Natuurlijke pijnstillers
Spread the love

Natuurlijke pijnstillers worden vaak onderschat. Toch kunnen ze in vele gevallen perfect chemische pijnstillers (geneesmiddelen) vervangen.

Zelfs bij chronische pijnen. En dat is nodig. Bijna 25 procent van onze bevolking heeft te kampen met chronische pijnen.

Om daaraan te verhelpen grijpen we massaal naar pijnstillende geneesmiddelen. Bij langdurig gebruik zorgen die vaak voor ernstige bijwerkingen.

Natuurlijke pijnstillers hebben die niet. En volgens grootschalige onderzoeken stillen ze in vele gevallen even goed je pijn dan geneesmiddelen. Zelfs bij chronische pijnen.

Wat zijn de beste natuurlijke pijnstillers die zelfs chronische pijnen verzachten?

Gelukkig beschikken we over vele natuurlijke pijnstillers. Geneesmiddelen om pijn te verzachten zorgen vaak voor ernstige bijwerkingen. Natuurlijke pijnstillers zijn vaak even efficiënt dan medicijnen. Pijnstillers worden het meest gebruikt bij hoofd, spier- en gewrichtspijn.

Doeltreffende kruiden als natuurlijke pijnstillers:

 

Wat is chronische pijn?

Chronische pijn voel je constante aan een of meerdere lichaamsdelen. Bij pijnklachten grijpen we massaal naar pijnstillers. Dagelijks veel pijnstillers slikken zorgt voor ernstige bijwerkingen. Natuurlijke pijnstillers zijn dan een gezond en vaak even doeltreffend alternatief voor pijn.

Waarom natuurlijke pijnstillers?

Pijnstillende geneesmiddelen zijn dus lang niet altijd zonder risico. Eerder onschuldige pijnstillers zoals het populaire paracetamol hebben vaak ernstige nevenwerkingen.  Natuurlijke pijnstillers zijn dan meer dan welkom. Maar wat zijn de juiste natuurlijke pijnstillers?

De beste natuurlijke pijnstillers: Olijfolie vergelijkbaar met Ibuprofen

Dit is zonder twijfel de meest gezonde soort olie die je in de keuken kunt gebruiken.

Maar grootschalig wetenschappelijk onderzoek leerde ons ook dat deze olie dezelfde werkt heeft als ibuprofen en soortgelijke ontstekingsremmende middelen.

Olijfolie heeft ook een sterk pijnstillende werking met weinig of geen bijwerkingen. Het vermindert je risico op bloedproppen, alzheimer of zelfs kanker.

De beste natuurlijke pijnstillers: Kurkuma bij reumapijnen

Bevat curcumine, een van de sterkte natuurlijke pijnstillers. Curcumine verlicht pijn en voorkomt ontstekingen. Het heeft geen bijwerkingen en is uitstekend tegen reumapijn.

De blokkeert neurotransmitters voor ze een pijnsignaal doorgeven aan onze hersenen. De aanbevolen dosis kurkuma bedraagt 600 milligram en dit driemaal per dag.

De beste natuurlijke pijnstillers: Visolie tegen artritis

Visolie is rijk aan gezonde vetzuren en vooral aan omega 3 vetzuren. Daarom kan het de aanmaak van ontstekende chemische substanties blokkeren.

Dat is het geval bij leukotrienen en cytokine. Die zorgen voor hevige pijn en zijn een belangrijke oorzaak van artritis.

Visolie vermindert ook de vervelende symptomen van de ziekte van Crohn. Visolie helpt ook bij het afkicken van verslavende steroïden en van andere pijnstillende geneesmiddelen die verslavend werken.

De beste natuurlijke pijnstillers: Bosbessen tegen urinewegeninfectie

Bosbessen zijn rijk aan gezonde voedingsstoffen en uitstekende ontstekingsremmers. Dat danken we aan hun grote hoeveelheid sterke antioxidanten.

Die beschermen ons tegen de vrije radicalen. Deze laatsten beschadigen onze lichaamsweefsels, maken ons ziek en versnellen ons natuurlijk verouderingsproces.

Bosbessen zijn ook uitstekend tegen pijnlijke infecties van onze urinewegen.

Ze zuiveren tegelijk ons bloed, verminderen het risico op allerlei ontstekingen, werken sterk vochtafdrijvend en het verlagen de hoeveelheid glucose bij diabetici.

Druiven tegen rugpijn

Een van de beste natuurlijke pijnstillers zijn druiven. Ze zijn vooral efficiënt bij rugpijn. De ontstekingsremmende werking van druiven verbetert onze bloedsomloop waardoor rugpijn verdwijnt.

Een kop druiven per dag helpt bij rug-, nek-, schouder- en buikpijn.

Haver bij menstruatiepijn

Om maximaal van al zijn gezondheidsvoordelen te genieten eet je haver bij je ontbijt, bijvoorbeeld in melk, natuuryoghurt of kwark.

Haver is een sterke ontstekingsremmer en vooral efficiënt bij menstruatiepijn. Dankzij zijn grote hoeveelheid verlicht het de pijn bij endometriose.

Haver combineert uitstekend met vlees, kip, een zelf gemaakte salade en soep.

De beste natuurlijke pijnstillers: Knoflook tegen pijnlijke gewrichten

Is een van de beste natuurlijke pijnstillers en vooral doeltreffend tegen pijnlijke gewrichten en vooral tegen artritis.

Voor de beste werking pel je een teentje knoflook en verwarmt het in een eetlepel olie. Behandel hiermee de pijnlijke plaats door het een tijdje te laten inwerken. Pas het toe op het gebied dat pijn doet en laat het inwerken. Je merkt meteen het resultaat.

Gebruik ook knoflook tegen tandpijn

Plet drie teentjes knoflook en meng ze met een beetje zout. Pas het toe op de pijnlijke tand waar je het mengsel enkele minuten laat zitten en je bent van je pijn verlost.

Appelazijn tegen maagzuur en maagontsteking

Verlicht vooral brandend maagzuur en helpt bij maagontsteking. Je voegt het toe aan je zelf gemaakte salades.

Appelazijn heeft een sterk ontzurende werking wat je gezondheid verbetert.

De beste natuurlijke pijnstillers: Kamille tegen spier- en zenuwpijn

Kamillethee helpt vooral bij spier- en zenuwpijn, maar ook bij een pijnlijke rug, nek- en buik.

Groene thee

Groene thee is een van de meest gezonde soorten thee die je kunt drinken. Het helpt je niet alleen afvallen. Het werkt pijnstillend en sterk ontstekingsremmend. Drink dagelijks tot vier koppen groene tee en je zult het effect ervan snel merken.

Wierook doeltreffend bij artrose

Afkomstig van Boswelliabomen. Zijn doeltreffend bij gewrichtsontstekingen. Een combinatie van wierook en curcumine is bij artrose efficiënter dan de veel voorgeschreven pijnstiller diclofenac.

De beste natuurlijke pijnstillers: Basilicum werkt ontstekingsremmend

Basilicum bevat essentiële oliën die sterk ontstekingsremmend werken. Dit kruid zorgt ook voor een gezonde bloeddruk en beschermt het tegen diabetes.

Gebruik bij voorkeur verse basilicum. Gedroogde basilicum is een goed alternatief. Gebruik basilicum als tee.

De beste natuurlijke pijnstillers: Rode chilipeper

Rode chilipeper bevat capsicum, een stof die de gevoeligheid van zenuwreceptoren vermindert. Dit maakt van chilipeper een uitstekende pijnstiller op relatief lange termijn.

Chilipepers gebruik je best door ze mee te koken in je gerecht of mee te bakken. Een of twee rode pepers is al voldoende. Je kunt de peper ook drogen en vermalen tot poeder dat je onder je gerechten kunt mengen.

Kersen tegen reumatische aandoeningen en spierpijn

Kersen bevatten stoffen die ontstekingen blokkeren en de pijn verlichten, vooral bij reumatische aandoeningen maar ook bij spierpijn.

Pepermunt tegen spier- en tandpijn

Is uitstekend bij maag- en darmproblemen en bij maar ook bij spier- en tandpijn. Naast een goede pijnbestrijder is pepermunt ook goed tegen huidirritaties en een slechte adem.

Wissel je ochtendkoffie dus eens in voor een zelf gemaakte muntthee.

De beste natuurlijke pijnstillers: Kruidnagel tegen hoofdpijn

Dit kruid is vooral uitstekend bij hoofd- en tandpijn, bij artritis en bij tandvleesontstekingen.

Kruidnagel is een natuurlijke ontstekingsremmer met pijn verdovende eigenschappen. Dat dankt het aan de aanwezigheid van eugenol, vaak de werkzame stof in vele pijnstillers.

Zet thee met een theelepel kruidnagel in een halve liter water te koken gedurende minstens tien minuten.

Drink dit met kleine slokjes en laat het rustig zijn werk doen. Bij tandpijn kun je een kruidnagel tegen je pijnlijke houden.

Koriander verlicht onmiddellijk pijnlijke spieren en gewrichten

Koriander heeft een sterk natuurlijke anti-inflammatoire en antiparasitaire werking. Korianderzaad verlicht direct pijnlijke spieren en gewrichten. Het is ook efficiënt bij hoofd-, spier- en buikpijn en bij stijve gewrichten, spierpijn en buikpijn. Maak korianderthee met een theelepel koriander per halve liter water.

Dit zijn doeltreffende kruiden als natuurlijke pijnstillers

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole