Een platte buik krijgenEen platte buik krijgen willen we allemaal, maar dan zijn inspanningen voor nodig. Wat zijn na een gezond en gevarieerd eetpatroon de beste sporten om meer buikvet te verbranden en een platte buik te krijgen?
Spread the love

De beste sporten voor een platte buik en natuurlijke remedies zonder die hardnekkige vetrandjes, daar streven we toch allemaal naar?

In dit artikel onthullen we de beste sporten die je kunt beoefenen om dat lang gewilde wasbordje eindelijk te bereiken.

Klaar om aan de slag te gaan? Lees snel verder en ontdek de geheimen achter het krijgen van een platte buik!

Wat zijn de beste sporten en andere natuurlijke remedies om een platte buik te krijgen?

Buikvet is niet alleen slecht voor je zelfvertrouwen. Het is ook oorzaak van vele en ernstige gezondheidsproblemen.

Denk hierbij aan aderverkalking, hart- en vaatziekten hoge bloeddruk en diabetes. Gelukkig zijn er verschillende sporten die je helpen om je buikvet te verminderen en een platte buik te krijgen.

Een platte buik krijgen met de beste toestellen voor thuis:

Je bekomt de beste resultaten met een combinatie van trainen en het gebruik van deze supplementen en kruiden:

Buikvet oorzaken

Voordat we ingaan op de sporten die kunnen helpen bij het verliezen van buikvet, is het belangrijk om te begrijpen wat de oorzaken zijn van overtollig buikvet.

Buikvet wordt veroorzaakt door verschillende factoren, maar vooral door een:

 • Ongezond en eenzijdig voedingspatroon: met veel suiker, ongezonde, verzadigde vetten en transvetten
 • Gebrek aan lichaamsbeweging
 • Hormonale veranderingen
 • Te weinig eiwitten in je voeding
 • Slechte spijsvertering en ongezonde darmflora
 • Stress en teveel cortisol, het stresshormoon
 • Eetpatroon met te weinig voedingsvezels
 • Overmatig alcohol, alcoholische dranken, frisdranken en energiedrankjes gebruiken

Buikvet symptomen

Symptomen van overtollig buikvet zijn kunnen een uitstekende taille, een zichtbare vetlaag rond de buikstreek en moeite om kleding in de juiste maat te vinden.

Daarnaast kan overtollig buikvet ook gepaard gaan met gezondheidsproblemen zoals hoge bloeddruk en verhoogde cholesterolwaarden.

Wanneer spreken we van teveel buikvet?

Over het algemeen wordt een tailleomtrek van meer dan 102 cm bij mannen en meer dan 88 cm bij vrouwen beschouwd als te veel buikvet.

Het is belangrijk om deze grenswaarden in gedachten te houden bij het streven naar een platte buik.

Een platte buik krijgen door meer buikvet te verbranden

Een platte buik krijgen doe je door meer opgeslagen buikvet te verbranden. Dat doe je alleen door een combinatie van gezonde en gevarieerde voeding en regelmatige lichaamsbeweging.

Met een gebalanceerd dieet met veel eiwitten en voldoende vezels en gezonde vetten verbrand je meer buikvet. Met een platte buik, weinig vet en meer spieren als eindresultaat.

De beste sporten voor een platte buik

Wil je ook graag een platte buik? Dan is het belangrijk om naast een gezond dieet ook regelmatig te sporten.

Er zijn verschillende sporten die specifiek gericht zijn op het versterken van je buikspieren en het verminderen van vet rondom je middel.

De beste sporten om je doelen te bereiken zijn ongetwijfeld:

Wandelen beter voor een platte buik dan de fitness

Je kunt wel degelijk een platte buik krijgen met wandelen. Tienduizend stappen per dag op middelmatige intensiteit helpen mee aan een platte buik en een goede gezondheid.

Met wandelen verbrand je zelfs meer vet dan in de fitness. Je verbrandt namelijk pas vet bij een middelmatige inspanning op 60 tot 70 procent van je maximale hartslag.

Een platte buik krijgen met fietsen

Fietsen is niet alleen leuk. Het is ook een uitstekende manier om je buikspieren te trainen. Tijdens het fietsen spannen je buikspieren zich constant aan om je evenwicht te bewaren en kracht te genereren in je benen.

Ga regelmatig fietsen of maak gebruik van een hometrainer om het gewenste resultaat te behalen.

Hardlopen

Met hardlopen verlies je verrassend veel calorieën te verbranden, tot 500 calorieën en vaak meer in een uur.

De hoeveelheid is afhankelijk van verschillende factoren, vooral van de duur en de intensiteit, je leeftijd, lichaamsgewicht en van je leeftijd.

Wielrennen

Met wielrennen verbrandt je nog meer buikvet dan met hardlopen. Anderhalf uur wielrennen is goed voor een verliest van 1000 calorieën.

De beste sporten voor een platte buik: Roeien

Tijdens het roeien gebruik je zowel je arm-, als je been-, rug- en je buikspieren. Zo verbrand je niet alleen meer buikvet tijdens, maar ook je inspanningen.

HIIT-training

Een HIIT-training bestaat uit verschillende oefeningen aan een hoge intensiteit gevolgd door een korte periodes van rust, de High Intensity Interval training of HIIT- training.

Tijdens zo’n training verbruik je uiteraard veel calorieën en buikvet. Deelnemers aan HIIT- trainingen verliezen veel meer centimeters rondom hun buik dan diegenen die niet aan HIIT- training doen.

De beste sporten voor een platte buik: krachttraining

Een platte buik krijg je niet alleen met cardio. Je buikvet vermindert met een combinatie van cardio- en krachttraining.

Krachttraining vergroot en versterkt je spiermassa. Dat is nodig als je een platte buik wilt krijgen. Spieren verbruiken namelijk ook energie (calorieën), ook in rust en zelfs tijdens je slaap.

En je moet niet zo nodig naar de sportschool om aan krachttraining te doen. Dat doe je even goed met oefeningen om buikvet te verbranden thuis. Met een aangepaste kettlebell bijvoorbeeld.

Planken

Planken is een goede oefening voor het versterken van je core spieren, inclusief je buikspieren. Ga op je ellebogen en tenen liggen, met je lichaam in een rechte lijn.

Houd deze positie zo lang mogelijk vast. Planken helpt niet alleen bij het vormen van kracht in je buikspieren, maar verbetert ook je houding en stabiliteit.

Crunches

Crunches zijn klassieke buikspieroefeningen die zich focussen op zowel je rechte als je schuine buikspieren.

Ga op je je rug liggen met gebogen knieën en plaats je handen achter je hoofd. Til vervolgens je bovenlichaam van de grond, en span je buikspieren aan.

Crunches verminderen buikvet en geven je een platte buik.

De beste sporten voor een platte buik met Yoga

Yoga ontspant niet alleen, het verstevigt tegelijk je buikspieren. Klassieke yogahoudingen, zoals de plank-, bootpositie, versterken je core spieren.

Yoga zorgt toe voor zowel fysieke als mentale voordelen.

Krachttraining met gewichten

Helpt niet alleen bij het opbouwen van spieren, maar versnelt ook je stofwisseling, waardoor je meer calorieën verbrandt, zelfs in rust.

Een platte buik krijgen met een aangepast eetpatroon

Meer bewegen is onmisbaar voor het verkrijgen van een platte buik. Je dagelijks eetpatroon aanpassen is even belangrijk.

Eet gezond en vermijd vooral suikers, vetten en bewerkte voeding. Combineer dit met regelmatige lichaamsbeweging en de resultaten volgen.

Een platte buik krijgen met deze gezonde voeding

Een gezond eetpatroon voor een platte buik bestaat uit:

Veel verse groenten, vooral groene bladgroenten

Groene bladgroenten zoals spinazie, andijvie, sla, alle groene koolsoorten, boerenkool, broccoli, paksoi, Chinese en tuin- en waterkers barsten van de voedingsvezels en bevatten weinig calorieën.

Ze verminderen een opgeblazen gevoel na de maaltijd en dragen bij aan een gezonde spijsvertering, wat essentieel is voor een platte buik.

Magere eiwitten

Magere eiwitten vind je vooral in kip- en kalkoenfilet, in vis en in sojaproducten zoals sojabonen, tofu en tempeh. Ze vergroten en versterken je helpen spiermassa en bevatten zelf weinig of geen vet.

Een platte buik krijgen met onbewerkte volkorengranen

Onbewerkte granen, zoals haver, zemelen, quinoa, havermout, gierst en boekweit barsten van de voedingsvezels en complexe koolhydraten die slechts langzaam verteerd.

Ze zorgen voor een snel en langdurig voldaan gevoel, waardoor je minder eet en meer (buik)vet verbrandt.

Je vindt deze onbewerkte granen in alle soorten volkorenbrood, in volkoren pasta en in zilvervliesrijst

Gezonde vetten

Dat zijn onverzadigde vetten en zeker vetzuren zoals omega-3. Deze vind je vooral in avocado, in onbewerkte noten, zaden en pitten en in plantaardige oliën zoals in olijfolie, arachideolie, koolzaad, kokos-, sesam- en saffloerolie.

Deze vetten verminderen ontstekingen en bevorderen een gezonde spijsvertering.

Voldoende water drinken voor een platte buik

Water helpt afvalstoffen versneld afvoeren en vermindert een opgeblazen gevoel.

Een platte buik krijgen met kruiden

Ook sommige kruiden helpen je een platte buik krijgen. Dat zijn vooral:

Gember

Dit kruid verbetert je spijsvertering door een verhoogde aanmaak van maagzuur te verhogen. Maagzuur helpt voedsel sneller afbreken, waardoor het risico op een opgeblazen gevoel verkleint.

Daarnaast verhoogt het je metabolisme of stofwisseling waardoor je meer vet verbrandt.

Kurkuma

Kurkuma heeft ontstekingsremmende eigenschappen en zorgt voor een gezonde darmflora. Die staat centraal bij het krijgen en behouden van een platte buik.

Daarnaast stimuleert kurkuma je galproductie, wat bij de afbraak van vetten versneld.

Pepermunt

Pepermunt bevordert je spijsvertering en ontspant de spieren in je het maag-darmkanaal. Daardoor worden gasvorming en een opgeblazen verminderd.

Groene thee

Groene thee bevat catechines. Die verhogen je stofwisseling en je vetverbranding en verminderen je eetlust.

Een platte buik krijgen met voedingssupplementen

Deze supplementen zijn geen wondermiddelen, maar helpen je wel je gezondheid en gewicht te verbeteren.

Aangepaste supplementen:

 • Verminderen ontstekingen
 • Verbeteren je spijsvertering
 • Stimuleren van vetverbranding

Een platte buik krijgen met deze supplementen

Probiotica

Deze gezonde darmbacteriën verbeteren je darmgezondheid, verminderen een opgeblazen gevoel en stimuleren een gezonde spijsvertering.

Omega-3 vetzuren

Omega-3 vetzuren verminderen, nodig voor meer (buik)vet verbranden.

Conclusie: Kies een sport die je leuk vindt

Met geen enkele sport of gezond eetpatroon ben je in staat op slechts een plaats vet te verbranden en af te vallen. Er is dus niet één beste sport voor afvallen bij je buik.

Kies een sport waarbij je je goed voelt. Sporten die je niet graag doet, hou je nooit lang vol. Maak van sporten een gewoonte en zult de resultaten vlug merken.  

Door Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Optimized by Optimole