Recepten met schorsenerenRecepten met schorseneren zijn niet alleen lekker. Ze zijn rijk aan alle gezonde voedingsstoffen en dus erg gezond. En veelzijdig in de keuken!
Spread the love

Recepten met schorseneren brengen de herfstsfeer tot op je tafel. Deze typische wintergroenten is wellicht niet de meest bekende groente.

Toch verdienen ze zeker de nodige aandacht in de keuken. Deze bijzondere wortelgroente heeft een unieke smaak en kan op verschillende manieren worden bereid.

Geniet alvast van onze eenvoudige, maar erg gezonde recepten met schorseneren.

Schorseneren hebben alles in zich om, in het vooruitzicht van het najaar en de winter, je immuunsysteem en je natuurlijke weerstand te verhogen.

Dat kun je extra ondersteunen met een evenwichtig samengestelde multivitamine. Zo krijg je in een keer alle gezonde voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden binnen om gezond de winter door te komen.

Gebakken schorseneren met knoflook en tijm

Dit eenvoudige recept brengt de natuurlijke smaak van schorseneren naar voren. Combineer het met knoflook en tijm voor extra gezondheid en aroma.

Ingrediënten voor vier personen: een kilo schorseneren, zes teentjes fijngehakte knoflook, een pakje verse tijm, olijfolie en een snuifje peper en zout.

Bereiding

  • Schil de schorseneren en snijd ze in stukken.
  • Breng een pan met water aan de kook en kook de schorseneren tot ze zacht zijn.
  • Verhit wat op middelhoog vuur.
  • Voeg de knoflook toe en bak deze kort, totdat het begint te geuren.
  • Voeg de gekookte schorseneren toe en bak ze samen met de knoflook tot ze goudbruin zijn (gemiddeld vijf minuten).
  • Voeg de verse tijm toe en breng op smaak met zout en peper.

Schorseneren soep met spekjes

Deze romige soep is perfect voor koude winterdagen. De spekjes voegen een heerlijke hartige smaak toe aan het gerecht.

Ingrediënten voor vier personen: een kilo geschilde en in stukjes gesneden schorseneren, 300 gram spekblokjes, twee fijngehakte uien, vier fijngehakte teentjes knoflook, twee liter groentebouillon, een scheutje room en een snuifje peper en zout.

Bereiding

  • Verhit de olie op middelhoog vuur.
  • Bak de spekreepjes tot ze knapperig zijn en haal ze uit de pan. Laat ze uitlekken keukenpapier.
  • Voeg de ui toe en bak deze glazig.
  • Doe de gesnipperde knoflook toe en bak kort mee.
  • Bak de schorseneren toe en bak deze even mee.
  • Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
  • Laat zachtjes pruttelen totdat de schorseneren zacht zijn (ongeveer 20 minuten).
  • Pureer met een staafmixer totdat de soep glad en egaal is.
  • Voeg een scheutje room toe en breng op smaak met zout en peper.

Recepten met schorseneren: Gegratineerde schorseneren met kaas

Dit recept geeft een heerlijke twist aan schorseneren door ze te gratineren met kaas. Het resultaat is een smeuïg gerecht dat perfect past bij geroosterd vlees of gevogelte.

Ingrediënten voor vier personen: 1 kg geschilde en in stukjes gesneden schorseneren, 150 gram magere, geraspte kaas (+20) 75 gram paneermeel, twee eetlepels boter en een snuifje peper en zout.

Bereiding

  • Kook de schorseneren zacht zijn, gedurende ongeveer 15 minuten.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Giet de schorseneren af en laat ze goed uitlekken.
  • Vet een ovenschaal in met boter.
  • Verdeel de schorseneren gelijkmatig over de ovenschaal.
  • Bestrooi de schorseneren met geraspte kaas en paneermeel.
  • Snijd de boter in kleine blokjes en verdeel deze over de schotel.
  • Bak het geheel in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20 minuten, of totdat de kaas goudbruin en knapperig is geworden.

Recepten met schorseneren: Schorseneren salade met appel en walnoten

Hou je van een frisse, gezonde en lichte maaltijd? Dan is dit recept(en) met schorseneren perfect. De combinatie van zoete appels, knapperige walnoten en hartige schorseneer zorgt voor een heerlijke smaakbeleving.

Ingrediënten voor vier personen: 500 gram geschilde en in dunne reepjes gesneden schorseneren, een in dunne plakjes gesneden appel, 100 gram grof gehakte walnoten, het sap van een citroen, olijfolie en een snuifje peper en zout.

Bereiding

  • Breng een pan met water aan de kook en voeg wat zout toe.
  • Kook de schorseneren tot ze knapperig gaar zijn.
  • Giet de schorseneren af en spoel ze onder koud water om het kookproces te stoppen.
  • Meng de schorseneren met de plakjes appel en gehakte walnoten.
  • Besprenkel het geheel met het vers geperste citroensap en de olijfolie.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Conclusie: Veelzijdige groente

Schorseneren zijn veelzijdige groenten die op verschillende manieren kunnen worden bereid. Of je nu gaat voor gebakken schorseneren, een romige soep, gegratineerde schotel of een verfrissende salade, er is altijd wel een recept dat bij jouw smaak past.

Probeer deze heerlijke gerechten zelf uit en ontdek de unieke smaak van schorseneren!

By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

2 thoughts on “Recepten met schorseneren brengen de gezondheid op je bord”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole