Zorgpremie 2019
Spread the love

De zorgpremie voor 2019 is bekend. Zoals eerder aangekondigd zullen de meesten in vergelijking met 2018 weer fors meer mogen betalen voor hun basisverzekering. De premies stijgen gemiddeld met 10 euro per maand of zo’n 124 euro per maand. Die stijging heeft meerdere oorzaken. Zorgverzekering vergelijken doet je heel wat besparen. 


Kun je ook de verhoging van de zorgpremie 2019 zoveel mogelijk beperken of zul je toch meer moeten betalen?

Het is ondertussen al een tijdje geleden dat de overheid aankondigde de zorgpremie vanaf 2018 jaarlijks met gemiddeld 3,4 procent de hoogte zou ingaan. Zonder nieuwe besparingsmaatregelen van het huidig kabinet Rutte zou dus ook voor 2019 de zorgpremie stijgen. En die stijging zou volgens dezelfde verzekeraars wellicht hoger uitvallen dan eerst werd gedacht.

Zorgpremie 2019: gemiddelde stijging met 124 euro per jaar

Zorgpremie 2019De zorgpremie 2019 stijgt met gemiddeld 10 euro per maand. Je zult dus jaarlijks zo’n 124 euro meer mogen ophoesten. De zorgtoeslag zal grotendeels meestijgen met de premie. In het basispakket worden dekkingen toegevoegd, maar ook vergoedingen geschrapt. De totale zorguitgaven (begroting Volksgezondheid, welzijn en sport) stijgen naar 79,7 miljard

Zorgverzekering eigen risico blijft ongewijzigd

De Nederlandse overheid verplicht toch dat het eigen risico in de zorg ongewijzigd blijft op 385 euro. Dit staat tegenover de vaststelling dat de uitgaven in de zorgsector er nog maar eens op omhoog gaan. Om het verschil tussen de extra uitgaven en de inkomsten goed te maken moest de zorgpremie voor 2019 wel stijgen. Minder zorg verlenen om de uitgaven zoveel mogelijk te beperken was voor onze bewindvoerders ook een optie. De zogenaamde zorgtoeslag kan dus omhoog, maar ook die wordt door de  belastingbetaler betaald.

Zorgpremie 2019: De premiesubsidie is bijna opgesoupeerd

zorgpremie 2019Dankzij de grote concurrentie tussen de vele zorgverzekeraars bleef de stijging van de zorgpremie tot hiervoor relatief beperkt. Om voldoende klanten aan te trekken vragen vele verzekeraars nu al enkele jaren een premie voor hun zorgverzekering die amper alle kosten dekt. In vele gevallen is dat zelfs niet het geval. Dankzij hun ingebouwde financiële buffers verleenden ze tot hiervoor een premiesubsidie. Die buffers raken uiteraard uitgeput. Nadat dit jaar al een forse stijging van de zorgpremie werd ingevoerd, is dat voor 2019 dus nog maar eens het geval. Die stijging bedraagt gemiddeld 6 procent, of in vele gevallen meer dan het dubbele van de extra zorgpremie 2018.

Zorgpremie 2019: toch minder betalen?

Consumenten halen uiteraard alles uit de kast om de nieuwe stijging voor volgend jaar zo beperkt mogelijk te houden. Dat doe je door zorgverzekering vergelijken. Op die manier kun je de stijging van de premie beperken en in sommige gevallen zelfs voorkomen. Blijf dus niet bij de pakken zitten, je hebt nog tijd tot 31 december om van zorgverzekeraar te veranderen. Blijf dus niet zomaar bij je huidige verzekeraar. Vergelijk de aanbiedingen van zorgverzekeraars niet alleen voor de basisverzekering 2019, maar even goed voor de aanvullende verzekeringen. Er bestaan relatief grote prijsverschillen tussen de aanbiedingen van de vele verzekeraars.

Zorgpremie 2019: aanvullende zorgverzekering en vrijwillig eigen risico

Zorgpremie 2019Kies je voor een aanvullende zorgverzekering? Dan kun je je zorgpremie 2019 relatief beperken. Je kunt bijvoorbeeld je eigen risico verhogen. Zo kun je jaarlijks aardig wat besparen. Je eigen risico vrijwillig verhogen betekent meteen ook dat ingeval je in 2019 zorg nodig hebt meer uit eigen zak zult moeten betalen. Als je een of enkele jaren zonder zorg verder kunt, kun je meteen ook een flink bedrag op je zorgverzekering besparen. Zo heeft alles zijn voor- en nadelen.

Zorgpremie 2019: Een budgetpolis als mogelijk alternatief

Een zogenaamde budgetpolis is ook een mogelijk alternatief. Met zo’n budgetpolis moet je vaak naar een ziekenhuis dat verder van je woonplaats is gelegen. Je kunt vaak ook niet zelf je vertrouwde arts kiezen. Voor jongeren die minder risico lopen zorg nodig te hebben is een budgetpolis een uitstekende manier om op hun zorgpremie 2019 te besparen.

Zorgpremie 2019: Vergelijken om meer te besparen

Zorgpremies 2019 met elkaar vergelijken zul  je ook nu heel wat doen besparen. Online zijn er heel wat gespecialiseerde websites waar je met enkele muisklikken kunt zien wat je beste keuze is.

By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole