Koud of warm douche bij warm weer
Spread the love

Koud of warm douche bij warm weer heeft zijn specifieke voor- en nadelen. Bij warm, en tropisch heet zomerweer is het heerlijk om een keer meer onder de douche te stappen. Maar wat is nu het gezondst, koud douche of een warme douche?

In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van beide opties en waarom een koude douche toch beter is bij warm weer.

Wat is een koude douche?

Bij een koude douche laat je het water meteen op zijn laagste temperatuur lopen. Dit kan even schrikken zijn, maar je lichaam past zich snel aan.

Een koude douche duurt meestal niet langer dan 5 minuten.

Wat is een warme douche?

Een warme douche daarentegen begint vaak met lauwwarm water. Je maakt geleidelijk aan het water warmer tot je gewenste temperatuur. Een warme douche varieert van tien tot dertig minuten.

De voordelen van koud en warm douchen

Verbetert bloedcirculatie

Door het koude water trekken onze bloedvaten samen, waardoor er meer bloed naar onze organen zoals ons hart gaat. Je bloedcirculatie of doorbloeding ondersteunen doe je met een natuurlijk voedingssupplement.

Versterkt ons immuunsysteem

Koud douchen stimuleert onze witte bloedcellen. Die versterken je immuunsysteem waardoor ze beter in staat zijn om bacteriën en virussen uit te schakelen.

Vermindert spierpijn

Koud douchen vermindert ontstekingen en spierpijn na het sporten.

Warm douchen

Ontspant

De warme watertemperatuur ontspant onze spieren, helpt tegen spierpijn en vermindert stress. Een natuurlijk voedingssupplement met magnesium zorgt voor een versneld spierherstel en sterkere spieren

Verbetert bloedcirculatie

Net als koud douchen verbetert ook warm douchen onze bloedcirculatie en doorbloeding.

Reinigt onze huid

Warm water opent onze poriën en helpt bij het verwijderen van vuil en oliën op onze huid.

De voordelen van koud douche bij warm weer

Bij warm weer heeft een koude douche nog meer voordelen.

Bij warm weer kun je best warm douchen. Warm douchen tijdens warme zomermaanden zorgt voor:

Verkoeling

Een koude douche is de perfecte manier om af te koelen na een warme dag. Het vermindert de hitte en waardoor we ons fris en energiek voelen.

Verfrist

Naast het afkoelen geeft een koude douche ook een verfrissend gevoel waardoor we ons beter in ons vel voelen.

Voorkomen van uitdroging

Bij warm weer vergroot ons risico op uitdroging. Koud douche voorkomt dit. Het koude water houdt onze vochtbalans in evenwicht.

Verbetert onze slaap

Tijdens warme en zwoele nachten kan een koude douche voor het slapengaan ons helpen om beter te slapen. Door de daling van onze lichaamstemperatuur hebben we minder problemen met inslapen en slapen we ook beter.

Raak je moeilijk in slaap of slaap je slecht, zeker bij warm weer? Probeer dan eens een natuurlijk voedingssupplement voor een verkwikkende slaap.

Conclusie: Warm douche best bij warm weer

Zowel een warme als een koude douche zorgt voor specifieke gezondheidsvoordelen. Tijdens de warme zomermaanden is koud douche aan te raden vanwege zijn verkoelende en verfrissende werking.

Dus als je op zoek bent naar manieren om koel en energiek te blijven tijdens warm weer, neem regelmatig een koude douche.

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole