Krillolie
Spread the love

Krillolie bevat vooral gezonde omega 3 vetzuren en is afkomstig van een soort kleine krab die gevangen wordt in Antarctica. De olie die uit deze dieren wordt gewonnen werkt positief op zowel onze lichamelijke als geestelijke gezondheid. Dat dit soort natuurlijke olie nu ook door ons steeds meer wordt gebruikt is dan ook niet te verwonderen. Wist je dat krillolie je zelfs meer opgeslagen vet doet verbranden en waardoor je makkelijker afvalt?

Maar wat betekent deze krillolie nu precies voor onze gezondheid?

Krabben zijn er in vele soorten en leven in grote hoeveelheden in de Antarctische regio. Die krabben hebben een belangrijke invloed op onze gezondheid dat wordt zelfs door wetenschappers onderschreven. De vele gezondheidsvoordelen van deze grote en kleine krabben hebben we ongetwijfeld te danken aan de uitzonderlijke waterkwaliteit. Dat weten deze krabben en rivierkreeftjes echt te waarderen. Ze vinden er fytoplankton in overvloed. Het betreft een zeldzame soort plankton afkomstig van planten en hét favoriete voedsel van deze krabben en rivierkreeftjes.

Krillolie uitzonderlijk rijk aan omega 3 vetzuren

Krillolie bevat vooral grote hoeveelheden omega 3 vetzuren en dan nog in de juiste verhouding met een andere variant vetzuren, namelijk de omega 6 vetzuren. Vooral de Omega 3 vetzuren zijn onmisbaar voor ons organisme. Spijtig genoeg kunnen we deze gezonde vetzuren niet zelf aanmaken. We halen ze uit onze dagelijkse voeding en vooral uit plantaardige oliën zoals walnootolie, lijnolie of koolzaadolie. Veel vissen zoals ansjovis en Atlantische haring hebben ook een verrassend hoog gehalte aan deze gezonde omega 3 variant.

Lees ook: Tekort omega 3 vetzuren – Symptomen herkennen en hoe tekort aanvullen?

De belangrijkste voordelen van krillolie

Wetenschappers van overal ter wereld voerden al heel wat onderzoek uit naar de invloed van krillolie op onze gezondheid. Deze krillolie:  

 • Doet je meer opgeslagen vet verbranden en makkelijker afvallen
 • Brengt je cholesterolgehalte in evenwicht
 • Helpt tegen ontstekingen en vooral tegen gewrichtspijnen en artritis
 • Beschermd tegen de vrije radicalen: die beschadigen onze lichaamscellen, maken ons ziek en versnellen ons natuurlijk verouderingsproces
 • Verbeteren de gezondheid van onze ogen
 • Beschermen tegen aderverkalking en tegen hart- en vaatziekten
 • Verminderen menstruatiepijn
 • Voorkomt angst en depressie
 • Verlaagt een hoge bloeddruk
 • Verzacht de symptomen van ADHD bij kinderen
 • Verkleint het risico op het metabool syndroom: dat is een combinatie van teveel buikvet, overgewicht, hoge bloeddruk, diabetes,  insulineresistentie, teveel vet of triglyceriden in je bloed en een te laag gehalte aan gezonde HDL- cholesterol. Bij minstens drie van deze aandoeningen spreken we van het metabool syndroom.

Kies voor een natuurlijk voedingssupplement met minstens 90 procent of tussen de 1000 en 1200 milligram omega 3 vetzuren.

[fusion_button link=”http://www.paypro.nl/producten/Afslank_Receptenbijbel/21142/50831//” color=”default” size=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ alignment=”left” class=”” id=””]JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid en snel afvallen![/fusion_button]

Krillolie zorgt voor een strak en slank lichaam met weinig vet en meer spieren

Het gebruik van krillolie helpt je meer opgeslagen vet verbranden en makkelijker afvallen. Dat danken we in de eerste plaats aan zijn hoge concentratie omega 3 vetzuren. Die brengen je hormonen weer in evenwicht en resetten vooral de hormonen die betrokken zijn bij onze vetverbranding en hongergevoel. Ze geven je namelijk een snel en langdurig voldaan gevoel waardoor je automatisch minder eet. Daarnaast vergroten ze onze spiermassa. Meer en sterkere spieren helpen ons ook makkelijker afvallen. Ze verbruiken namelijk ook energie (calorieën). Dat doen ze zelfs niet alleen tijdens inspanningen, maar ook in rust en terwijl we slapen.

Ook interessant: Vetzuren en gezond afvallen zonder jojo effect

Helpt bij maagproblemen

En vooral bij maagziekten en maagzweren. Een ongunstige verhouding van omega 3 tot omega 6 vetzuren kan namelijk ontstekingen veroorzaken. Een ongezond eet- en levenspatroon met een combinatie van te weinig beweging en stress verergerd de symptomen nog. Krillolie kan dit verhelpen.

Krillolie heeft gunstig effect op diabetes

De aanwezige omega 3 vetzuren verlaagd de hoeveelheid lipiden (vetten) in je bloed. Dat heeft een positief effect op diabetes en is dus goed nieuws voor het sterk groeiend aantal diabetici in ons land. Omega 3 en krillolie verbeteren de schadelijke metabole effecten van insulineresistentie. Dat doen ze door hun positieve invloed op onze bloeddruk en de hoeveelheid triglyceriden in ons bloed.

Verlicht reumatische klachten

Volgens talrijke wetenschappelijke onderzoeken verlicht krillolie ook de vervelende symptomen van reuma. Die worden vaak veroorzaakt door te veel arachidonzuur, een stof dat verantwoordelijk is voor allerlei ontstekingen zoals reuma. Van omega 3 vetzuren is bekend dat ze een sterke ontstekingsremmende werking hebben. Het is voor de vervelende gewrichtsstijfheid die zich vaak bij reumatische klachten vaak ‘s morgens manifesteert die verminderen.

Krillolie helpt bij ziekte van Crohn

Crohn is wat een Chronische inflammatoire darmziekte waarbij de interactie tussen omega 3 en omega 6 vetzuren voor een sterk ontstekingsremmende werking zorgen, wat op zijn beurt een gunstig effect heeft op het verdere verloop van deze ziekte.

Ook goed om weten: Vlees met veel eiwitten van met gras gevoederde dieren om snel a

Vermindert klachten menopauze

De vaak vervelende klachten tijdens de menopauze en (pijnlijke) menstruatieproblemen worden verminderd en verzacht met krillolie.

Zorgt voor een jonge huid

Krillolie heeft een levenslange werking op de gezondheid van onze huid. Het beschermt onze huid vooral tegen de schadelijke invloed van de uv-stralen van de zon. Daarnaast helpt het allerlei micro-ontstekingen die zich overal in ons lichaam kunnen ontwikkelen.

Dementie afremmen

Celbeschadiging in onze hersenen die de ontwikkeling van dementie stimuleert wordt afgeremd met het regelmatige gebruik van krillolie.

Andere voordelen van krillolie

 • Beschermt tegen depressie
 • Voorkomt niet-alcoholische leververvetting.
 • Zorgt voor een gezond brein.
 • Verlaagt het risico op insulineresistentie en diabetes type 2.
 • Bevordert de gezondheid van je huid.
 • Beschermt je huid tegen de schadelijke invloed van de zon.
 • Voorkomt of vermindert droge en rode ogen.
 • Verkleint het risico op astma.

Krillolie of visolie?

Visolie en krillolie zijn beiden rijk aan omega 3 vetzuren EPA en DHA. Deze twee soorten plantaardige oliën verschillen in de vorm waarin de omega 3 vetzuren in deze oliën voorkomen. Diëtisten en voedingsdeskundigen geven de voorkeur aan krillolie. Visolie wordt gewonnen uit vette vis (zalm en sardientjes);

Alfa- linolzuur, EPA en DHA in Krillolie

Krillolie is afkomstig uit half-doorzichtige, garnaalachtige zeediertjes die zich voeden met plankton en omega-3 rijke algen. In algen zijn de omega-3 vetzuren aanwezig in de vorm van alfa-linoleenzuur (ALA). Krill zet ALA om in EPA en DHA. Vissen eten krill en worden op die manier rijk aan EPA en DHA. Zelf maken we beide stoffen slechts in een beperkte hoeveelheid aan.

Krill omega 3 kopen

By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole