een goede work-life balance
Spread the love

Work-life balance, het klinkt iedereen bekend in de oren. Dat zorgt alleen maar voor voordelen. Een gezonde work-life balance zorgt ervoor tevreden, gemotiveerde en gezondere werknemers met minder stress. Dat verbetert meteen ook hun prestaties.

Zowel jij als werkgever, als je werknemers hebben er dus alle baat bij om te investeren in een goede work-life balance.

Met deze tips kunnen jullie alvast aan de slag!

Flexibele werktijden

Laat je werknemers zelf hun werktijden plannen zoals dat voor hen het beste uitkomt. Dat voorkomt stress end at zorgt alleen maar voor voordelen.

Sommigen beginnen graag vroeg aan hun werkdag, terwijl anderen graag wat langer slapen of eerst nog graag sporten.

Wat de situatie van je werknemer ook is, flexibele werktijden geven je werknemers de vrijheid om hun werk- en privéleven in balans te brengen.

Promoot sporten tijdens de werkuren

Voor velen is het niet makkelijk om een fulltime job te combineren met hun een gezin en dan nog tijd over te houden voor sport en ontspanning.

Promoot daarom sporten tijdens de werkuren. Een uurtje lopen, zwemmen of fietsen tijdens de middag moet prima kunnen.

Daarna kunnen je werknemers weer met een frisse kop aan het werk. Ze zullen je meer dan dankbaar zijn voor dit uurtje ontspanning.

Je kan je werknemers een gepersonaliseerde drinkfles cadeau doen om te gebruiken tijdens het sporten op het werk.

Maak thuiswerk mogelijk

Thuiswerken wordt alsmaar gebruikelijker. Veel werknemers vinden het aangenaam om geregeld van thuis te kunnen werken.

Ze verliezen geen onproductieve tijd in de file, kunnen rustig doorwerken en hebben de vrijheid om tussendoor huishoudelijke taken te doen. Sta je werknemers dus toe om vanuit huis te werken, al dan niet op regelmatige basis.

Zorg voor een goede work-life balance: Stimuleer zelfzorg

Zelfzorg is van vitaal belang voor een gezonde work-life balance. Moedig je werknemers aan om voor zichzelf te zorgen door voldoende te slapen, regelmatig te bewegen en gezonde voedingskeuzes te maken.

Biedt bijvoorbeeld gratis fruit aan op kantoor. Laat koffietassen bedrukken die ze kunnen gebruiken om tijdens het werk of geef hen korting bij de plaatselijke gym.

Door te tonen dat je geeft om het welzijn van je werknemers, blijven ze langer gemotiveerd én gezonder.

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole