10 tips om de winter door te komen

Spread the love

Wind, kou, regen, hagel, sneeuw. Het weer kan ons immuunsysteem behoorlijk van slag brengen. Met deze tips kom je de winter door en vermijd je die winterdip en blijf je ook nog eens gezond.

Let op je vet

Wie zonder griep de winter doorkomen wil, moet op het vet letten. Onderzoekers stellen vast dat afweercellen dubbel zo actief zijn, als het vetaandeel van de voeding vermindert wordt.


Eet goed

Probeer goed te eten. Kies voor goed gevulde soepen en gezonde stoofschotels. Neem genoeg fruit en groente om zo de belangrijke vitamines en mineralen binnen te krijgen. Ook eiwitrijk eten is iets dat erg lekker en gezond kan zijn.

Neem vaker een bad

Hevig huiveren heeft bijna altijd een verkoudheid als gevolg. De oplossing? Neem een bad. Wie bij constante temperatuur van 40 graden het immuunsysteem voor 15 minuten verwarmt, kan in 70 procent van alle gevallen een infectie verhinderen.

‘s Morgens frisse lucht

Vroeg opstaan loont zich. Ga wandelen in de ochtend. Onderzoeken wijzen uit dat infecties tot 80 procent wordt vermindert. Avondwandelingen hebben minder effect dus ga vaak in de ochtend. Frisse lucht doet wonderen.

Neem vaker een pauze

Het is belangrijk om regelmatig even een pauze te houden. Probeer tussen al het werk door ook even te relaxen. Ze zeggen zelfs dat door een paar minuten te dagdromen je informatie beter onthoud.

Meer drinken als in de zomer

Medici waarschuwen: teveel volwassenen nemen in de winter te weinig vochtigheid tot zich. Tip: Drink per dag 4 grote glazen mineraalwater met bosbessensap. Door de vitamine C stijgt de afweerkracht tot 28 procent. Naast water kan je ook een gezonde shake nemen, deze helpt je zelfs afvallen

Geen koffie

Probeer teveel koffie te vermijden. Neem niet meer dan 2 kopjes per dag. Een universiteit in New York wees erop dat de cafeïne het prestatievermogen van het immuunsysteem vermindert. Koffiedrinkers zijn 3 keer zo vaak verkouden als een theedrinker.

Drink veel thee

Neem af en toe een lekkere kop thee. Neem bijvoorbeeld thee met verse gember, citroen en een beetje honing. De gember is onwijs goed voor je immuunsysteem, citroen zuivert je lichaam en honing smeert de keel.

Smeer vaseline

Heb jij tijdens de winter nog weleens last van een droge huid? Vaseline is de oplossing. Dit wondermiddel maakt je huid weer heerlijk zacht en glad. Verder is vaseline ook goed voor gespleten haarpunten. Smeer daarom een beetje vaseline in de punten. Hierdoor gaan je punten weer shinen.

Plan je zomervakantie

Ga vast brainstormen over je ideale zomervakantie. De voorpret maakt je vrolijk en zal je iets geven om naar uit te kijken. Je kan ook op vakantie gaan in de winter. Een weekje naar een warmer deel van de wereld kan wonderen verrichten.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.