Gezond slapen met deze leuke en gezonde slaapkamerplanten

Spread the love

Gezond slapen willen we allemaal. Bijna de helft van Nederlanders en Belgen klagen over moeilijk inslapen en allerlei andere slaapproblemen. De meesten van deze slechtslapers grijpen massaal naar medicijnen om beter te slapen. Die brengen geen oplossing. Integendeel, ze doen vaak meer kwaad dan goed. De juiste voeding eten is een manier om makkelijker de slaap te vatten. Maar wist je dat de juiste slaapkamerplanten je slaapproblemen aanzienlijk kunnen verminderen?

Welke planten zet je op je slaapkamer voor beter slapen?

Zie je zo graag bloemen en planten dat je ermee zou gaan slapen? Dat kan en zorgt voor diverse gezondheidsvoordelen. Planten in je slaapkamer vind je niet zoveel. Toch is het een goed idee om ze ook in je slaapkamer te houden. Ze zuiveren de lucht en verbeteren je slaap. Maar wat zijn dan de beste planten om je slaapkamer mee op te fleuren?

Slaapkamerplanten zorgen voor extra zuurstof en gezond slapen

Hun gezondheidsvoordelen danken we aan hun fotosynthese dankzij. Dit is het gevolg van de aanwezige chlorofyl in hun bladeren. Fotosynthese betekent dat deze planten overdag en zuurstof produceren. ’s Nachts doen ze het omgekeerde. Dan nemen ze zuurstof op en stoten CO2 uit. Het zuurstofverbruik van planten is echter verwaarloosbaar.

De voordelen van slaapkamerplanten

Een groene slaapkamer plant zorgt voor meerdere voordelen. Slaapkamerplanten:

  • Produceert overdag extra zuurstof
  • Verhoogt de vochtigheidsgraad wat irritaties en infecties van je luchtwegen kan voorkomen
  • Zorgt voor een rustgevende omgeving

Gezond slapen met Aloë vera

De NASA of de ruimtevaartorganisatie van de VS, deed al heel wat onderzoek naar de meest luchtzuiverende planten, ook voor onze slaapkamer. Daarbij kwam Aloë Vera als winnaar naar voor. Deze plant haalt schadelijke stoffen uit verf of chemische schoonmaakmiddelen uit de lucht waardoor deze gezond slapen mogelijk maakt. Het is dus ook uitstekend als kamerplant. Aloë vera vraagt weinig onderhoud, stelt zich tevreden met een drinkbeurt elke twee weken vraagt en geeft de voorkeur aan een zonnige standplaats.

Lees ook: Aloë Vera drank gezond, maar helpt het ons ook afvallen?

Gezond slapen met Witte jasmijn

Met hun hagelwitte bloemen staat jasmijn geweldig in elke slaapkamer, maar deze plant heeft nog meer voordelen. Studies toonden aan dat het aroma van witte jasmijn kalmerend werkt, vooral  tegen angst en stress. Het is een snelle groeier, bij voorkeur in een vochtige ondergrond. Geef hem elke twee weken extra plantenvoeding en je zult er veel plezier aan beleven. Om optimaal van alle voordelen te genieten zet je deze witte jasmijn best naast je bed.

Sanseveria of vrouwentong

Sanseveria of vrouwentong produceert ’s nachts meer zuurstof dan overdag. Hij is dus uitermate geschikt om de luchtkwaliteit in je slaapkamer te verbeteren en voor gezond slapen te zorgen. Daar boven op is hij zo sterk dat hij weinig of geen onderhoud vraagt. Hij is niet dorstig, tussen twee gietbeurten mag hij zelfs goed uitdrogen. Sanseveria voelt zich in zijn sas op een lichte standplaats maar niet in de volle zon.

Klimop

Is makkelijk te onderhouden en doet het zowel buiten als binnen erg goed.  Wekelijks water geven volstaat. Hij staat het liefst op een zonnige plaats, bijvoorbeeld op een vensterbank op je slaapkamer. En ook deze klimmer zorgt voor een gezonde slaap.

Lavendel

Lavendelgeur brengt tot rust en doet je gezonder slapen. Wekelijks een keer gieten is volstaat. Lavendel houdt van de zon. Plaats hem daarom in direct zonlicht.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.