Wat eet je beter niet als je snel en gezond wilt afvallenAfvallen doe je alleen als je gezond en natuurlijk eet en voldoende beweegt. Het is daarbij niet alleen belangrijk wat je eet, maar ook wat je niet eet om snel, veel en vooral gezond afvallen mogelijk te maken. De manier waarop je lichaam al die voeding verwerkt is uiteraard ook belangrijk. Gelukkig zijn er belangrijke richtlijnen die voor allemaal van ons van toepassing zijn. 

Kortom, wil je ook snel veel en gezond afvallen? Hou dan zeker ook rekening met wat je dan best niet eet.

Wat eet je beter niet als je snel en gezond wilt afvallenWie wil afvallen, moet in de eerste plaats weten hoeveel calorieën hij of zij dagelijks nodig heeft om goed te blijven functioneren. Meer calorieën verbranden dan je verbruikt is de basis van snel en gezond afvallen. Het aantal calorieën dat we dagelijks mogen gebruiken verschilt tussen mannen en vrouwen. Mannen hebben meer calorieën nodig (tussen de 2100 en 2500) dan vrouwen (1800-2000). We willen allemaal ons overtollige kilo’s vet zo snel mogelijk kwijt. Velen doen dat door hun aantal calorieën zoveel mogelijk te beperken. Vaak tot onder de 1000 per dag. Als je wilt afvallen mag je uiteraard niet teveel, maar zeker ook niet te weinig eten. Dan zal je lichaam reageren door vet op te slaan in plaats van het te verbranden en het later als energie aan te spreken.

JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid  en makkelijker afvallen!

Te weinig eten bouwt je spiermassa af

Te weinig eten zorgt voor zoveel nadelen dan teveel eten. Door je dagelijks aantal calorieën drastisch terug te schroeven bouw je je spiermassa af.  Spieren zijn belangrijk als je wilt afvallen. Ze verbruiken ook energie (calorieën). Niet alleen in rust, maar zelfs terwijl je slaapt.

Voldoende bewegen

Wat eet je beter niet als je snel en gezond wilt afvallenGezond, natuurlijk, evenwichtig en gevarieerd eten is belangrijk maar onvoldoende om al je overgewicht kwijt te spelen. Gezond eten zorgt voor 70 procent van je totale gewichtsverlies. Voldoende beweging doet de resterende 30 procent wegsmelten. Dat doe je door dagelijks met een half uurtje wandelen, fietsen, joggen of zwemmen. Nog beter is een combinatie van kracht- en cardiotraining. Vooral onze grote spieren zijn hierbij belangrijk. Dat is zeker het geval met de spieren van je benen en je rug. Die verbruiken veel energie, ook tijdens hun en herstel. Meer spieren zorgen voor een strak en slank lichaam.

JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid  en makkelijker afvallen!

Wat eet je beter niet als je snel en gezond wilt afvallen: Veel koolhydraten

Trage koolhydraten

Wat eet je beter niet als je snel en gezond wilt afvallen: Diepvriesmaaltijden

Diepvriesgroenten bevatten veel geur- , kleur , smaak- en bwaarstoffen zoals natrium. Natrium zorgt er voor dat je veel vocht zult vasthouden. Daardoor krijg je een opgblazen gevoel. Diepvriesmaaltijden bevatten ook veel suiker en toegevoegde vetten voor een betere smaak. Ze zijn dan ook rijk aan calorieën waardoor je zeker niet afvalt, integendeel. Als gevolg van hun vaak kleine porties denken onze hersenen dat we te weinig hebben gegeten en we dus niet voldaan zijn. Waardoor we dus meer en meer willen eten. Wetenschappelijke studies wezen uit dat diegenen die vetarme- of dieetvoeding eten tot 30 procent meer eten dan diegenen die gezond en natuurlijk eten.

Wat eet je beter niet als je snel en gezond wilt afvallen: Vetarme- of dieetvoeding

Wat eet je beter niet als je snel en gezond wilt afvallenDiegenen die snel en veel willen afvallen zoeken de oplossing van hun gewichtsprobleem in dieetvoeding. Die bevat vaak weinig of geen vetten, ook geen gezonde. Gezonde vetten zijn onverzadigde vetten en visvetzuren waaronder vooral omega 3 vetzuren. Vooral van deze laatsten krijgen we er veel te weinig van binnen. In plaats van vetten zijn deze dieetproducten des te rijker aan toegevoegde suikers en smaakversterkers. Daarentegen bevat dieetvoeding nauwelijks gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en voedingsvezels. Vezels zorgen nochtans voor een goede spijsvertering en geven ze ons een snel en lang voldaan gevoel. Dat is juist datgene wat we nodig hebben om af te vallen. Hoe langer we verzadigd zijn hoe minder we eten.

JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid  en makkelijker afvallen!

Veel vezels vind je vooral in:

  • Alle volkorengranen: maar vooral in haver, zemelen en boekweit
  • Volkorenbrood en deegwaren
  • Zilvervliesrijst
  • Verse groenten en fruit
  • Onbewerkte noten, zaden en pitten
  • Peulvruchten: zoals erwten, bonen, groentenkiemen, maïs, kapucijner, linzen en kikkererwten

Wat eet je beter niet als je snel en gezond wilt afvallen: kant en klare ontbijtgranen

Die bevatten heel wat toegevoegde stoffen en in de eerste plaats suiker. Kies ontbijtgranen zonder toegevoegde stoffen en, nog beter: maak je ontbijtgranen, muesli of cruesli zelf.

JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid  en makkelijker afvallen!

Als je snel, veel en toch gezond wilt afvallen drink je best ook geen:

  • Kant en klare fruit- en vruchtensappen: bevatten weinig of geen voedingsvezels maar des te meer toegevoegde suikers. Deze zogezegd gezonde sappen zijn dan ook rijk aan calorieën en oorzaak van overgewicht en teveel buikvet. En dit terwijl we denken dat we goed en gezond bezig zijn
  • Light- en kunstmatig gezoete drankjes: verhogen onze trek in zoet
  • Alcohol

Weet wat je best wél en niet eet om snel, veel en gezond af te vallen met de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm(Gratis Webinar).

Probeer de Afslank Receptenbijbel nu risicovrij uit… 60 Dagen niet goed? Geld terug!  

Gezond vetpercentage

JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid  en makkelijker afvallen!