De gezondste ingrediënten
Spread the love

De gezondste ingrediënten die je gezondheid verbeteren en je makkelijker doen afvallen zijn in de eerste plaats natuurlijk.

Natuurlijke voeding bevat geen toegevoegde stoffen maar zijn des te rijker aan gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en voedingsvezels.


Vitaminen en mineralen zijn nodig om gezond te functioneren, zeker als je iets aan je gewicht wilt doen.

Voedingsvezels geven je een maximaal verzadigd gevoel waardoor je minder vlug honger hebt en je automatisch minder eet.

Wat zijn dan de beste ingrediënten om je gezondheid te verbeteren, meer opgeslagen vet te verbranden en makkelijker af te vallen?

Volwaardige en natuurlijke voeding is onbewerkt en zorgt er voor dat we de juiste voedingsstoffen binnen krijgen om onze stofwisseling of metabolisme te stimuleren.

Ze versterken onze gezondheid en ons zelf genezend vermogen.

Dat verse groenten, fruit, mager vlees, vette vis volkorenproducten, onbewerkte noten, zaden en pitten en eieren bij de gezondste ingrediënten horen weten we allemaal.

Natuurlijke voeding met de gezondste ingrediënten versterken ons immuunsysteem en vergroten onze natuurlijke weerstand.

Zo verlies je niet alleen makkelijk en snel je overgewicht, maar verkleint ook je risico op allerlei aandoeningen.

De gezondste ingrediënten voor een betere gezondheid en makkelijker afvallen

Havermout

De gezondste ingrediëntenEen van de gezondste ingrediënten is ongetwijfeld havermout.

Is uitzonderlijk rijk aan voedingsvezels en maakt daardoor deel uit van ieder gezond ontbijt.

Havermout brengt je cholesterolgehalte weer in evenwicht door je slechte LDL-cholesterol te verlagen en de gezonde variant te verhogen.

De voordelen van havermout op een rijtje:

Doet je meer opgeslagen vet verbranden en makkelijker afvallen 

Het versterkt je immuunsysteem

Verkleint de kans op diabetes type 2

Zorgt voor een goede spijsvertering, een gezonde darmflora en een vlotte stoelgang

Geeft je een maximaal verzadigd gevoel

Vermindert je risico op astmatische aandoeningen 

Beschermt je hart- en bloedvaten

Kaneel

De gezondste ingrediëntenKaneel is ook een van de gezondste ingrediënten die we kunnen gebruiken.

Het is een specerij afkomstig uit het huidige Sri Lanka.

Het wordt wereldwijd in veel gerechten gebruikt en heeft ook een sterke geneeskrachtige werking.

We kennen twee soorten kaneel.

De beste maar meteen ook de duurste is de Ceylon Cinnamon. De tweede soort is de Cassia Cinnamon. Die is opvallend minder zoet, populair in de keuken en goedkoper.

Kaneel gebruik je in vele voedingsproducten zoals in Griekse natuuryoghurt en in havermout.

Kaneel doet ons makkelijker afvallen, helpt tegen hart- en vaatziekten, remt de groei van schimmels en bacteriën en zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel.  Daardoor maak je minder insuline aan en verbrand je meer vet.

Groene thee

Wil je op een natuurlijke manier met de beste ingrediënten afvallen? Dan kun je niet voorbij groene thee.

Groene thee is de meest gezonde thee die je kunt drinken.

Naast snel afvallen en meer vet verbranden zorgt groene thee voor een goede spijsvertering, minder stress en vermoeidheid.

Groene thee werkt bacteriën dodend en vertraagt je natuurlijk verouderingsproces.

Stress is een van de belangrijkste oorzaken van overgewicht en daaraan gelinkte aandoeningen.

Een trager verouderingsproces zorgt op zijn beurt voor een slanke lijn en een strakke en stralende huid (vooral in je gezicht).

Zoete aardappelen

De gezondste ingrediëntenZoete aardappelen maken ook deel uit van de gezondste ingrediënten.

Ook wij worden ons nu ook bewust van de vele gezondheidsvoordelen van zoete aardappelen.

Ze zijn alvast een gezonder alternatief voor onze klassieke aardappel.

Hun naam laat het niet vermoeden, maar zoete aardappelen bevatten veel minder suiker en meer en diverse vitaminen en mineralen.

Vooral magnesium, een mineraal dat zorgt voor minder stress en minder spierkrampen. Magnesium zorgt ook voor soepele spieren en gewrichten.

Onbewerkte noten

Onbewerkte noten zijn ongezouten, niet geroosterd en ongebrand.

Je gebruikt ze in sommige gerechten of eet ze zo uit het vuistje.

Onbewerkte noten verminderen je eetlust.

Ze bevatten relatief veel vet, vooral onverzadigde vetten.

Eet nooit meer dan een handjevol of 25 gram onbewerkte noten per dag en varieer zoveel mogelijk.

Volkoren Speltbrood

Brood is rijk aan gezonde voedingsstoffen en vooral voedingsvezels.

Het maakt deel uit van ieder gezond voedingspatroon, ook al beweren vele dieetgoeroes het tegenovergestelde.

We spreken dan wel over alle soorten volkorenbrood en zeker volkoren speltbrood.

Het bevat meer hoogwaardige eiwitten en vitaminen en is licht verteerbaar.

Eet bij je gezond ontbijt gerust twee sneetjes volkorenbrood met mager broodbeleg zoals kip- of kalkoenfilet, wilde of gerookte zalm, mozzarella of zelf gemaakte hummus.

Avocado

De gezondste ingrediëntenAvocado’s hebben een hoge voedingswaarde en zijn vooral rijk aan vitamine B, C, E en K en mineralen zoals magnesium, kalium, zink en ijzer en gezonde vetten en vetzuren.

Avocado past in vele gezonde gerechten en zeker in zelf gemaakte salades in met mozzarella.

Avocado stimuleert je vetverbranding, doet je makkelijker afvallen, beschermt tegen hart- en vaatziekten, allerlei oogaandoeningen en vertraagt je natuurlijk verouderingsproces.

Eieren

De meningen over het eten van eieren zijn de laatste jaren grondig gewijzigd. Vroeger adviseerde men ons om nooit meer dan twee eieren per week te eten.

Ondertussen hebben wetenschappers de voedingswaarde van eieren herontdekt. Je mag ze nu gerust dagelijks eten, bij voorbij bij je ontbijt.

Eieren zijn rijk aan hoogwaardige eiwitten en voldoende gezonde vetten.

Eieren geven ons snel een voldaan gevoel, zijn goed voor je ogen en helpen mee aan een snel spierherstel na het sporten.

Pure chocolade

Je leest het goed, chocolade is gezond. Maar dan alleen de pure soort met minstens 85 procent pure cacao.

Eet dagelijks niet meer dan… 20 gram pure chocolade.

De gezondste ingrediëntenPure chocolade heeft een hoge voedingswaarde, is rijk aan voedingsvezels, verbetert je bloedcirculatie en hoge bloeddruk, verhoogt je gezonde HDL cholesterol, verkleint je risico op hart- en vaatziekten, beschermt je huid tegen de schadelijke invloed van de UV- stralen van de zon en verbetert je hersenfunctie.

Verse kruiden

Die brengen niet alleen onze gerechten op de gewenste smaak ze kunnen ook voor je gezondheid geel wat betekenen. Ze helpen ons meer vet verbranden, makkelijker afvallen

We denken dan in de eerste plaats aan knoflook, basilicum, peterselie, gember, salie, dille, munt, tijm, rozemarijn, koriander, en citroenmelisse.

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.