Gezonde rijstwafels… maar is dit populair tussendoortje wel zo gezond als tot hiertoe werd vooropgesteld? Niet dus… Volgens de resultaten van recente onderzoeken, zouden ze zelfs het giftige arsenicum bevatten. Let wel, het gaat hier uitsluitend om rijstwafels uit de supermarkt. Hou je van rijstwafels als geschikt tussendoortje in je gezond eetpatroon om makkelijker af te vallen? Dat moet je zeker niet wanhopen.

Gezonde rijstwafels, die maken we toch makkelijk zélf.

Sommige vinden rijstwafels maar niks. Men is dan vooral niet te spreken over hun eigenaardige geur, en hun smaakloos karakter. Anderen daarentegen eten een ganse dag rijstwafels om hun honger te stillen. Rijstwafels bevatten nochtans weinig of geen calorieën, en hebben evenmin gezonde voedingsstoffen aan boord.

Het eten van rijstwafels brengt onze gezondheid dus niets positiefs bij.

Rijstwafels uit de supermarkt liggen meer en meer onder vuur. Ze zouden, net zoals witte rijst en rijstproducten, zelfs de giftige stof arsenicum bevatten.

  • Arsenicum is één van de belangrijkste oorzaken van: huid- , long- , en blaaskanker en van levensbedreigende hart- en longaandoeningen.
JA! ik wil ook meer gezonde voedingstips en recepten om mijn gezondheid te verbeteren en makkelijker af te vallen!

Gingen we het hier niet over gezonde rijstwafels hebben?

Gezonde rijstwafelGepofte rijst is het belangrijkste ingrediënt van industriële rijstwafels zoals we die in de rekken van onze vertrouwde supermarkt vinden. Daar zijn ze aanwezig in een heleboel varianten, en worden aangeprezen als gezond ontbijtproduct. Met of zonder chocolade, een extra suikerlaag of karamel, met een kaas- of paprikasmaakje. Niets is te gek om rijstwafels meer smaak te geven. Meer recent maakten meergranen rijstwafels hun opwachting. Omdat dieetgoeroe’s steeds luidruchtiger en ten onrechte van de daken schreeuwen dat ons dagelijks brood ongezond is en ons dik maakt, schakelen we steeds meer over op rijstwafels. Niet alleen als tussendoortje, maar ook meer en meer bij ons ontbijt.

Is het vervangen van brood door gezonde rijstwafels een goede oplossing? 

Van gezonde rijstwafels gesproken. Naast het ontbreken van gezonde voedingsstoffen, bevatten ze evenmin voedingsvezels. Vezels zijn niet alleen van groot belang voor onze gezondheid, maar even zo om verantwoord en makkelijk af te vallen. Voedingsvezels zitten boordevol gezonde voedingsstoffen en geven ons een langer verzadigd gevoel. Dat zorgt ervoor dat onze honger langer wordt uitgesteld, en we dus automatisch minder eten.

JA! ik wil ook meer gezonde voedingstips en recepten om mijn gezondheid te verbeteren en makkelijker af te vallen!

Waarom eten liefhebbers van rijstwafels, een ganse dag… rijstwafels denk je?

Juist, omdat ze door haast uitsluitend rijstwafels te eten nooit vol en verzadigd raken. Daardoor hebben ze constant honger, en kunnen ze letterlijk dag én nacht eten. Een rijstwafel zonder enige toevoeging bestaat alleen uit rijst en zeezout.  Niets dus om onze honger mee te stillen.

Gezonde rijstwafels met een hoge glycemische index?

Gezonde rijstwafelEn dan is er nog iets. Met een glycemische index tussen de 85 en 100 hebben industriële rijstwafels een opvallend hoge glycemische index. Rijstwafels gezond? Zeker niet met zo’n glycemische index. De glycemische index (GI) is een maat die aangeeft hoe snel koolhydraten worden verteerd en als glucose in het bloed worden opgenomen. Dit betekent dus concreet dat rijstwafels snel worden verteerd door de darmen en als glucose in het bloed worden opgenomen. Rijstwafels hebben zelfs een hogere glycemische index dan geraffineerde witte suiker. Hoe hoger de glycemische index van onze voeding, hoe onstabieler onze bloedsuikerspiegel. En hoe hoger onze bloedsuikerspiegel, hoe meer insuline we aanmaken.

