Ook op de hoogte blijven van de laatste nieuwe gezondheidstips?

Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en krijg alle nieuwtjes als eerste DIRECT in je mailbox!

Je Naam:
*Je Email:

Lever ontgiften stimuleert gezondheid en makkelijker afvallen

Onze lever ontgiften va, alle toxische afvalstoffen is onmisbaar om onze gezondheid intact te houden. Onze lever is het zuiveringsstation van ons lichaam. Een lichaam zonder gifstoffen  doet ons meer opgeslagen lichaamsvet verbranden en makkelijker afvallen.

Wie denkt aan lever ontgiften, denkt aan dure drankjes en maaltijdvervangers, maar dat is niet eens noodzakelijk. We hebben voldoende natuurlijke middelen ter beschikking om met een schoon gemaakte lever, een gezond voedingspatroon en voldoende beweging ons gezon d streefgewicht te bereiken én te behouden.

Hoe pakken we dat aan, onze lever ontgiften voor makkelijker af te vallen?

Hoe beter onze lever zijn werk doet, hoe fitter, energieker, vitaler en beter in ons vel we ons voelen. Ook voor wie iets aan zijn overgewicht wilt doen, is regelmatig zijn lever ontgiften belangrijk.

Onze lever krijgt het alsmaar moeilijker om alle giftige afvalstoffen tijden af te breken en te verwijderen. Dat is het gevolg van onze ongezonde voeding met veel ongezonde vetten, suiker en andere snelle koolhydraten zoals zetmeel en zetmeelhoudende voeding. Onze lever krijgt het dikwijls bijzonder zwaar te verduren.

Daarbij mogen we immers ook niet allerlei frisdranken, alcohol, roken, geneesmiddelen, en de milieuverontreiniging vergeten. Dat heeft even goed een negatieve invloed op de werking van onze lever.

Hoe meer stress, hoe moeilijker we onze lever ontgiften 

Ons lichaam ontgiften is dus zeker niet altijd even gemakkelijk. Dat vraagt van onze lever veel energie. Hoe ongezonder we eten en hoe meer stress we ervaren, hoe moeilijker het onze lever heeft. En als gevolg van de stroom aan giftige afvalstoffen, kan onze lever soms zijn taak moeilijk of zelfs niet meer aan. Onze lever ontgiften is dan de enigste uitweg.

Oorzaken giftige afvalstoffen 

De aanwezigheid van giftige afvalstoffen in ons lichaam heeft dus vele oorzaken. Er is niet alleen onze ongezonde voeding, en de gevolgen van de milieuverontreiniging. Ook de vele lichaamsprocessen die constant plaatsvinden, veroorzaken toxische afvalstoffen.

Lever ontgiften van uitwendige gifstoffen 

We moeten onze lever ontgiften van zowel uit- als inwendige afvalstoffen. Deze zijn afkomstig uit onze leefomgeving. We krijgen ze binnen via onze dagelijkse voeding of door hetgeen we drinken. Onze lever probeert zo lang en grondig mogelijk ons lichaam van al deze toxische afvalstoffen  te ontdoen. Door datgene wat we dagelijks eten en drinken, krijgt onze lever het bijzonder zwaar te verduren.

Vooral als we ongezond eten met veel vetrijke voeding, suikers, en andere snelle koolhydraten.

Maar ook wat we drinken heeft en invloed op onze lever en de gezondheid van ons lichaam. Vooral alcohol en frisdranken.  Alcohol is er oorzaak van dat ons lichaam minder gezonde voedingsstoffen opneemt. Hierdoor wordt onze darmflora danig verstoord.

Een verstoorde darmflora is oorzaak van allerlei aandoeningen en van overgewicht.

Om deze gifstoffen tijdig te verwerken, verbruikt niet alleen veel energie, maar ook vitamine B. Af en toe alcohol drinken, is geen probleem. Dat wordt het wel als we regelmatig teveel alcoholische dranken drinken. Dan vergroot ons risico op een beschadigde en zieke lever aanzienlijk.

Vrouwen drinken nooit meer dan twee biertjes per dag. Voor mannen ligt de limiet op drie glazen.

Las minstens twee alcoholvrije dagen in.

Koffie en cafeïne zorgen eveneens voor veel giftige afvalstoffen

Niet alleen alcoholische dranken, maar even goed cafeïne en koffie maken het onze lever moeilijk om zijn ontgiftingswerk naar behoren te vervullen. Zo gaat cafeïne met veel sterke antioxidanten zoals glutathion aan de haal. Sterke antioxidanten steken onze lever een handje toe in het ontgiften van ons lichaam.

Cafeïne verbruikt daarnaast ook hoge concentraties aan vitaminen van het B- complex,  en mineralen zoals magnesium en mangaan. Om deze nadelen van cafeïne in koffie te omzeilen, kiezen velen voor cafeïnevrije koffie. Dat is echter geen oplossing, want…

Ook cafeïnevrije koffie bevat stoffen die de gezondheid van onze lever in gevaar

Onze lever ontgiften is ook nodig als gevolg van de methoden waarmee we koken. Ook deze hebben grote invloed op de gezondheid van onze lever. Koken, stomen, stoven, smoren en onze voeding klaar maken in de oven verdienen de voorkeur op bakken, roosteren, roken en frituren.

Bij het frituren van voeding komen schadelijke stoffen vrij, zoals vrije radicalen, PAK´s (Poly Aromatische Koolwaterstoffen), formaldehyde en acroleïne.

De stoffen die bij het frituren vrij komen, vergroten ons risico op kanker aanzienlijk.

Onze lever ontgiften met bittere voeding

Onze lever ontgiften doen we bijvoorbeeld met bittere voeding. Deze stimuleren de afgifte van gal in onze darmen. Via onze gal transporteert de lever deze afvalstoffen naar onze darmen, die ze definitief afvoeren.

Gezonde darmen met voldoende gal zorgen voor een goede spijsvertering en een vlotte stoelgang 

De voordelen van bittere voeding:

leefnugezonderbuttonGROENEVBitter remt de eetlust. Door de intensieve bittere smaak worden speeksel en spijsverteringssappen actief. Daardoor bereiken we sneller het verzadigingsgevoel.
leefnugezonderbuttonGROENEVBitter activeert de spijsvertering. Al in de mond wordt door bitter meer speeksel geproduceerd. Maar ook lever, gal en alvleesklier worden geactiveerd waardoor deze sneller en vollediger functioneren.
leefnugezonderbuttonGROENEVBitter sterkt het immuunsysteem. De bitterstoffen activeren de spijsverteringssappen en darmwerking. Een optimale darmflora is ook de basis voor een sterk immuunsysteem.
leefnugezonderbuttonGROENEVBitter helpt tegen de verzuring van het lichaam. De bitterstoffen werken sterk basisch in het lichaam wat helpt de zuur/basenhuishouding in balans te brengen.

Voorbeelden van bittere voeding zijn:
leefnugezonderbuttonGROENEVGroenten: radicchio, witlof, rucola, andijvie, bloemkool, artisjokken, paardenbloembladeren, uien, en de meeste koolsoorten

leefnugezonderbuttonGROENEVFruit: alle citrusvruchten, grapefruit, sinaasappels, citroen, druiven, kersen

leefnugezonderbuttonGROENEVGraan: amarant, gierst

leefnugezonderbuttonGROENEVKruiden: gember, peper, kardemom, knoflook,

leefnugezonderbuttonGROENEVKeukenkruiden: tijm, majoraan, maggiekruid, rozemarijn, estragon, laurier, salie,

Wie vaker ook bittere voedingsmiddelen eet, brengt zijn smaakpapillen weer in evenwicht. Onze overmatige trek in zoet zal verminderen, en ons  natuurlijke verzadigingsgevoel vergroten.

Lever ontgiften en vetten

De omega-3, 6 en 9 vetzuren in bijvoorbeeld lijnzaad, groene bladgroenten, noten, peulvruchten, komkommer en olijfolie zorgen voor een gezonde lever. Maar ook kleine hoeveelheden verzadigd vet in de vorm van bijvoorbeeld roomboter of niet geraffineerde kokosolie houden de lever in balans.

Lever ontgiften met natuurlijke voeding

Onbewerkte voeding is supergezond, ook voor onze lever. Eet fruit zoveel als mogelijk met schil, tomaat met het velletje, zilvervliesrijst en volkorenbrood en alle volkorenproducten. Laat voeding rijk aan toegevoegde suikers staan, en eet zoveel mogelijk puur natuur

Lever ontgiften door deze voeding zoveel mogelijk te vermijden: koffie, zwarte thee, cola en andere cafeïne bevattende frisdranken, cacao, chocolade, azijn, en kaneel

Lever ontgiften doen we bij voorkeur met:

leefnugezonderbuttonGROENEVHeetwaterkuur: onze lever ontgiften we makkelijk en eenvoudig met een heetwaterkuur. Die verwijdert snel alle giftige afvalstoffen, vergroot je energie en versterkt onze spijsvertering. Kook één liter koolzuurvrij bronwater, gedurende een twintigtal minuten op een laag pitje. Als het water kookt, voegen we er een blokje geraspte verse gemberwortel aan toe. Doe dit water in een thermoskan. Zo kun het de ganse dag drinken met kleine slokjes. Kies een temperatuur die je aangenaam vindt. Dit warme gemberwater zuivert grondig zowel je lever als je lichaam

leefnugezonderbuttonGROENEVNeem voldoende rust en ontspanning: voldoende is erg belangrijk voor de lever. ‘s Nachts rust onze lever om zich weer op te laden voor de volgende dag. Neem tijdig de onmisbare ontspanning

Gezond afvallen en detoxen met gezond alternatief

Met zo’n zeven daags detox dieet kies je voor een dieet met weinig eiwitten, vetten en koolhydraten, om vooral je lever zo weinig mogelijk te belasten. Het betreft ook een calorie- arm dieet. 

Dit detox dieet mag nooit lang volhouden, twee weken is een absoluut maximum.daarom nooit langer dan twee weken duren. Met het detox dieet krijg je immers al vlug te kampen met een tekort aan gezonde voedingsstoffen. Er bestaan enkele gezondere alternatieven voor dit detox dieet.

Help je lever ontgiften met het 7- daagse Detox dieet

cta-7dd

Aan het eind van de 5 tot 7 daagse Detox

Zul je je fitter, vitaler en gezonder voelen dan ooit tevoren.

Je zult zien dat je huid enorm is verbeterd.

En je zult, indien je dat wenst, gewicht zijn verloren.

JA! Ik wil óók van die giftige stoffen af!