Hot stone massage
Spread the love

Hot stone massage is een populaire massagetherapie die vooral helpt ontspannen en beschadigde zachte weefsels herstellen. Tijdens een massage met hete stenen worden gladde, vlakke, verwarmde stenen op specifieke delen van je lichaam geplaatst. De stenen zijn meestal gemaakt van basalt, een soort vulkanisch gesteente dat warmte vasthoudt. Die massagestenen worden verhit tot op een temperatuur tussen tot 45 graden. Een deugddoende warme massage doet veel meer dan je ontspannen. Wist je dat zo’n massage je zelfs helpt om makkelijker af te vallen? Alles wat je nodig hebt voor het geven van een hot stone massage koop je makkelijk online en zeker bij  demassagewinkel.com

Wat kan een hot stone massage ook voor je gezondheid betekenen?

Dit soort massage is ondertussen al eeuwen oud. Zowel de Grieken als de Romeinen gebruikten in hun badhuizen al warme stenen om elkaar te masseren. Daarna volgden de Inca’s, de indianen, Maori’s en vele andere culturen. Ook in de oosterse cultuur gebruikte men warme stenen om veel voorkomende aandoeningen te voorkomen of te verhelpen. Toen al werden  de stenen geplaatst op de acupunctuurpunten en over onze meridianen gestreken.

Wat is Hot Stone massage

Hot stone massageHet is een warmte massage waar men zowel lichaam als geest mee aanpakt. De warmte van de stenen dringt diep door in je spieren en zorgt voor een diepe ontspanning. De druk van de stenen veroorzaakt een zogenaamd stretching effect op je spieren. Bij deze massage gebruikt men afgeronde basaltstenen of vulkanische stenen. De stenen hebben een temperatuur van gemiddeld 45 graden. De therapeut legt de stenen op welbepaalde plaatsen op je lichaam. Je wordt dus gemasseerd met een combinatie van warme stenen en massage olie.

Koude massagestenen

Soms gebruikt men na een massage met warme stenen ook koude stenen. Dat is het geval om gezwollen bloedvaten en een onrustige huid te kalmeren.

Plaats van de warme stenen

De warme stenen plaatst men op bepaalde plaatsen op je lichaam. Dat is vooral het geval langs je ruggengraat, op je buik, je borst, je gezicht, je handpalmen en op je voeten en je tenen

Hot stone massage met cirkelvormige bewegingen

Tijdens de massage maakt de therapeut lange cirkelvormige bewegingen. Dat maakt de hot stone massage nog doeltreffender. Deze massagetechniek stimuleert zowel de functie van alle organen als onze stofwisseling. Dat helpt je te zuiveren van alle giftige afvalstoffen als gevolg van een ongezond eetpatroon.  Daardoor herstellen we ons zelfherstellend vermogen. Dat verloren we door de steeds grotere stroom giftige afvalstoffen uit onze voeding, als resultaat van de vele lichaamsprocessen en onze slechte woon- en leefomgeving.  De hot stone massage is zowel geschikt voor mannen als vrouwen van alle leeftijden.

Andere massagebewegingen

stressDe therapeut beschikt naast deze cirkelvormige bewegingen ook nog over andere Zweedse massagetechnieken. De belangrijkste zijn: lange slagen, vibratie aftakking en kneding.

Deze massage helpt vooral bij:

 • Stress 
 • Vermoeidheid
 • Spanningen
 • Spierproblemen
 • Blokkades
 • Niet ontstoken reuma en artrose 
 • Een slechte bloedcirculatie doorbloeding
 • Fibromyalgie
 • Spijsverteringsproblemen
 • Hoofdpijn

Een hot stone massage is niet voor alles en iedereen geschikt.

Heb je last van besmettelijke huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis, wonden of koorts en loop je een hoger risico op trombose? Dan  is deze massagetherapie niet geschikt voor je.  Diabetici of mensen met hart- of vaatziekten en met een hoge bloeddruk en zwangere vrouwen vragen best eerst het advies van hun huisdokter.

Hot stone massage is aanvullende therapie

Hot stone massageAlle soorten massages maken deel uit van de alternatieve geneeskunde. Ze vormen een aanvullende therapie op de klassieke geneeskunde voor het verhelpen van veel aandoeningen.

Een hot stone massage verlicht spierpijn en spierspanning

Warmte is erg doeltreffend bij de behandeling van spierpijn en spierspanning. pijn. Dat danken we aan het verbeteren van de bloedtoevoer  waardoor ook spierspasmen en spanning verminderen. Zo worden je spieren weer soepel. Koude therapie helpt weer ontstekingen verminderen. Dan zijn afwisselend hete en koude stenen het meest doeltreffend.

Vermindert angst en stress

Vele soorten massages zoals de hot stone massage en aangepaste stoelmassages van slechts vijftien minuten zijn sterk stressverlagend. Stress is een belangrijke oorzaak van overgewicht en daarmee verbonden aandoeningen zoals aderverkalking, hart- en vaatziekten, teveel slechte cholesterol, verstoorde hormonen, teveel vet (triglyceriden) in ons bloed, een slechte bloedcirculatie en doorbloeding, hoge bloeddruk en diabetes.

Hot stone massage verbetert je slaap 

Het is een gezond alternatief  voor slaappillen. Het pakt je slaapproblemen aan, verbetert je slaap en doet je extra genieten van een deugddoende en herstellende slaap.

Verlicht symptomen van auto-immuunziekten

VerkoudheidDeze warme massage verlicht de pijnlijke symptomen van vele auto- immuunziekten zoals fibromyalgie verlichten. Fibromyalgie is een aandoening die chronische pijn veroorzaakt. Een hot stone massage vermindert de triggerpoints die fibromyalgie veroorzaken.

Pijnsignalen

Het verlaagt tegelijk de substantie P, een stof die betrokken is bij het overbrengen van pijnsignalen. Deze massagetherapie is ook doeltreffend bij reumatoïde artritis. Deze massage versterkt ook je immuniteit. Zo loopt je minder risico op verkoudheden, griep en bronchitis.  Deze massage therapie regelt ook je bloeddruk en je vochthuishouding.

Helpt je zelfs makkelijker afvallen

Wist je dat massages en zeker deze hot stone massage helpt om makkelijker je overgewicht te verliezen. Massages helpen je tegen stress en laat dit nu een van de belangrijkste oorzaken zijn van overgewicht. Deze massage activeert ook je stofwisseling waardoor je meer opgeslagen lichaamsvet verbrandt.

Een hot stone massage zorgt ook voor meer gezonde spieren. Die verbruiken energie (calorieën), zelfs in rust en tijdens je slaap. Daarom dat men het belang zo nadrukkelijk onderstreept, zeker voor diegenen die verantwoord willen afvallen. Hoeveel slaap daarvoor nodig is hangt van meerdere factoren af. Dat verschilt dus van persoon tot persoon. Algemeen neemt men aan dat acht uur slaap per nacht ideaal is.

voldoende slapen

Een hot stone massage is veilig

Een hot stone massage is veilig. Toch zijn er enkele factoren waarbij deze massage ongeschikt is. Raadpleeg zeker eerst je huisdokter als je:

 •  Aan een bloedingsstoornis lijdt
 • Bloedverdunners neemt
 • Last hebt van brandt op je huid
 • Open wonden
 • Bloedstolsels
 • De voorbije zes weken werd geopereerd
 • Een fractuur of osteoporose (botontkalking)
 • Te weinig bloedplaatjes (trombocytopenie)
 • Diabetes

Een hot stone massage tijdens je zwangerschap

Een zwangerschapsmassage kan stress en vervelende zwangerschapssymptomen verlichten. Toch zullen de meeste massagetherapeuten geen hete stenen gebruiken tijdens je zwangerschap zonder toelating van je huisdokter.

Voorzorgsmaatregelen

Mogelijke brandwonden voorkomen doe je met een handdoek of laken tussen de hete stenen en je huid. De stenen verwarm je alleen met een professionele massage steenkachel. Gebruik nooit stenen die zijn verhit met een:

 • Magnetronoven
 • Fornuis
 • Heet bord
 • Oven

Wat is er nodig voor het geven van een hot stone massage? 

Hot stone massageDe hot stone massage therapie wordt vaak gebruikt als heilzame spierontspanner. Dat doet de therapeut met gladde, warme massagestenen. Die legt hij op bepaalde triggers.

Een hotstone massage set: een heater met massagestenen

Een hot stone set bestaat uit een hot stone heater die de massagestenen verwarmd. Voor een deugddoende en ontspannen massage gebruikt men bij voorkeur basaltstenen.  Dat zijn vulkanische harde stenen met een hoge hardheid waardoor ze uitstekend de warmte vasthouden.

Waar op letten bij het kopen van een hot stone set?

Vaak volstaan 22 basaltstenen. Je hebt ook de keuze tussen sets met 45 of 60 stenen.

Kies de juiste hot stone heater

Hot stone heater

De juiste combinatie van de juiste heater met de gekozen stenen is uiteraard belangrijk. Met een kleine heater verwarm je moeilijk enkele stenen tegelijk. Koos je voor 60 massagestenen? Dan is een heater van 18 liter je beste keuze. Heb je aan 22 stenen genoeg? Dan volstaat een heater van zes liter.

Een garantieperiode van minstens een jaar garandeert je de beste kwaliteit van zowel je heater als je massagestenen.

By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole