Knoflookthee
Spread the love

 Knoflookthee drinken stimuleert je gezondheid en doet je makkelijker afvallen. Om maximaal van alle gezondheidsvoordelen van knoflook te genieten doe je dat bij voorkeur ’s morgens voor je ontbijt. Dat brengt je metabolisme of stofwisseling onmiddellijk op het gewenste toerental. Het activeert tegelijkertijd je vetverbrandingsproces waardoor je meer opgeslagen lichaamsvet verbrandt en dus makkelijker en snel afvalt.

Wat betekent knoflookthee nog allemaal voor je gezondheid?

Knoflook maakt, samen met bieslook, sjalot, prei en ui, deel uit van de lookfamilie. Een voor een kruidige planten die meermaals per jaar bloeien en amper een stam of takken hebben. Knoflook is een bolgewas. In de winter wordt alle energie in deze bol opgeslagen, waardoor look vroeg in de lente start met groeien. Knoflook komt oorspronkelijk uit Egypte, maar nu is China de grootste exporteur.

De genezende kracht van knoflook en knoflookthee wetenschappelijk bewezen

De geneeskracht van knoflook werd al eerder wetenschappelijk bewezen. Het stimuleert niet alleen je vetverbranding. Eeuwen geleden wisten de Romeinen al dat knoflook geneeskrachtig was. Ze gebruikten het tegen veel aandoeningen en ook preventief om hun immuunsysteem te versterken en hun natuurlijke weerstand te verhogen. Knoflook kun je aan veel gerechten toevoegen.

De voedingswaarde van knoflook

Knoflook heeft heel wat gezonde voedingsstoffen aan boord, vooral:

  • Vitaminen: vooral vitamine B2, B3, B5, B6, B11 of foliumzuur, B12, vitamine C, en een beetje vitamine E en K
  • Mineralen: Naast natrium, kalium en calcium zijn dat vooral fosfor en magnesium en in kleinere hoeveelheden ook ijzer, jodium, koper, selenium, mangaan en zink
  • Sterke antioxidanten
  • Voedingsvezels
  • Hoogwaardige eiwitten: honderd gram knoflook bevat zes gram hoogwaardige eiwitten

Knoflook doet makkelijker afvallen dankzij zijn vele voedingsvezels 

Deze vezels zorgen tegelijk voor een goed functionerende spijsvertering, een gezonde darmflora en een vlotte stoelgang. Ze verlengen je verzadigingsgevoel waardoor je minder vlug weer honger hebt en automatisch minder eet. Voedingsvezels zuiveren bovendien je lichaam van alle giftige afvalstoffen die je gezondheid bedreigen. Een lichaam vrij van afvalstoffen zal meer vet verbranden.

Voordelen knoflookthee versterken met ruwe honing en vers citroensap

Kruidenthee en zeker knoflookthee is dus een sterke aanrader voor een betere gezondheid en een gezond gewicht. Door knoflook te combineren met rauwe natuurhoning rechtstreeks van bij de imker en vers geperst citroensap versterk je alle voordelen van knoflook en knoflookthee. Je drinkt het bij voorkeur ’s morgens op je nuchtere maag en overdag. 

Knoflookthee gezond

In knoflook vinden we diallyldisulfide, een zwavelhoudende die de zuiverende werking van je lever verbetert. Een nader belangrijk ingrediënt is allicine, een stof met een sterke antimicrobiële werking. Verder kan knoflook je cholesterolgehalte weer in evenwicht brengen, je bloeddruk verlagen en het risico op dementie, Alzheimer, Parkinson en zelfs kanker verkleinen. Knoflook en knoflookthee zijn ook doeltreffend tegen verkoudheid, griep (influenza), corona, infecties van onze luchtwegen zoals bronchitis, vervelende infecties van onze urinewegen en candida. Andere belangrijke voordelen van knoflook:

  • Activeert je metabolisme en vetverbranding: waardoor het past in ieder gezond eetpatroon
  • Bevat weinig of geen vet en is dus calorie-arm
  • Brengt je cholesterolgehalte weer in evenwicht
  • Zuivert je lichaam op een natuurlijke manier 
  • Verkleint je risico op aderverkalking, hart- en vaatziekten, osteoporose, Alzheimer en dementie
  • Werkt sterk ontstekingsremmend en beschermt je tegen reuma, artrose en artritis
  • Versterkt je immuunsysteem
  • Verhoogt je natuurlijke weerstand

Lees ook: Knoflook – Het effect van knoflook op gezondheid en overgewicht

Knoflookthee maken met honing en zelf geperst citroensap

Ingrediënten: een teentje knoflook, 1 eetlepel natuurhoning rechtstreeks van bij de imker, een eetlepel vers geperst citroensap, een stukje zelf gemalen gember van zo’n viertal centimeter en tweehonderd milliliter water

Bereiding:

  • Breng het water aan de kook
  • Snij de knoflook in kleine stukjes of pers de knoflook.  Zo blijven de vele voordelen van knoflook maximaal bewaard
  • Als het water kookt voeg je er de gember en de knoflook toe
  • Laat dit mengsel nog eens gedurende een kwartiertje koken
  • Laat het daarna gedurende tien minuten rusten
  • Zeef en bewaar water
  • Voeg er een eetlepel vers geperst citroensap en een eetlepel natuurhoning aan toe 

Lees ook: Citroenwater drinken voor je ontbijt en wat dit doet met je gezondheid

Wanneer kun je deze knoflookthee het beste drinken?

Drink deze heilzame en geneeskrachtige knoflookthee met gember, natuurhoning en vers geperst citroensap  dagelijks voor je ontbijt. Dus op je nuchtere maag. Je zult er vlug de resultaten van merken, zowel aan je buikomtrek als op de weegschaal. Is dat nog geen voldoende motivatie om met het drinken van deze knoflookthee te starten?

Geroosterde knoflook met olijfolie en verse kruiden

Ingrediënten: vier bollen knoflook, een takje rozemarijn, twee takjes verse tijm, een laurierblad, vier eetlepels olijfolie, drie eetlepels water, vers gemalen peper en zeezout

Bereiding

  • Verwijder alle losse velletjes van de knoflook en laat daarbij de bol heel
  • Snij het topje van de bol knoflook
  • Laat de knoflook en  alle andere ingrediënten gedurende anderhalf marineren in een kleine ovenschaal
  • Schep af en toe het vocht over de lookbollen
  • Verwarm je oven voor op 180 graden
  • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en laat gedurende een half uur garen
  • Verwijder de folie, schep de marinade er overheen en laat nogmaals gedurende zo’n 25 minuten bakken
  • Druk met de platte kant van een mes op knoflooktenen tot de knoflookpulp vrij komt
  • Serveer dit op warm of geroosterd brood met boter, of bij gebakken aardappels en magere vleesgerechten

Lees ook: Voeding met meeste vitamine C beschermt je tegen virussen zoals corona

Knoflooksoep met uien en kaas

Ingrediënten voor vier personen: twee tenen knoflook, drie uien, een eetlepel stevia, een eetlepel bloem, honderd milliliter droge witte wijn, twee kruidenbouillonblokjes,  150 gram geraspte gruyèrekaas

Bereiding:

  • Snij de uien in ringen en snipper de knoflook
  • Verhit 1 eetlepel boter en bak de ui met de suiker glazig op een matig vuurtje
  • Voeg er de knoflook en de bloem toe aan toe en bak eventjes mee
  • Voeg de wijn bij het mengsel en breng alles weer aan de kook
  • Doe er 1,5 liter water bij
  • Kruimel de bouillonblokjes erboven
  • Laat alles gedurende een half uurtje zachtjes koken.
  • Breng op smaak met een snuifje peper en zeezout  
  • Verhit 1 eetlepel boter in een pan, snij het stokbrood in dunne plakken en bak deze aan beide kanten goudbruin
  • Bestrooi het brood met de kaas en laat deze afgedekt lichtjes smelten
  • Serveer de kaasbroodjes erbij.

Door Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Optimized by Optimole