Waarom je gelukshormonen prikkelen
Spread the love

Misschien wel het belangrijkste ingrediënt voor een lang en gezond leven is het ervaren van geluksmomentjes. Maar hoe prikkel je de gelukhormonen en doe je dit eigenlijk wel genoeg? Hieronder delen we onze adviezen en geven enkele praktische tips om meer geluksmomentjes te ervaren en dus gezonder te leven!

Waarom je gelukshormonen prikkelen?

Herken je dat gevoel dat wanneer je een tijdje weinig tot geen geluk ervaart, het leven er soms zwaar en somber uit kan zien? Zeker tijdens de koude herfst- en winterdagen hebben mensen hier vaker last van. Het is vroeger donker, we gaan minder naar buiten en beleven simpelweg minder op een dag. Het is de gebruikelijke routine die we doormaken met opstaan, werken, eten en slapen. Maar om te voorkomen dat je in een sleur of zelfs een depressie beland is het belangrijk om genoeg geluk momentjes voor jezelf in te plannen. Of het nu is dat je samen met de kinderen een stuk gaat fietsen, jezelf uitleeft in de sportschool of nieuwe plekken ontdekt: neem er de tijd en ruimte voor. Het leven is te kort om aan je voorbij te laten gaan!

Zeg vaker ‘nee’ en kies voor dingen waar je energie van krijgt

Het overgrote deel van de bevolking leeft met een drukke agenda en wordt simpelweg ‘geleefd’. Men ervaart weinig ruimte en eigen tijd, maar toch hebben we dit volledig in eigen hand. Zeg bijvoorbeeld eens vaker ‘nee’ tegen de dingen die je weinig energie opleveren en eigenlijk alleen maar energie kosten. Bijvoorbeeld die verplichte verjaardag van je nichtje die je amper tot weinig ziet en eigenlijk geen emotionele verbinding meevoelt. Door afscheid te nemen van deze ‘verplichtingen’, maak je meer ruimte voor jezelf en kun je juist dingen gaan doen waar je wel geluk en positieve energie van krijgt. Dit is belangrijk!

Waarom je gelukshormonen prikkelen: Ontdek waar je gelukkig van wordt

Terwijl sommige mensen heel goed weten waar ze gelukkig van worden, is dat voor anderen juist niet vanzelfsprekend. Ben je zo’n iemand? Dan dagen we je uit om te ontdekken wanneer jij het gevoel van geluk ervaart. Is het misschien wanneer je mooie drone video’s bekijkt van een geliefde vakantiebestemming of juist wanneer je lekker actief bezig bent op de fiets of in de sportschool. Kun je echt niets bedenken? Geef jezelf dan de ruimte om nieuwe dingen te ontdekken! Je zult merken dat dit een goede manier is om erachter te komen hoe je je geluk hormonen kunt prikkelen. En als je hart ergens sneller van gaat kloppen, doe het dan vooral vaker.

De kracht van herhaling

Als je voor jezelf duidelijk hebt waar je gelukkig van wordt, is het alleen nog zaak om genoeg van deze momenten voor jezelf in te bouwen. Verzaak niet en wees hier echt bewust mee bezig! Zo zul je merken dat er meer balans is tussen de dingen die ‘moeten’ en het kiezen voor je eigen geluk. Het maken van bijvoorbeeld een weekplanning kan ontzettend goed bij helpen.

Hoe prikkel jij je geluk hormonen?

Hopelijk hebben bovenstaande tips je wat inspiratie en houvast gegeven om meer geluk te ervaren. Hoe prikkel jij je geluk hormonen? Deel je ervaringen met ons door een bericht onder deze pagina.

By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole