10 Kilo afvallen in 3 weken
Spread the love

Snel 10 kilo afvallen in 1 maand wil toch iedereen en is zeker niet zo moeilijk dan het lijkt. Je nieuw gewicht na het afslanken is veel moeilijker. Dan val je terug in je oude en ongezonde eet- en leefgewoonten en dan is het moeilijk om niet aan te komen. Er zijn vele diëten waarmee 10 kilo afvallen in 1 maand best mogelijk is. Je eet dan zo weinig mogelijk en vooral voeding met veel eiwitten. Vetten en koolhydraten worden achterwege gelaten.

Snel 10 kilo afvallen in 1 maand is dus best mogelijk, maar is het ook gezond?

Er zijn veel te veel diëten die je zo’n spectaculair gewichtsverlies in zo’n korte tijd beloven. Die crash diëten zijn allemaal gebaseerd op voeding met veel eiwitten en zo weinig mogelijk vetten en koolhydraten. Toch zijn deze gezonde vetten en koolhydraten even goed onmisbaar om goed te blijven functioneren. Gezonde onverzadigde vetten en vetzuren zijn een belangrijke bron van energie. Ze leveren ons ook alle nodige gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en voedingsvezels.

Snel 10 kilo afvallen in 1 maand met veel Voedingsvezels

Die zorgen namelijk voor een snel en langdurig verzadigingsgevoel. Je hebt dan minder honger waardoor je minder eet. Dat is zeker niet zo met crash diëten. Die maken afvallen volhouden onmogelijk.

Snel 10 kilo afvallen in 1 maand: met een eiwit dieet?

Er zijn veel eiwit of proteïne diëten. Je eet dan haast uitsluitend voeding met veel eiwitten en vaak geen of nauwelijks gezonde vetten en koolhydraten. Dat doet je snel en veel afvallen, tot wel 10 kilo in 1 maand. Dit is vooral het gevolg van vochtverlies. Je verliest in deze periode weinig of geen vet. Je vormt dan zoveel mogelijk ketonen. Afvallen met een eiwitdieet is eenzijdig en geen aanrader. Je krijgt relatief snel af te rekenen met een ernstig tekort aan gezonde voedingsstoffen.

Met een koolhydraatarm dieet?

Gezond en snel 10 kilo afvallen in 1 maand proberen velen met een koolhydraatarm dieet. Om zo snel mogelijk hun gewenst gewichtsverlies te bereiken, schrappen velen meteen alle koolhydraten. Toch hebben we deze complexe trage koolhydraten nodig voor een betere gezondheid en makkelijker afvallen. Ze zorgen namelijk voor een goede spijsvertering, een gezonde darmflora en een vlotte stoelgang. Ze geven je ook een langer voldaan gevoel. Koolhydraatarm is echter niet hetzelfde dan koolhydraatvrij eten.

Lees ook: Zo weinig mogelijk eten een goed idee om snel af te vallen?

In een koolhydraatarm dieet eet je vooral:

Veel groenten en vooral groene bladgroenten

Alle verse groenten zijn gezond maar in een koolhydraatarm dieet geef je best de voorkeur aan spinazie, andijvie, sla, broccoli, alle groene koolsoorten, spruiten, paksoi, tuin- en waterkers. Wissel zoveel mogelijk af en eet alle kleuren van groenten. Zo geniet je maximaal van alle gezondheidsvoordelen. Verse groenten eet je onbeperkt en minstens 300 gram per dag. Ze bevatten namelijk weinig of geen calorieën.

Vers fruit, maar niet onbeperkt

Vers fruit bevat naast alle nodige gezonde voedingstoffen ook fruitsuikers. Deze natuurlijke suikers zijn gelukkig veel gezonder dan toegevoegde suikers. Het blijven suikers waar je best niet te veel van eet. Eet daarom nooit meer dan drie verschillende stukken fruit per dag.


Melk- en melkproducten

Vooral onbewerkte natuuryoghurt en kwark zijn sterke aanraders.

Vette vis

Alle soorten vis zijn supergezond, maar vette vis bevat de meeste vetzuren. Dat is vooral het geval voor wilde zalm, paling, tonijn, schol, schelvis, heilbot, tarbot, dorade, makreel, sardienen, forel, sprot, haring en ansjovis

Volkorengranen

Dat zijn in de eerste plaats haver en zemelen maar ook boekweit, rogge, tarwe en gierst

Volkorenproducten

Zoals alle soorten volkorenbrood, volkoren deegwaren, zilvervliesrijst, bruine rijst en aardappelen

Snel 10 kilo afvallen in 1 maand zonder dieet

Velen willen snel 10 kilo afvallen zonder er iets voor te doen. Ze slikken dan massaal afslankpillen, eetlustremmers en vetverbranders. Ze combineren dit met fanatiek sporten. Afvallen en dat ook volhouden lukt alleen met gezond natuurlijk eten en voldoende bewegen.  Zonder een dieet of zonder extra beweging is gewichtsverlies.

Snel 10 kilo afvallen in 1 maand met sporten

Fanatieke sporters willen hun overgewicht zo snel mogelijk kwijt. Maar hoe doe je dat, snel afvallen met alleen sporten en dus zonder een aangepast dieet? Met duursporten zoals hardlopen of fitness moet je langer dan 45 minuten actief zijn om je eerste grammetje vet te verbranden. Beoefenaars van krachtsporten eten veel eiwitten. Afvallen met een eiwitdieet in combinatie met cardio en krachtsport doet je wel afslanken. Gezond en natuurlijk eten neemt 70 procent van je totale gewichtsverlies voor zijn rekening. De overblijvende 30 procent komt van extra beweging.

Geen goed idee

Snel 10 kilo afvallen in 1 maand is mogelijk maar niet aan te raden. Zo’n crash dieet hou je nooit lang vol en eens met je dieet gestopt vliegen de kilo’s er sneller aan dan je ze verloor. Een gezond eetpatroon bestaat uit veel eiwitten, voldoende gezonde vetten en trage koolhydraten. Je eet natuurlijk met veel groenten, fruit, noten, zaden en pitten.

Meer bewegen

Urenlang trainen zoals een topsporter is ook niet nodig. Een half uurtje wandelen, fietsen, joggen of zwemmen op eigen tempo volstaan. Later kun je je inspanningen nog verhogen. De kilo’s die je met dit gezond eet- en leefpatroon verliest ben je definitief kwijt en komen dus nooit meer terug.

Snel 10 kilo afvallen in een maand 

Met een gezond ontbijt

Dat bestaat bijvoorbeeld uit natuurlijke ontbijtgranen zonder suiker en vetten en 150 milliliter amandelmelk zonder suiker. Ook twee sneetjes volkorenbrood, twee plakjes kip of kalkoenfilet, een stuk fruit, 120 milliliter natuuryoghurt of kwark, een zelf gemaakte smoothie of koffie en thee zonder melk en suiker maken deel uit van een gezond ontbijt.

Gezond tussendoortje

Vervang koekjes, snoep, gebak of chips door twee koppen rauwe groenten, een stuk fruit, een handjevol of 25 gram onbewerkte noten, zaden en pitten of onbewerkte natuuryoghurt of kwark.

Lunch of middagmaal

Twee sneetjes volkorenbrood met twee dunne sneetjes kip- of kalkoenfilet

Gezond tussendoortje

150 milliliter (magere) natuuryoghurt of kwark zonder toevoegingen

Diner of avondmaal

400 milliliter verse broccoli of groene kool.

Extra tips om gezond af te vallen zonder jojo-effect

  • Eet dagelijks 500 gram rauwe, gekookte of gestoomde groenten en varieer daarbij zoveel mogelijk
  • Wekelijks een keer peulvruchten eten zoals: erwten, bonen, groentekiemen, mais, kapucijner, linzen en kikkererwten. Peulvruchten barsten van eiwitten en voedingsvezels
  • Gebruik nooit meer dan drie verschillende stikken fruit per dag
  • Een handjevol of 25 gram onbewerkte, ongezouten, niet geroosterde en ongebrande noten per dag is ruimschoots voldoende
  • Vervang je drie grote maaltijden door zes of acht beperkte eetmomenten. Dat doet je meer vet verbranden
  • Drink minstens 2,5 liter water per dag: groene en zwarte thee, koffie zonder melk of suiker zijn en een zelf gemaakte groene smoothie ook toegelaten
  • Naast alle vernoemde voordelen zorgen voldoende eiwitten voor maximaal spierbehoud

Spieren helpen je afvallen. Ze verbruiken ook energie (calorieën) zelfs in rust en terwijl je slaapt.

Je gezondheid verbeteren en makkelijker afvallen doe je alleen in een natuurlijk voedingspatroon zoals beschreven in de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm(Gratis Webinar).

Probeer de Afslank Receptenbijbel nu risicovrij uit… 60 Dagen niet goed? Geld terug!

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole