Gezond ontspannen op de fiets
Spread the love

Er zijn vele manieren om te ontspannen na een lange werkdag, in het weekend of op vakantie. Lekker uit eten gaan, een boek lezen, een lange wandeling maken of afspreken met vrienden.

Iedereen vult zijn vrije tijd op z’n eigen manier in en dat is helemaal prima.

Maar ontspanning kun je ook koppelen aan sport en beweging. Spring eens op de fiets en ontdek zelf hoe je je hoofd kunt leegmaken tijdens een fietsritje door de velden of bossen!

Fietsen helpt tegen stress

Gezond ontspannen op de fiets helpt ook tegen stress. Tijdens een ritje op de fiets hoef je even aan niets te denken. Lange fietstochten kalmeren en ontspannen. Tijdens een fietstocht komen zowel lichaam als geest komen tot rust.

Wist je dat we tijdens het fietsen hormonen aanmaken zoals endorfine en serotonine? Die worden niet voor niets gelukshormonen genoemd.

Alleen of met vrienden, alles kan

Fietsen doe je zowel alleen als in groep.

Fiets in je eentje met muziek op de achtergrond of luister naar je favoriete podcast die je fijn vindt. Of spreek af met een vriend of vriendengroep om samen te gaan fietsen.

Ga je samen fietsen met iemand die meer ervaring heeft dan jij? Dan kun je eventueel een ebike aanschaffen, zodat je hetzelfde tempo kan aanhouden.

Fietsen is goed voor je spieren en helpt ziektes te voorkomen

Wanneer je regelmatig gaat fietsen als ontspanning, zullen je beenspieren sterker worden en daalt de kans op bepaalde ziektes ook aanzienlijk.

Fietsen is naast ontspanning namelijk ook een goede vorm van lichaamsbeweging die erg gezond is. Ben je nog geen ervaren fietser en kijk je er tegenop om in je vrije tijd op de fiets te springen?

Met een Minerva elektrische fiets, hoef je zelf een pak minder hard te trappen en fiets je met meer gemak lange afstanden.

Dit kan de drempel om een ontspannende fietstocht te maken, minder hoog maken.

Connecteer met de natuur

Met de fiets geraak je al eens ergens en kun je een stukje verder gaan dan wanneer je gaat wandelen of joggen.

Stippel een mooie fietsroute uit die door de velden, bossen en natuur loopt. In de natuur worden we namelijk snel rustig en is ontspannen nog gemakkelijker.

Zo neem je ook wat extra vitamine D op en snuif je wat vaker frisse buitenlucht op, wat je stressniveau aanzienlijk kan verminderen.

Kortom, de volgende keer dat je op een gezonde manier wilt ontspannen spring je gewoon eens op de fiets!

By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole