Rood vlees

Vlees met veel eiwitten van met gras gevoederde dieren om snel af te vallen?

Spread the love

Vlees met veel eiwitten verbetert niet alleen onze gezondheid. Het doet je ook meer vet verbranden en makkelijker afvallen. Daarom wordt vlees van alleen met gras gevoederde dieren ook bij ons zo populair. Tot voor kort werden onze runderen haast uitsluitend met graan gevoederd. Nu we als consument steeds hogere eisen stellen aan wat we dagelijks eten komt daar sinds kort verandering in. Grasgevoerd vlees met veel eiwitten verbeterd je gezondheid en doet je makkelijker afvallen.

Doet dit vlees met veel eiwitten ons makkelijker afvallen en wat zijn de andere gezondheidsvoordelen? 

Vlees met veel eiwittenRunderen worden vooral gevoederd met granen. Runderen en zeker koeien zijn echter geen graan maar graseters. Zo goed als al het vlees uit supermarkten is afkomstig van met graan of in beperkte mate met krachtvoer gevoederde dieren. Daar komt nu gelukkig verandering in. Steeds meer vlees komt nu van alleen met gras gevoederde dieren. Dat zorgt niet alleen voor belangrijke gezondheidsvoordelen maar komt ook ons leefmilieu en uiteraard ook dierenwelzijn ten goede. In plaats van de koeien graan te voederen, worden ze vrijgelaten op een grasland. Dat zorgt niet alleen voor gezondere dieren. Het verbetert ook aanzienlijk de kwaliteit van het vlees.

Vlees met veel eiwitten van met gras gevoederde dieren bevat meer omega 3 

Als koeien het ganse jaar door buiten grazen zoeken ze zelf welke voeding het best is voor hun gezondheid. En dat weerspiegelt zich uiteraard ook in de kwaliteit van hun vlees. Vlees van uitsluitend met gras gevoederde koeien is tot maar liefst vier keer rijker  omega 3 vetzuren dan vlees dat met graan werd gevoederd. Het is ook veel rijker aan vitaminen en mineralen.

Omega 3 vetzuren zijn gezonde vetten

Gezond vlees Ze verminderen zo ons risico op aderverkalking, hart- en vaatziekten, teveel slechte cholesterol en vet (triglyceriden) in ons bloed, hoge bloeddruk, diabetes en reuma. Ze helpen ook bij gedragsstoornissen, depressie, schizofrenie, hyperactiviteit en Alzheimer. Vlees met veel eiwitten en zeker vlees van met gras gevoederde dieren bevat tot 500 procent meer CLA of conjugated linoleic acid dan dieren die alleen met granen werden gevoederd. CLA is een vetzuur en een van de meest krachtige afweermiddelen tegen veel voorkomende soorten kanker zoals borstkanker en prostaatkanker.

Onze moderne voeding bevat steeds minder van deze vetzuren. Je vindt ze vooral in:

  • Vette vis: wilde zalm, paling, tonijn, schol, schelvis, heilbot, tarbot, dorade, makreel, sardienen, sprot, in haring en in ansjovis
  • Schaal- en schelpdieren: zoals mosselen, oesters, garnalen, krab
  • Plantaardige oliën: vooral in lijnzaad- , raapzaad- , soja- en walnotenolie
  • Plantaardige margarines
  • Vlees en in alle groene bladgroenten. 

Omega 3 vetzuren beschermen ons tegen aderverkalking, hart- en vaatziekten, teveel slechte cholesterol en vet (triglyceriden) in ons bloed, hoge bloeddruk, reuma, gedragsstoornissen en depressie.

En minder omega 6 vetzuren

Daar tegenover staat dat vlees van alleen met gras gevoederde dieren meer omega 6 vetzuren bevat waardoor de verhouding tussen omega 3 en omega 6 vetzuren wordt scheef getrokken.

De voordelen van met gras gevoederde dieren

Vlees met veel eiwittenEr zijn dus belangrijke voordelen van runderen die afkomstig zijn die alleen met gras gevoederd worden. Dat zorgt in de eerste plaats voor gezondere dieren en dus ook voor gezonder vlees. Dit vlees met veel eiwitten is ook rijk aan alle gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen gezonde vetten. Daarvan is bewezen dat ze niet alleen je gezondheid bevorderen maar je ook meer opgeslagen vet helpen verbranden en makkelijker afvallen.

Dit gezond vlees is magerder en helpt je afvallen

Dit vlees met veel eiwitten is magerder dan dieren die alleen granen eten. Het is zelfs vergelijkbaar met kip, kalkoen en wild. Gras gevoerd rundvlees met CLA (geconjugeerd linolzuur) vermindert het vetgehalte en zorgt voor het behoud van onze spiermassa. Dit vlees met veel eiwitten zorgt ook voor extra energie.

Vlees met veel eiwitten en van met gras gevoederde runderen doet makkelijker afvallen

Verwacht van dit gezond vlees geen wonderen. Ingepast in je gezond eet- en leefpatroon zal het je wel helpen makkelijker gewicht te verliezen. Het is namelijk gezond,  is rijk aan gezonde voedingsstoffen en is mager. Het bevat ook veel gezonde vetten en die zijn een belangrijke bron van energie.

Gezond vlees met veel eiwitten van dieren die alleen met gras werden gevoederd  vind je bij Hemels Vlees

Vlees met veel proteïnenVlees met veel eiwitten van alleen met gras gevoederde dieren is zeker niet overal verkrijgbaar. Ga naar de vleesafdeling en vraag ernaar. Als ze het niet hebben, ga dan naar een plaatselijke slager. Die heeft het waarschijnlijk wel of kan het voor u bestellen. Braden of grillen zijn de meest gezonde manieren om dit rood, natuurlijk en gezond vlees met veel eiwitten te bereiden. Eet liefst niet meer dan 120 gram vlees per maaltijd in plaats van een biefstuk van 300 gram biefstuk bij het avondmaal

De smaak van vlees afkomstig van met gras gevoederde dieren

Dit vlees eet heeft een rijker aroma en een meer uitgesproken gras-achtige smaak en is in beperkte mate vergelijkbaar met wild. Het is iets minder mals dan vlees dat granen kreeg te eten. Met gras gevoederd vlees smaakt traditioneel en is vergelijkbaar met de smaak van wild. Dit vlees is puur natuur en dus vrij van alle toegevoegde stoffen zoals medicatie, groeihormonen en antibiotica. Je zult er ook geen geur- , kleur- , smaak en bewaarstoffen in terugvinden. Deze e-nummers zijn wél rijkelijk aanwezig in vlees dat alleen granen at.

Glutenvrij

Vlees van dieren die alleen met gras werden gevoederd bevatten ook geen gluten of om het even welke andere toevoegingen. Dat is een groot verschil met het vlees dat bijvoorbeeld in supermarkten wordt aangeboden. Daar worden meestal allerlei stoffen aan toegevoegd om de houdbaarheid te verlengen en de kleur mooi te houden, de houdbaarheid te verlengen, de smaak te verbeteren en om meer vocht en vet vast te houden om een zwaarder product te krijgen.

Vlees met veel eiwitten afkomstig van uitsluitend met gras gevoederde dieren is niet overal verkrijgbaar. Jij wilt toch ook een gezond stukje vlees zonder toegevoegde stoffen op je bord? Gezond online vlees bestellen is een goed idee! 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.