Rode gist rijst verlaagt je slechte cholesterol en helpt tegen het metabool syndroom

Hoe gezond is zilvervliesrijst

Rode gist rijst wordt eindelijk ook bij ons meer en meer gewaardeerd voor zijn helende en geneeskrachtige eigenschappen. Kamp je met overgewicht, heb je last van het metabool syndroom of een te hoog cholesterolgehalte? Dan is deze rode gist rijst wellicht iets voor jou. Het is in de eerste plaats een natuurlijk voedingssupplement dat dezelfde ingrediënten bevat dan geneesmiddelen die voor deze veel voorkomende aandoeningen worden voorgeschreven. 


Kortom, wat kan deze rode gist rijst ook voor jouw gezondheid betekenen? 

Maar rode gist rijst doet veel meer dan het evenwicht herstellen tussen je gezonde (HDL) en je slechte (LDL) cholesterol terug in evenwicht te brengen. Dat is in de eerste plaats gunstig voor je hart en bloedvaten. Dit soort rijst werkt ook sterk ontstekingsremmend, zorgt het voor een stabiele bloedsuikerspiegel en voorkomt of verhelpt het metaboolsyndroom. Het is dus uitstekend voor diabetici.

Wat is rode gist rijst?

Rode gist rijstIn de Chinese keuken wordt rode gefermenteerde rijst of angkak al eeuwen gebruikt. Door gewone rijst te laten fermenteren met het gist Monascus purpureus worden de rijstkorrels donkerrood. Dit natuurlijke kleurmiddel is populair als smaakmaker in visschotels, sojabereidingen en sauzen. Rode gefermenteerde rijst heeft overigens niets te maken met de langkorrelige rijstsoort uit Thailand, die qua vorm lijkt op zilvervliesrijst, maar een rodere kleur heeft. Volgens de traditionele Chinese geneeskunde heeft rode gist rijst krachtige geneeskundige eigenschappen.

Cholesterolverlagende geneesmiddelen

Rode gist rijstHet bevat dus een verbinding monacoline K. Dit laatste is hetzelfde werkzame bestanddeel dat je terug vindt in veel voorgeschreven cholesterolverlagende geneesmiddelen. Rode gist rijst is een natuurlijk alternatief voor vaak dure medicijnen om ons cholesterolgehalte in evenwicht te brengen en om de gezondheid van ons hart en onze bloedvaten te verbeteren. De resultaten van meerdere wetenschappelijke studies tonen ook aan dat rode gist rijst de groei van kankercellen vertraagd en onze bloedsuikerspiegel verbeterd. Je koopt rode gist rijst als natuurlijk voedingssupplement in de betere natuurwinkel en in de bio-shop. Niet alleen om je slechte cholesterol te verlagen maar ook om je algemene gezondheid te verbeteren. Met olijfolie kun je de werking van rode gist rijst nog sterk verhogen.

Rode gist rijstDat is zeker het geval met de behandeling van het steeds meer voorkomende metabool syndroom. Het betreft meerdere aandoeningen die je risico op chronische aandoeningen zoals hart- en vaatziekten en diabetes en sterk verhogen.

De belangrijkste symptomen van dit metabool syndrook zijn:

  • Overgewicht
  • Teveel ongezond buikvet
  • Hoge bloeddruk
  • Een verstoord cholesterolgehalte
  • Verhoogde bloedsuikerspiegel
  • Diabetes

De resultaten van al deze wetenschappelijke studies tonen aan dat het regelmatig gebruik van rode gist rijst deze risicofactoren niet alleen kan helpen behandelen maar zelfs te voorkomen. Dat is zeker het geval met een onstabiele bloedsuikerspiegel, bij de aanmaak van teveel insuline en bij een verhoogde bloeddruk. Het eten van rode gist rijst helpt je meer opgeslagen vet verbranden en makkelijker af te vallen.

Rode gist rijst kan ontstekingen verminderen

Ontstekingen beschermen ons tegen acute infecties. Aanslepende chronische ontstekingen versnellen de ontwikkeling van belangrijke chronische aandoeningen zoals diabetes, hart- en vaatziekten en kanker. Een combinatie van rode gist rijst en olijfolie helpt bij oxidatieve stress, een belangrijke oorzaak van chronische ontstekingen.

Voor wie is rode gist rijst bestemd? 

Rode gist rijstDeze rijst is in de eerste plaats bestemd voor zij die kampen met een te hoog cholesterolgehalte en geneesmiddelen met statines om die in evenwicht te brengen niet goed verdragen. Teveel slechte LDL-cholesterol zal ons risico op hart- en vaatziekten, overgewicht, teveel ongezond buikvet en diabetes aanzienlijk verhogen. Behandeling met statines vermindert dat risico. Deze geneesmiddelen remmen de cholesterolsynthese in de lever af, waardoor de concentratie in het bloed afneemt. Bij heel wat van deze patiënten zorgen deze geneesmiddelen met statines voor spierpijn en spierzwakte, spijsverteringtsproblemen, maag- darmklachten of hoofdpijn. Als je geen statines kunt verdragen zijn voedingssupplementen met rode gist rijst een geschikt alternatief.

Gebruik Rode gist rijst als voedingssupplement

Zoals dat met alles het geval is mag je ook van dit voedingssupplement met rode gist rijst niet teveel gebruiken. Als je dat toch doet, kan het bijwerkingen veroorzaken die vergelijkbaar zijn met statines. De Dagelijks Aanbevolen Hoeveelheid (DHA) varieert tussen de 1200 en 2400 milligram per dag, verdeeld in drie dosissen. Koop dit voedingssupplement dus bij voorkeur bij de drogist of in de betere natuurwinken en bio-shop. Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven gebruiken best geen voedingssupplementen met rode gist rijst. Ervaar je negatieve bijwerkingen zoals spierpijn, spijsverteringsproblemen en hoofdpijn? Verlaag dan je gebruik van rode gist rijst.

Alleen een gezond en natuurlijk eetpatroon zoals beschreven in de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm(Gratis Webinar) helpt bij een te hoog cholesterolgehalte en het metabool syndroom.

Probeer de Afslank Receptenbijbel nu risicovrij uit… 60 Dagen niet goed? Geld terug!  

Gezond vetpercentage

Author: Francois AppersHallo, blij je hier te mogen ontmoeten. Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Ik hoop je hier nog vaak te mogen begroeten.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.