Concentratie verhogen tijdens het werken. Foto: Pixels/George Milton

Verhoog je concentratie tijdens het werken

Spread the love

Verhoog je concentratie tijdens het werken. Ervaar je soms moeilijkheden met jezelf te concentreren op een belangrijke opdracht? Dan is het handig voor jou om een aantal hulpmiddelen achter de hand te hebben om jezelf beter te focussen op deze opdrachten.
In deze blog geven we je graag enkele hulpmiddelen mee om je concentratie te verhogen tijdens het werken.

Creëer een propere werkomgeving

Eerst en vooral is het belangrijk om je werkplek op te ruimen. Ga een keer met de grove borstel door je werkplek. Gooi alle overbodige rommel weg en begin met een propere lei. Poets daarna een keer je bureau met schoonmaakartikelen, zodat deze zeker en vast helemaal proper is. Laat ook zeker je werkruimte even goed verluchten. Werken in een muffe geur is niet goed voor je concentratie.

Verhoog je concentratie: Train je brein

Door het spelen van spelletjes om je hersenen te trainen, verhoog je je concentratie aanzienlijk. Deze spelletjes zorgen er ook voor dat je op korte termijn bepaalde dingen beter onthoudt. Voorbeelden van deze hersenspelletjes zijn sudoku, schaken of kruiswoordraadsels oplossen. Zeker als je al op een respectabele leeftijd bent gekomen is het belang van deze hersenspelletjes niet te onderschatten. Studies tonen aan dat naarmate je ouder wordt, je concentratie daalt.

Zorg voor meer slaap

Slaap voldoende, dit zorgt voor een wereld van verschil. Start met minimum 7-8 uur te slapen. Wanneer je vermoeid bent, mag je het wel vergeten om in staat te zijn je te concentreren voor belangrijke opdrachten. De kracht van voldoende slaap mag niet onderschat worden. Daarom delen we enkele trucjes met jou om ervoor te zorgen dat je beter slaapt:

  • Vermijd het kijken van televisie het uur voordat je gaat slapen.
  • Zorg voor een koele kamer om in te slapen.
  • Probeer om elke dag op hetzelfde uur te gaan slapen en op te staan.

Verhoog je concentratie: Richt je werkplek in zoals jij het wilt

Zorg ervoor dat je jezelf thuis voelt in je eigen werkomgeving. Richt je bureau in met leuke elementen uit je dagelijkse leven. Plaats foto’s van de mensen die je graag hebt als extra motivatie wanneer je even een slecht momentje hebt. Daarbovenop is het altijd leuk om je bureau in te richten met leuke bureauaccessoires in hout. Een mooie bureau geeft je vast en zeker die extra motivatie die je soms nodig hebt op maandagochtend.

Zet muziek op

Werk je graag met muziek? Kies dan niet voor leuke nummers die al je aandacht vragen. Vermijd nummers die je luidkeels meezingt. Hierdoor verlies je een groot deel van je concentratie. Daarom raden we je aan om klassieke muziek op te zetten tijdens het werken. Zo hoef je niet in een doodse stilte werken, maar luister je ook naar muziek die je concentratie verhoogt. Twee vliegen in één klap dus!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.