Verstopte neus verhelpen
Spread the love

Verstopte neus verhelpen of voorkomen is nodig want het is ongetwijfeld het meest vervelende gevolg van een verkoudheid. Je ademt moeilijk slapen is ook een probleem. Een verstopte neus als gevolg van een verkoudheid geneest spontaan maar dat heeft zijn tijd nodig. Er zijn vele manieren om er snel van af te komen. Velen grijpen bij een verstopte manier naar neusdruppels en neussprays. Dat is lang niet de meest gezonde manier om je neus weer vrij te maken. Je verstopte neus vrijmaken doe je best met behulp van de neusspoeler van Rhino Horn.

Wat zijn de beste natuurlijke middelen om je verstopte neus te verhelpen of te voorkomen? 

Vooral in de herfst en de winter krijgen we allemaal wel eens met een verstopte neus te kampen. Bij een verkoudheid zwellen de slijmvliezen in je neus op. Dat is de oorzaak van een verstopte neus. Hooikoorts of een van de vele andere soorten allergieën, een infectie van je sinussen of een plotse weersverandering zijn andere en veel voorkomende oorzaken. Een verstopte neus voorkomen is dan ook een goed idee.

Verstopte neus verhelpen of voorkomen met een neusspray

verstopte neus verhelpenJe verstopte neus verhelpen kan met een of andere neusspray. Dat is geen goed idee. Vele neussprays hebben namelijk een verslavende werking. Er zijn vele zachte en natuurlijke manieren een verstopte neus te verhelpen. Hoesten, hoofd- en oorpijn en slaperigheid zijn de meest voorkomende van een onverzorgde verstopte neus. Het kan gelukkig ook anders. Vooral met natuurlijke middelen. Die zijn vaak doeltreffender en veroorzaken geen bijwerkingen.

Verstopte neus verhelpen met water en zout

Water met een koffie- of theelepel zout verdunt de slijmen en lost ze op. Het verwijdert tegelijk eventueel aanwezige irriterende stoffen uit je neus. Meng een halve theelepel keukenzout in twee kopjes gedistilleerd warm water. Met een druppelaar of druppelteller doe je een enkele druppels van deze oplossing in ieder neusgat. Adem voorzichtig in en blaas uit door je neus  Daardoor verdwijnt samen met de oplossing alle overtollig slijm. Herhaal deze behandeling enkele keren per dag en je merkt vlug verbetering merken.

Je verstopte neus spoelen met de Rhino Horn

Je verstopte neus verhelpen is het meest doeltreffend met het gebruik de Rhino Horn. Die zorgt er in 4 simpele stappen voor dat je makkelijk en snel weer vrij kunt ademen. Je hebt er alleen kraantjeswater op lichaamstemperatuur en natuurlijk zout voor nodig. Spoelen Je is eenvoudig en bewezen doeltreffend bij een verstopte neus, hooikoorts en bijholteontsteking.  Spoelen met de Rhino Horn wordt sterk aangeraden en voorgeschreven door KNO artsen na een neusoperatie.

Je hebt hier voor nodig: de Rhino Horn neusspoeler, de Rhino Horn doseerlepel voor zout, kraantjeswater op lichaamstemperatuur en fijn keukenzout zonder jodium.

Verstopte neus

Zout toevoegen

Neem één doseerlepel fijn keukenzout zonder jodium en giet deze in de Rhino Horn.

Water

Vul de Rhino Horn met kraanwater op lichaamstemperatuur (37 graden) tot aan de hals. Bij twijfel over waterkwaliteit, kook je het water eerst en laat je het afkoelen tot lichaamstemperatuur. Dek het kannetje vervolgens af met je handpalm en vinger en schudt de Rhino Horn enkele malen. De isotone zoutoplossing is nu klaar voor gebruik.

Spoelen

Zet de Rhino Horn aan je neus en buig je hoofd opzij. Start met het neusgat dat het minst verstopt is. Door de druk komt de neusspoeling vanzelf op gang. De zoutoplossing spoelt het ene neusgat in en het andere weer uit. Wissel halverwege af en giet de resterende oplossing in het andere neusgat.

Drogen

Droog en dep je neus zacht met een handdoek of zakdoek. Snuit rustig je neusgaten één voor één. ​Spoel de Rhino Horn na gebruik af met water en laat hem drogen.

Je verstopte neus verhelpen of vrijmaken met een stoombad

Je verstopte neus verhelpen is ook mogelijk met stoom. Houd je gezicht boven gekookt water, met een handdoek over je hoofd om de stoom op te vangen. Adem de stoom in gedurende ongeveer tien minuten. Snuit dan je neus grondig en doe dit tot vier keer per dag. Je kunt het genezingsproces versnellen door enkele druppels eucalyptusolie of menthol toe te voegen aan het warme water. Een warme douche of  bad zorgt ook voor de nodige verlichting.

Mosterdolie

MosterdzaadMosterdolie heeft een sterke antibiotische, antivirale en antihistaminicum werking en brengt snel verlichting van een verstopte neus. Verhit een kleine hoeveelheid mosterdolie. Die met een druppelteller twee druppels warme olie in elk neusgat. Dat maakt je neus schoon. Versnel de genezing door drie eetlepels mosterdolie met een eetlepel karwijzaad aan kokend water toe te voegen. De stoom maakt je luchtwegen weer vrij. Herhaal deze behandeling tweemaal per dag.

Verstopte neus verhelpen met kurkuma

Kurkuma is een kruid met sterk ontstekingsremmende, antibacteriële en antivirale eigenschappen. Een verstopte neus verhelpen met kurkuma is ook doeltreffend. Het is ook doeltreffend bij een verstopte neus. Meng een halve theelepel droge, gemalen kurkuma in een kop lijnzaadolie en laat alles korte tijd weken. Houd het mengsel over vuur tot het begint te roken. Adem de rook langzaam afwisselend door beide neusgaten. Doe dit twee keer per dag en je zult vlug beterschap merken.

Kurkuma poeder

Je kunt ook dagelijks twee kurkuma poeder mengen in een glas water. Dat helpt het slijm verwijderen. Je kunt ook een theelepel kurkuma poeder mengen in een glas warme melk. Drink dit zo heet mogelijk voor je gaat slapen. Dat helpt niet alleen snel tegen een verstopte neus maar ook bij hoesten, bij verkoudheid en griep, bij keelpijn en astma. Met een extra snuifje zwarte peper versnel je het genezingsproces.

Gember

GemberIn gember vinden we vooral veel sterke antioxidanten. Die zorgen voor een sterke antivirale werking en schimmel dodende eigenschappen. Om zo vlug mogelijk van je verstopte neus af te raken kauw je rustig op kleine stukjes verse gemberwortel met een snuifje zout en doe dit enkele keren per dag.

Gemberthee

Je kunt ook gemberthee drinken. Leg enkele stukjes verse gemberwortel in een kopje water en laat dit enkele minuten koken. Breng op de gewenste smaak met een beetje honing. Drink dagelijks tot vier kopjes gemberthee en je zult het effect vlug merken. Je kunt ook de stoom inademen van twee kopjes warm water met een theelepel gemberpoeder in twee kopjes water en inhaleer de stoom. Zuigtabletten op basis van gember zijn ook doeltreffend tegen een verstopte neus. Je haalt ze bij de drogist.

Teveel gember gebruiken kan je gezondheid schaden

Wees voorzichtig met gember. Je kunt er namelijk teveel van eten en dat kan je gezondheid schaden. Een eetlepel gemberpoeder of een klein stukje verse gember per dag volstaat om volop van al zijn gezondheidsvoordelen te genieten. Overmatig gebruik van gember zorgt namelijk voor spijsverteringsproblemen en zelfs uitdrogingsverschijnselen. Je kunt er ook slaperig, duizelig of verward van raken. Teveel gember zorgt ook voor een onregelmatige hartslag.

Knoflook

Verstopte neus verhelpenOok het gebruik van dit kruid is efficiënt bij het verhelpen van een verstopte neus. Zeker met een zoete knoflooksoep. Je kookt vier teentjes knoflook in een kopje water gedurende enkele minuten. Zeef het mengsel, voeg een lepeltje stevia toe en drink deze soep twee keer per dag. Natuurlijke voedingssupplementen met knoflook kunnen ook verkoudheden voorkomen, de frequentie ervan verminderen of de vervelende symptomen verzachten.

Verstopte neus verzachten met eucalyptusolie

Eucalyptus olie verlicht onmiddellijk de symptomen van een verstopte neus. Doe enkele druppels eucalyptusolie en telkens vier druppels lavendel- en pepermuntolie in een kop warm water. Bedek je hoofd met een handdoek en adem stoom in. Herhaal dit tot driemaal per dag. Enkele druppels eucalyptusolie op een zakdoek inhaleren vermindert ook de klachten van een verstopte neus.

Honing

HoningHelpt ook bij verkoudheden. Meng twee lepels honing, een halve eetlepel vers geperst citroensap en een snufje kaneelpoeder in  een warme kop water.  Drink dit mengsel tweemaal per dag. Neem dit mengsel twee keer per dag. Dit versterkt je immuunsysteem waardoor je risico op verkoudheden, griep of bronchitis verkleint. Deze remedie kan bijdragen aan de versterking van je immuunsysteem dat zoveel mogelijk steun kan gebruiken in de strijd tegen je verkoudheid. Honing is ongeschikt voor diabetici.

Basilicum

Is een kruid met sterk antibacteriële, antischimmel en antivirale werking en zeker geschikt bij de behandeling een verstopte neus. Kauw drie of vier blaadjes basilicum voor je het ontbijt en ‘s avond voor je gaat slapen. Maak thee met tien blaadjes basilicum en vijf kruidnagels  Breng op smaak met stevia poeder of een andere n,atuurlijke suikervervanger.

By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole