E- bike
Spread the love

Elektrisch fietsen of fietsen met een E- bike neemt nu ook bij ons een hoge vlucht. Landgenoten die hun klassieke fiets al jaren op stal lieten staan schaffen zich nu een elektrische fiets aan. Niet alleen om er naar hun werk mee te rijden. Ook in hun vrije tijd zijn ze hevige fan van de elektrische fiets. Dat klassiek fietsen onze gezondheid verbetert en meer opgeslagen lichaamsvet (calorieën) verbrandt weten we allemaal al lang. Maar of dit ook met de elektrische variant het geval is…


Kortom, verbetert elektrisch fietsen onze gezondheid en doet het ons ook snel afvallen?

Velen denken dat hier minder inspanningen voor nodig zijn. Dat is maar gedeeltelijk waar. Elektrisch fietsen met trapondersteuning doet je inderdaad weinig extra calorieën verbranden. Maar je kunt ook anders elektrisch fietsen, sportiever. Dan zet je simpelweg je trapondersteuning enkele standen lager of schakel je die gedurende enige tijd uit. Op die manier leg je grotere afstanden af met dezelfde inspanningen dan met een normale fiets. Zo wordt alles sportiever en veel leuker. Elektrische fietsen heb je in alle soorten en prijsklassen. Een Goedkope elektrische fiets moeten lang niet altijd onderdoen voor dure E- bikes.

Elektrisch fietsen laagdrempeliger

Elektrisch fietsenMet je E- bike leg je makkelijk 25 kilometer en meer af. Afstanden die je met je gewone fiets niet vlug zult afleggen. Je past alleen je trapondersteuning aan. Studies leerden ons dat elektrisch fietsen zelfs nog gezonder en meer calorieën verbrandt dan met hardlopen. Je zult zo ook veel minder kwetsuren oplopen.

Elektrisch fietsen en vet verbranden

Op de elektrische fiets verbrand je dus meer opgeslagen lichaamsvet. Hoeveel energie (calorieën) je juist verbrandt hangt van meerdere factoren af. In de eerste plaats van de duur en de intensiteit van je inspanningen. En uiteraard van je lichaamsgewicht. Wil je echt afvallen met een elektrische fiets? Zet dan je trapondersteuning zo laag mogelijk maar zodanig dat fietsen nog aangenaam blijft. Hoe hoger je trapondersteuning hoe minder vet je verbrandt en hoe moeilijker je afvalt. Eigenlijk wel heel logisch. Meer vet verbranden doe je alleen met meer inspanningen. De keuze aan deze fietsen is verrassend groot. Puch fietsenzijn sterk aan te bevelen.

Lees ook: Afvallen met fietsen en de voordelen voor je gezondheid

Meer vet verbranden en sneller afvallen zonder calorieën tellen

Elektrisch fietsenAfvallen en meer vet verbranden doe je alleen in een gezond en natuurlijk eetpatroon gecombineerd met voldoende lichaamsbeweging. In zo een gezond eet- en leefpatroon kan dat zonder calorieën tellen of honger lijden. Afvallen moet aangenaam blijven, zo hou je het langer vol. Eens je lichaam aan dit nieuwe levensritme aangepast lukt gezond eten vanzelf en hou je het levenslang vol. Dat doe je zeker niet door streng te diëten. Om af te vallen eet je uiteraard niet teveel maar zeker ook niet te weinig. Dan krijg je het tegenovergestelde effect. Je lichaam gaat dan in de tegenaanval. In plaats van meer vet te verbranden ga je meer vet opslaan. Die voorraad vet zul gebruiken als je een gebrek aan energie hebt. Zo val je niet af maar zul je nog gewicht bijwinnen.

Elektrisch fietsen is gezond en doet je sneller afvallen

Als je de trapondersteuning van je elektrische fiets lager zet en je dus meer inspanningen moet leveren is dat goed voor je gezondheid. Je zult ook sneller je overgewicht verliezen.  Dat blijkt uit de resultaten van een grootschalig onderzoek dat door onderzoeksinstituut TNO werd uitgevoerd. Autobestuurders die hun wagen meer aan de kant lieten staan en meer met de elektrische fiets reden ondervonden dat al snel aan hun gezondheid en lichaamsconditie. Ze verloren ook meer opgeslagen vet en vielen sneller af. E- bikes zetten dus meer landgenoten aan het fietsen en dat kunnen we alleen maar toejuichen. Dat zijn vaak personen die weinig of niet sporten en die zonder de elektrische fiets dat ook nooit zouden gedaan hebben.

Klassiek fietsen

Elektrisch fietsenElektrisch fietsen is dus een goede zaak maar als het kan geniet klassiek fietsen de voorkeur. Gezond en natuurlijk eten vormt nog altijd de basis van verantwoord afvallen. Dat neemt 70 procent van je totale gewichtsverlies voor zijn rekening. De resterende 30 procent moet dus van meer lichaamsbeweging komen, zoals van fietsen of elektrisch fietsen. Alleen een combinatie van gezond eten en voldoende bewegen doet je afvallen. Het een kan niet zonder het andere. Je moet nu zeker niet gaan trainen zoals een topsporter. Dagelijks een half uurtje fietsen, wandelen, joggen of zwemmen volstaat. Later als je aan deze nieuwe situatie bent aangepast kun je nog altijd je trainingsarbeid opvoeren. Een elektrische damesfiets is gebruiksvriendelijk. Zodanig zelfs dat oudere mannen voor meer en meer voor een elektrische damesfiets kiezen.

By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole