetje zout, waardoor het toevoegen van zout in principe overbodig is. Het is beter om kruiden en specerijen zoals basilicum, peterselie, gember en knoflook te gebruiken. Hierdoor geef je extra smaak aan je eten, zonder extra zout te gebruiken.

Lees ook: Teveel zout: wat zijn gezonde zoutvervangers?

Gezond afslanken met volkoren producten

Een simpele aanpassing aan je eetpatroon is het nuttigen van volkoren producten zoals volkoren brood, volkoren pasta en deegwaren en zilvervliesrijst. Brood bevat veel voedingsvezels. Die vergroten je verzadigingsgevoel, waardoor je trek in ongezonde tussendoortje zal verminderen. Dankzij een groter verzadigingsgevoel, zal je automatisch minder eten, meer vet verbranden en snel afslanken. Deze kleine aanpassingen aan je eetpatroon, maken uiteindelijk hét verschil. Ook groenten en fruit bevatten hoge concentraties aan voedingsvezels. Groenten en fruit passen dan ook in ieder gezond eetpatroon. Eet dagelijks minstens 200 gram groenten en twee stukken fruit. Zo krijg je alle gezonde voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen naar binnen om iedere dag goed te functioneren.

Ook interessant: Gezonde voeding tips voor een gezond en slank lichaam

Drink genoeg water

Gezond afslanken doe je ook door minstens twee liter water per dag te drinken. Naast water wordt ook kruidenthee, soep en magere melk sterk aangeraden. Frisdranken en alcoholische dranken horen uiteraard niet thuis in een gezond eetpatroon. Drink ook zo weinig mogelijk light frisdranken. Drink wél geregeld een glaasje rode wijn.

Eet bewust en beweeg meer

Gezond afslanken doe je alleen door bewust te eten, en meer te bewegen met aangepaste oefeningen. Dit doe je best door bijvoorbeeld je eetmomenten te beperken tot maximaal vijf, inclusief je  tussendoortjes. Hou je niet van de traditionele boterham bij het ontbijt en/of de lunch? Probeer dan een gezonde maaltijdshake. Dit is een populaire manier om een complete maaltijd te vervangen. Met zo’n gezonde maaltijdshake krijg je toch alle voedingsstoffen naar binnen, en mis je geen essentiële eetmomenten. Bewuster eten doe je ook door je porties te verkleinen. Een verzadigd gevoel is daarbij erg belangrijk om meer vet te verbranden en gezond af te slanken.  Ook door minder vette voeding te eten, zal je bewuster eten en gezond afslanken.

Conclusie: Gezond afslanken lukt alleen met gezonde en natuurlijke voeding

Gezond afslanken doe je alleen met gezond en natuurlijk eten met vooral veel verse groenten, fruit, onbewerkte noten, zaden en pitten, volkorengranen en volkorengranen, mager onbewerkt vlees en vette vis. Eet zo weinig mogelijk voeding met toegevoegde suikers en vetten en met geur-, reuk-, kleur- en bewaarstoffen. Drink daarbij genoeg water, minstens 2,5 liter per dag. Water geeft je snel een voldaan gevoel en spoelt je lichaam schoon van alle giftige afvalstoffen. Die zijn afkomstig van je ongezond eetpatroon, de vele lichaamsprocessen en ons slechter wordende woon en leefomgeving (milieu).

Gezond Afslanken doe je alleen in een gezond en natuurlijk eetpatroon zoals beschreven in de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm(Gratis Webinar).

Probeer de Afslank Receptenbijbel nu risicovrij uit… 60 Dagen niet goed? Geld terug!

Snel afvallen zonder dieet

[fusion_button link=”http://www.paypro.nl/producten/Afslank_Receptenbijbel/21142/50831//” color=”default” size=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ alignment=”left” class=”” id=””]JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid en snel afvallen![/fusion_button]

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.