JA! ik wil ook meer gezonde voedingstips en recepten om mijn gezondheid te verbeteren en makkelijker af te vallen!

Insuline is een hormoon dat onze vetverbranding regelt.

Hoe hoger onze concentratie aan insuline, hoe moeilijker we vet verbranden en afvallen. Een hoge bloedsuikerspiegel is tevens de belangrijkste oorzaak van diabetes. Het eten van rijstwafels uit de supermarkt is dus sterk af te raden aan zij die willen afvallen en aan diabetespatiënten. Rijstwafels zijn geen volwaardig voeding, en zeker geen gezond alternatief voor brood

Gezonde rijstwafels maak je makkelijk zelf

Gezonde rijstwafelRijstwafels uit de supermarkt laat je voortaan best staan. Ze brengen onze gezondheid niets positiefs bij, en doen ons evenmin makkelijker afvallen. Maar geen nood… De voorbereiding voor het zelf maken van gezonde rijstwafels duurt amper tien minuten, terwijl de bereiding zelf niet meer dan één kwartier in beslag neemt.

Met dit recept maken we onze gezonde rijstwafels makkelijk zelf

Ingrediënten: 450 gram gekookte en gekoelde zilvervliesrijst, 1 eitje van kippen met een vrije loop,  6 uitjes, 1 kleine rode paprika, 2 eetlepels witte bloem, 2 eetlepels plantaardige olie, en een snuifje peper en zout

De bereiding van onze gezonde rijstwafels:

  • Hak de uitjes fijn
  • Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng alles grondig door elkaar
  • Verhit de olie in een grote braadpan.
  • Doe de zilvervliesrijst en het mengsel in de pan
  • Bak het mengsel op een matig vuur tot beide zijden een goudbruine kleur hebben

Gezond beleg voor onze zelf gemaakte gezonde rijstwafels

Met de keuze voor gezond beleg maken we onze zelf gemaakte gezonde rijstwafels smaakvoller. Ze geven daardoor ook een beter verzadigingsgevoel.

Gezond beleg voor onze zelf gemaakte gezonde rijstwafels: groenten, fruit, verse kruiden, avocado, mager vlees (kip, kalkoen), magere kaas (20+), geitenkaas, vette vis (wilde zalm, paling, makreel, tonijn, kabeljauwfilet, forel, sardienen, heilbot, dorade, haring en ansjovis), en gekookt ei

Om je gezondheid te verbeteren en makkelijker af te vallen heb je een gezond eetpatroon nodig zoals de Afslank Receptenbijbel.

Hoe beginnen met een gezonde leefstijl?

natuurlijke weerstand verhogenVind jij het moeilijk om gezonde eetgewoonten aan te leren? Maak dan VRIJBLIJVEND kennis met het Afslank Receptenboek van voedingsdeskundige Richard Ridder.

Wat mag je verwachten van dit receptenboek verwachten?

  • De nieuwste wetenschappelijke feiten met praktische tips
  • Recepten die je goed verzadigen
  • Recepten die makkelijk te maken zijn

Met deze wetenschappelijk onderbouwde voedingstips en vele gezonde recepten met uitsluitend natuurlijke ingrediënten voor zowel je ontbijt als je lunch (middagmaal), diner (avondmaal) als je gezonde tussendoortjes échte oplossingen voor je gewichtsprobleem.

Dit Afslank Receptenboek hielp ondertussen als meer dan 15000 Nederlanders en bijna evenveel Belgen definitief van hun overgewicht af.

8 kilo afvallen in 1 maand is met deze Afslank Receptenbijbel perfect mogelijk

Dat wil jij toch ook? 

JA! ik wil ook meer gezonde voedingstips en recepten om mijn gezondheid te verbeteren en makkelijker af te vallen!