Afvallen met pillen

Afvallen met pillen of je overgewicht verliezen op een natuurlijke manier?

Spread the love

Afvallen met pillen is populair bij diegenen die vooral snel veel kilo’s kwijt willen. Die hebben daarbij de keuze tussen meerdere soorten vermageringspillen. Zo zorgen eetlustremmers dat je minder snel weer honger hebt en dus minder eet. Afslankpillen beperken de opname van calorieën en dan zijn er nog pillen die je vetverbrandingsproces stimuleren. Maar is afvallen met pillen wel zo’n goed idee? In een gezond en natuurlijk eetpatroon met veel verse groenten, fruit en voldoende water kun je in beperkte mate afslankpillen inschakelen om je gezonde afslankkuur te ondersteunen. Kies dan wel voor vermageringspillen met uitsluitend natuurlijke ingrediënten.

Wat is je beste keuze: afvallen met pillen of kiezen voor een gezond en natuurlijk eetpatroon? 

Afvallen doe je op vele manieren. Dat kan zowel met afslankpillen als met een gezond en natuurlijk eet- en leefpatroon. Afvallen met pillen doen vooral diegenen die op korte termijn veel overgewicht kwijt willen. Afslankpillen zijn niet de beste manier om je overgewicht definitief kwijt te raken. Je leer niet gezond eten en je verliest vooral vocht en geen opgeslagen lichaamsvet. En wie wil levenslang pillen slikken om te vermageren? Dat is nodig, want eens je met het gebruik van vermageringspillen stopt weeg je al vlug meer dan voor je met het slikken van pillen startte. Het gevreesde jojo effect weet je wel. Afslankpillen zorgen ook voor vervelende bijwerkingen.

Afvallen met pillen is makkelijk

Afvallen met pillen is de meest makkelijkste manier om af te vallen. Velen denken dat ze met afslankpillen niet meer op hun voedingspatroon moeten letten. Ten onrechte natuurlijk. Afvallen en je gezond gewicht bereiken die je alleen met een combinatie van gezond en natuurlijk eten en voldoende bewegen. We deden al veel onderzoek naar de werking en de gezondheid van afslankpillen. De resultaten zijn lang niet altijd zoals we zouden willen. Afslankpillen zijn duur, weinig efficiënt. Met het gebruik van afslankpillen bereiken we nooit ons gezond gewicht. En dan zijn er nog de vervelende bijwerkingen zoals: 

 • Met afslankpillen leer je niet gezond eten
 • Je hervalt vlug in je oud, lees ongezond eetpatroon
 • Ernstige tekorten aan gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, eiwitten en voedingsvezels
 • Een groter risico op hart- en vaatziekten
 • Hoge bloeddruk
 • Diabetes
 • Schildklierproblemen
 • Sommige afslankpillen werken verslavend
 • Slechte spijsvertering
 • Diarree
 • Leververvetting
 • Hun werking is niet bewezen

[fusion_button link=”http://www.paypro.nl/producten/Afslank_Receptenbijbel/21142/50831//” color=”default” size=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ alignment=”left” class=”” id=””]JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid en snel afvallen![/fusion_button]

Afvallen met pillen sterk af te raden

Afvallen met pillen is dus sterk af te raden. Zeker voor zwangere vrouwen of voor diegenen die snel zwanger willen worden. Afvallen tijdens de zwangerschap is altijd af te raden, zeker met afslankpillen. De stoffen die vrijkomen kunnen schadelijk zijn voor hun ongeboren baby en problemen veroorzaken tijdens de bevalling.

Gezond afvallen zonder pillen

Toch is afslanken zonder pillen best mogelijk. Afvallen zonder het gevreesde jojo effect kan alleen met gezond en natuurlijk eten en voldoende bewegen. Gezond en natuurlijk afvallen gaat langzamer dan met afslankpillen of met een van de vele crash diëten. De kilo’s overgewicht die je met natuurlijk eten verliest komen nooit meer terug en ben je dus definitief kwijt. Als je gezond blijft eten tenminste. Maar na een kleine aanpassingsperiode is dat perfect mogelijk.

Lees ook: Afvallen tabletten – Helpen voedingssupplementen ons makkelijker afvallen?

Afvallen met pillen: Beter afvallen met de juiste voeding

Een gezond eetpatroon bestaat naast veel hoogwaardige uit voldoende gezonde vetten, vetzuren en trage koolhydraten.  Groenten en zeker groene bladgroenten eet je onbeperkt en minstens 200 gram (liefst meer) per dag. Groene bladgroenten zijn vooral spinazie, andijvie, broccoli, alle soorten sla en groene kolen, bloemkolen, tuin- en waterkers.  Groenten eet je bij voorkeur rauw, gekookt of gestoomd. Een gezond en natuurlijk eetpatroon is het enige wat je doet afvallen zonder overgewicht.

Dagelijks voldoende bewegen is onmisbaar

Naast gezond eten is er meer nodig om je overgewicht te verliezen. Door alleen gezond te eten raak je nooit al je overgewicht kwijt. Terwijl gezond eten voor 70 procent van je totale gewichtsverlies zorgt komt de resterende 30 procent van voldoende beweging. Trainen zoals een topsporter is niet nodig. Dagelijks een half uurtje wandelen, joggen of fietsen volstaat. Dat doe je ook bij slecht weer en dus ook in de winter.

Afvallen met pillen: langzaam afvallen met natuurlijke voeding is beter

Snel afvallen is ongezond en hou je nooit lang vol. Met snel afvallen verlies je ook spierweefsel. Spieren helpen je makkelijker af te vallen. Ze gebruiken namelijk energie (calorieën) zelfs in rust en terwijl je slaapt.

Afvallen zonder pillen door je totale calorie inname te verminderen

Afslanken doe je door je dagelijks aantal calorieën te verminderen. Het totaal aantal calorieën dat je nodig hebt om dagelijks goed te functioneren hangt van meerdere factoren af. Zo hebben mannen (2500) meer calorieën nodig dan vrouwen (2000). Gezond vermageren zonder jojo effect doe je door je totaal aantal calorieën maximaal  met 500 te verminderen. Dat is het grote verschil met de vele crash diëten waarmee je niet afvalt. Die gaan tot minder dan 1000 en vaak zelfs tot slechts 500 calorieën per dag. Zo bereik je het tegenovergestelde effect. Je lichaam slaat dan meer vet op om het als energie te gebruiken als er zich tekorten voordoen.

Ook interessant: Natuurlijk afslanken zorgt ook voor een betere gezondheid

Afslanken zonder pillen doe je met veel groenten

En vooral groene bladgroenten. Groenten eet je onbeperkt. Ze zij namelijk rijk aan alle gezonde voedingsstoffen en weinig of geen calorieën. Eet dagelijks minstens 200 gram (liefst meer) rauwe, gekookte of gestoomde groenten.

Afslanken met fruit

Fruit eet je niet onbeperkt vanwege de aanwezigheid van fruitsuikers. In een gezond eetpatroon eet je maximaal drie verschillende stukken fruit per dag. Als je makkelijk wilt afvallen beperk je de fruitconsumptie tot een stuk per dag

Onbewerkte noten, zaden en pitten

Onbewerkt staat voor ongezouten, niet geroosterd en ongebrand. Dagelijks een handjevol of  25 gram volstaat. Noten, zaden en pitten zijn een belangrijke bron van gezonde vetten

Volkorengranen

Vooral haver, zemelen, boekweit en quinoa

Volkorenproducten

En vooral alle soorten volkorenbrood, volkoren deegwaren en zilvervliesrijst

 
Ook goed om weten: Gezond eten en niet afvallen: De oorzaken en wat je er zelf kunt aan doen

Zuivel

Zoals magere soorten kaas (+20), melk en karnemelk en natuuryoghurt en kwark zonder toevoegingen. Voeg er eventueel zelfs enkele stukjes vers fruit aan toe

Drink voldoende water 

In plaats van frisdrank en hun light versie.  Frisdranken barsten van de toegevoegde suikers. Hun light versie bevat niet zo nodig minder suiker. Voedingsproducten en dranken dragen het light label als ze minstens  30 procent minder vet of suiker bevatten. Een light product kan dus minder suiker bevatten maar nog altijd evenveel vet (of omgekeerd) dan de klassieke versie.

Drink minstens 2,5 liter water per dag. Water geeft je een snel en langdurig voldaan gevoel en spoelt je lichaam schoon. Een zelf gemaakte smoothie en  koffie of (kruiden)thee zonder melk of suiker zijn gezonde alternatieven.

Eet meerdere beperkte eetmomenten (zes of acht) in plaats van je drie grote maaltijden per dag. Zo verbrand je een ganse dag vet

Sla geen enkele maaltijd over en ontbijt gezond

Een gezond ontbijt bestaat uit veel eiwitten en genoeg gezonde onverzadigde vetten, vetzuren en trage koolhydraten. Drink voor je ontbijt een groot glas lauw water met vers geperst citroensap. Dat brengt je vetverbrandingsproces onmiddellijk op gang.  Voorbeelden van een gezond ontbijt zijn:

 • Twee sneetjes volkorenbrood met mager en gezond broodbeleg zoals kip en kalkoenfilet
 • Gekookte eieren
 • Een stuk fruit
 • Een portie magere natuuryoghurt of kwark zonder toevoegingen. Voeg er eventueel zelfs enkele stukjes vers fruit aan toe
 • Een zelf gemaakte smoothie van magere yoghurt of kwark en enkele stukjes  vers fruit
 • Een zelf gemaakte groentesalade

Afslanken met pillen in een gezond en natuurlijk eetpatroon

In een gezond en natuurlijk eetpatroon met veel verse groenten, fruit en voldoende water kun je in beperkte mate afslankpillen inschakelen om je gezonde afslankkuur te ondersteunen. Kies dan wel voor natuurlijke afslankproducten.

Afvallen zonder je gezondheid in gevaar te brengen doe je alleen met gezond en natuurlijk eetpatroon zoals beschreven in de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm(Gratis Webinar). Om je afslankkuur te ondersteunen kun je in beperkte mate natuurlijke voedingssupplementen gebruiken.

Probeer de Afslank Receptenbijbel nu risicovrij uit… 60 Dagen niet goed? Geld terug!

Snel afvallen zonder dieet

[fusion_button link=”http://www.paypro.nl/producten/Afslank_Receptenbijbel/21142/50831//” color=”default” size=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ alignment=”left” class=”” id=””]JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid en snel afvallen![/fusion_button]

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.