Suikervervangers oplossing voor overgewicht?
Spread the love

Suikervervangers oplossing voor overgewicht? Wie zou dat niet willen om zijn doelen te bereiken. In dit artikel gaan we in op de groeiende populariteit van suikervervangers als oplossing voor gewichtsproblemen op langere termijn. We bespreken de verschillende soorten suikervervangers die beschikbaar zijn en onderzoeken hun effectiviteit bij het verminderen van calorie-inname en gewichtsverlies. Daarnaast kijken we naar mogelijke gezondheidsrisico’s en geven we advies over hoe je het beste kunt omgaan met suikervervangers in je dagelijkse voeding.

Zijn suikervervangers oplossing voor overgewicht?

Suikers vervangen door zoetstoffen verantwoord je gezond gewicht te bereiken en te behouden zijn volgens de WHO geen goed idee. Er zijn andere, lees gezondere manieren om ons suikergebruik te verminderen.

Suikervervangers oplossing voor overgewicht: Natuurlijke suikers

Bijvoorbeeld door voedingsproducten met toegevoegde suikers te vervangen door gezondere, natuurlijke suikers zoals in vers fruit. Eten zonder toegevoegde suikers is een andere oplossing, maar dat is zo goed als onmogelijk. Er zijn nog maar weinig voedingsproducten zonder toegevoegde suikers te vinden.

Suikervervangers vergroten risico op hart- en vaatziekten

De resultaten van bijna driehonderd grootschalige onderzoeken leren ons dat het langdurig gebruik van suikervervangers ons risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en zelfs vroegtijdig overlijden aanzienlijk verhogen.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie gaat het dan vooral om veel gebruikte kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam (E 951), sacharine (E 954), sucralose (E 955), en stevia-varianten.

Suikervervangers veel zoeter dan suiker

Deze suikervervangers zijn vaak veel zoeter dan suiker. Ze zijn zo populair bij diegenen die makkelijker willen afvallen, omdat ze veel minder calorieën bevatten. Door het gebruik van deze suikervervangers vergroot nog onze trek in zoet, wat de problemen niet verhelpt, integendeel.

Langdurig gebruik van suikervervangers

De gezondheidsproblemen met suikervervangers doen zich pas op relatief langere termijn. Zo zou je om aan de maximaal toegelaten daginname aspartaam meerdere liters frisdrank moeten drinken.

Conclusie: zijn suikervervangers oplossing voor overgewicht?

Wetenschappers zijn eensgezind: suikervervangers zijn geen oplossing voor overgewicht op langere termijn.

Ze doen ons bij het begin wel wat overgewicht verliezen, op de langere termijn doen ze dat niet. Ze zorgen daar bovenop voor extra gezondheidsproblemen, zoals diabetes type 2 of hoge bloeddruk.

Door Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Optimized by Optimole