De beste matras kiezen
Spread the love

De beste matras kiezen voor een gezonde slaap en gemakkelijker inslapen is niet zo gemakkelijk. Een goede matras is aangepast aan je lichaamsvormen en is dus uniek. Wat voor de ene de beste matras is, is daarom niet de beste keuze voor de andere. De beste matras kiezen doe je niet zomaar.  Daar neem je de tijd voor. Wat vind je leuk en hoe slaap je best? Pas als je op die vragen een antwoord weet kun je de beste matras kiezen. 

Op wat moet je letten om de beste matras te kiezen die bij je past?

Laten we maar onmiddellijk met de deur in huis vallen. De beste matras bestaat niet. Wat voor de ene de beste matras is is dat niet zo nodig voor de andere. De beste matras kiezen en vinden hangt van meerdere factoren af.

De beste matras doet je zelfs gemakkelijker gewicht verliezen

Een goede matras zorgt niet alleen voor gemakkelijk inslapen en een gezonde slaap. Hij doet je zelfs makkelijker afvallen.

Een goede matras helpt je snel afvallen.

Zelfs tijdens je slaap verbruiken je spieren namelijk ook energie (calorieën). Als je voldoende slaapt, verbrand je meer vet en val je gemakkelijker af. De hoeveelheid slaap die je nodig hebt om goed te blijven functioneren verschilt van persoon tot persoon. Acht uur slaap per nacht is ideaal. Afvallen terwijl je slaapt, is dus perfect mogelijk. Daarom is het behouden van je spiermassa zo belangrijk.

De beste matras kiezen: Wat is je gewicht?

De beste matras kiezen hangt in belangrijke mate af van je lichaamsgewicht. Die bepaalt namelijk de hardheid van je matras. De ene slaapt beter op een harde matras terwijl de andere op een harde matras slaapt als een roos.

Weeg je minder dan zeventig kilo?

Ga dan voor een zachte en soepele matras. Op een zachte matras worden je schouders, bekken en dijbenen beter ingedrukt. Zo vind je gemakkelijk je beste slaaphouding en zul je snel inslapen.

Weeg je meer dan zeventig kilo?

Dan is een harde matras je beste keuze. Een hardere matras zal meer weerstand bieden, je lichaam maximaal ondersteunen en je de beste slaaphouding geven.

De beste matras kiezen hangt ook af van je slaapgewoonten

Om de beste matras te kiezen moet je zeker rekening houden met je slaapgewoonten. Slaap je op je rug, op je zij of op je buik? Je slaaphouding heeft een belangrijke invloed op de keuze van je matras. Slaap je meestal op je rug of op je buik? Kies dan een hardere matras.

De beste matras kiezen voor iemand die op zijn zij slaapt.

In dit geval is een zachtere matras een goed idee. Een zachtere matras zorgt voor de beste ondersteuning van je lichaam.

Stemt je keuze niet overeen met je gewicht?

Kies dan een matras met een  gemiddelde hardheid.

De beste matras kiezen met de juiste lengte en breedte

Een goede matras kiezen doe je met de juiste afmetingen. Voor het beste slaapcomfort is een goede matras voor een eenpersoonsbed minimaal 90 centimeter breed en een tweepersoonsmatras gemiddeld 160 centimeter. Een goede matras kiezen doe je met een matras die minstens 20 centimeter langer is dan jijzelf, of bij aankoop van een tweepersoonsmatras 20 centimeter langer dan de langste persoon.

Verschillen jullie in lengte, gewicht en in slaapgewoonten? Kies dan bij voorkeur voor twee aparte matrassen.

Die zijn dan perfect combineerbaar met de juiste lattenbodem en zelfs met een boxspring. Zo zullen jullie voortaan perfect slapen.

De beste matras kiezen met voldoende Ventilatievermogen

De beste matras kiezen is ook afhankelijk van het ventilatievermogen. Tijdens onze slaap transpireren we allemaal, maar de ene al wat meer dan de andere. Dat zweet moet tijdig afgevoerd worden en dat kan alleen bij een goede ventilatie. Een matras met een goede ventilatie voorkomt dat die vochtig wordt en warm aanvoelt.

De beste matras kiezen met de juiste materialen

De beste matras kiezen doe je ook met het kiezen van de beste materialen voor je matras.

Kies je voor een matras uit polyether schuim?

Hou er dan rekening mee dat die matrassen niet ventileren en hun verend vermogen onvoldoende is. Koudschuim ventileert beter, veert voldoende en ondersteunt goed.

Kies je voor een matras uit latex? Kies dan voor de natuurlijke variant. Die ventileren het best, worden minder snel warm en voelen minder klam aan.

Een matras met pocket- bonell veren bied je de beste ondersteuning en werkt sterk ventilerend. Ze zijn goed te combineren met verstelbare lattenbodems. Traagschuim matrassen zijn ook een goede keuze.

De keuze van de beste matras hangt in de eerste plaats van je persoonlijke eisen af.

Anti- allergie matras

Ben je allergisch aan huisstofmijt of aan sommige materialen? Koop dan een geschikte anti-allergie matras of een anti-allergie matrasbeschermer of overtrek. Deze laatste optie is de goedkoopste.

Een gezonde slaap ineen geschikte slaapomgeving

Je wilt toch ook snel inslapen en gezond slapen? Dan is ook een aangepaste slaapomgeving is belangrijk.

Met een goede matras maar met onaangepast bedlinnen en een luidruchtige, te warme of te koude slaapkamer zul je ook niet goed slapen.

Een goede slaapomgeving is rustig, geluidsarm en met de juiste temperatuur. De ideale slaapkamertemperatuur is gemiddeld 18 graden.

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole