Ginseng gezondGinseng is gezond. Het verbetert zowel onze lichamelijke als onze geestelijke gezondheid. En wist je dat dit populaire kruid je zelfs makkelijker doet afvallen?
Spread the love

Ginseng gezond, want rijk aan vele gezonde voedingsstoffen, vooral vitaminen, mineralen en bioactieve stoffen.

In dit artikel hebben we het uitgebreid over de vele gezondheidsvoordelen die dit populaire kruid ons biedt.

Het wordt namelijk niet voor niets al eeuwenlang gebruikt als een natuurlijk geneesmiddel dat zowel onze lichamelijke als onze geestelijke gezondheid verbetert.

Lees verder en ontdek welke positieve effecten ginseng heeft op je algehele welzijn. Zoek je naar een natuurlijk supplement dat je gezondheid verbetert? Dan is ginseng zeker de moeite waard om te overwegen.

Wat kan ginseng ook voor jouw gezondheid betekenen?

Ginseng is een wortel die al eeuwenlang wordt gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde vanwege zijn diverse gezondheidsvoordelen.

Wist je dat ginseng je zelfs makkelijker doet afvallen?

Kies uit de verschillende soorten ginseng diegene die het best bij je past:

De voordelen van ginseng op een rijtje:

Houd diabetes beter onder controle door het stabiliseren van je bloedsuikerspiegel

Wat is Ginseng?

Ginseng is een plant die behoort tot de Araliaceae-familie en is voornamelijk afkomstig uit Azië en Noord-Amerika.

De wortel van deze plant wordt al duizenden jaren gebruikt vanwege zijn vele medicinale eigenschappen. Er zijn verschillende soorten ginseng, waarvan de meest bekende Panax ginseng (Koreaanse ginseng) en Panax quinquefolius (Amerikaanse ginseng) zijn.

Voedingswaarde van Ginseng

Ginseng is rijk aan voedingsstoffen. Dat zijn vooral:

 • Vitaminen: voornamelijk vitamine A, C en E
 • Mineralen: zoals natrium, kalium, calcium, magnesium, ijzer
 • Bioactieve stoffen

Afvallen met Ginseng

Ginseng is gezond, want het vermindert je eetlust waardoor je meer calorieën verbrandt en dus makkelijker afvalt. Het activeert je metabolisme waardoor je ook meer opgeslagen vet verbrandt.

Daarnaast houdt ginseng je energieniveau op peil tijdens gewichtsverlies, waardoor je je minder vermoeid en lusteloos voelt.

Ginseng houdt diabetes type 2 beter onder controle

Verschillende onderzoeken toonden aan dat ginseng diabetes type 2 beter onder controle houdt. Het zorgt voor een meer stabiele bloedsuikerspiegel. Sterk wisselende bloedwaarden met hoge pieken en even diepe dalen zijn immers een belangrijke oorzaak van diabetes.

Soorten Ginseng

Zoals eerder vermeld, zijn er verschillende soorten ginseng. De belangrijkste soorten zijn vooral:

Koreaanse Ginseng of Panax ginseng

Koreaanse ginseng of Panax ginseng is gezond. is de krachtigste vorm van ginseng. Het wordt vaak gebruikt om de vitaliteit en het uithoudingsvermogen te verhogen.

Koreaanse ginseng, ook bekend als Panax ginseng, is een kruid dat afkomstig is uit Azië, vooral Korea. Het wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege zijn talrijke gezondheidsvoordelen.

Verbetert je concentratie

Ginseng is gezond, ook voor je mentale gezondheid. Korean ginseng versterkt het immuunsysteem en is een belangrijke bron van energie. Daardoor vermindert het vermoeidheid en maakt ons stressbestendiger.

Daarnaast verbetert het ook onze geestelijke gezondheid, ons geheugen en onze concentratie.

Verbetert je bloedcirculatie

Daarnaast heeft Korean ginseng ook positieve effecten op je bloedcirculatie en doorbloeding. Een goede doorbloeding is belangrijk voor afvoer het afvoeren van afvalstoffen via onze bloed- en lymfevaten.

Daarnaast geeft een goede bloedcirculatie extra energie aan je huid waardoor deze sneller herstelt. Dat houd je huid jong en beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Ginseng gezond: Regelt je bloedsuikerspiegel

Ginseng is gezond. Het regelt je bloedsuikerspiegel en zorgt ervoor dat deze stabieler blijft zonder hoge pieken en diepe dalen.

Ginseng is daardoor uitstekend geschikt voor diabetici. Een onstabiele bloedsuikerspiegel is namelijk een van de belangrijkste oorzaken van diabetes type 2.

Siberische Ginseng helpt tegen vermoeidheid

Ginseng is gezond. Dit krachtig kruid wordt vaak gebruikt in de traditionele geneeskunde als natuurlijke bron van energie. Zo helpt deze Siberische ginseng tegen vermoeidheid en chronische vermoeidheid en verbetert het zowel je fysieke als je geestelijke prestaties.

Dit laatste verhoogt je alertheid en verbetert je concentratievermogen.

Maakt je stressbestendiger

Daarnaast heeft Siberische Ginseng ook adaptogene eigenschappen. Dit betekent dat het kan helpen bij het reguleren van de reactie van ons lichaam op stress. Het kan ons helpen om beter met stress om te gaan en ons immuunsysteem te versterken.

Sterke antioxidanten beschermen je lichaamscellen

Siberische ginseng beschermt je tegen de vrije radicalen.

Die vrije radicalen beschadigen je lichaamscellen door oxidatieve stress, maken je ziek en versnellen je natuurlijk verouderingsproces.

Amerikaanse Ginseng verhoogt je natuurlijke weerstand

Deze soort ginseng komt vooral uit Noord-Amerika en staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen.

Het wordt in de traditionele geneeskunde vooral gebruikt tegen stress. Verder versterkt het je immuunsysteem, versterkt het je natuurlijke weerstand en maakt het je alerter.

Houd diabetes beter onder controle

Onderzoek maakte ook duidelijk dat Amerikaanse ginseng je bloedsuikerspiegel beter regelt, waardoor diabetes beter onder controle wordt gehouden.

Amerikaanse ginseng

 • Vermindert vermoeidheid en chronische vermoeidheid
 • Brengt je cholesterolgehalte weer in evenwicht
 • Verlaagt een hoge bloeddruk
 • Verbetert je lichamelijke en je geestelijke prestaties

Ginseng gezond: Rode Ginseng vertraagt je natuurlijk verouderingsproces

Rode ginseng is afkomstig uit Azië en wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde.

Het zorgt voor extra energie, verbetert je uithoudingsvermogen, vermindert vermoeidheid en zorgt voor een goede mentale gezondheid.

Door zijn sterke antioxidanten beschermt rode ginseng je tegen allerlei aandoeningen en vertraagt het je natuurlijk verouderingsproces.

Het gebruik van rode ginseng moet echter met voorzichtigheid gebeuren. Het kan interacties hebben met bepaalde medicijnen en kan bijwerkingen veroorzaken, zoals slapeloosheid, maagklachten en hoofdpijn.

Panax Ginseng

Panax ginseng is een kruid dat al eeuwenlang wordt gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde. Het staat bekend om zijn vele voordelen voor de gezondheid.

De belangrijkste voordelen van Panax ginseng zijn onder andere het verhogen van energieniveaus en het verbeteren van mentale prestaties. Het kruid kan vermoeidheid bestrijden en de concentratie en focus versterken.

Daarnaast heeft Panax ginseng ook ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het kan helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Dit kan vooral gunstig zijn voor mensen met aandoeningen zoals artritis.

Andere voordelen van ginseng:

 • Verbetert je spijsvertering
 • Werkt ontstekingsremmend

Ginseng gezond: Hoeveel Ginseng gebruiken per Dag?

De aanbevolen dosering van ginseng varieert afhankelijk van factoren zoals leeftijd, geslacht en algehele gezondheidstoestand. Over het algemeen wordt aanbevolen om 200-400 mg ginseng per dag in te nemen, verdeeld over meerdere doses.

Voor wie is ginseng geschikt?

Ginseng heeft vele gezondheidsvoordelen, maar is niet voor iedereen geschikt.

Gebruik bij voorkeur geen ginseng bij:

 • Hoge bloeddruk
 • Borstkanker
 • Schizofrenie
 • Zenuwachtigheid
 • In combinatie met stimulerende middelen, sommige medicijnen en hormonen

Raadpleeg daarom altijd je arts voor je start met het gebruik van ginseng.

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole