Mooie nagels krijg je met deze voeding en een goede verzorging

Spread the love

Mooie nagels krijg je niet zomaarHeb je last van broze nagels? Een van de belangrijkste oorzaken ongezonde nagels is zeker een tekort aan gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, eiwitten, voedingsvezels en andere onmisbare nutriënten. Een goed en uitgebalanceerd dieet kan je haar en nagels gezond houden. Wat je eet  eet heeft een belangrijkere invloed op de gezondheid van je nagels en je haar dan je denkt. Alleen gezond eten voor mooie nagels is uiteraard niet genoeg. Daar hoort een goede nagelverzorging bij. Daarnaast zul je ook moeten kiezen tussen acryl- en gelnagels.

Maar wat moet je wél en niet eten voor gezonde én mooie nagels?

Eiwit is belangrijk voor je gezondheid. Dat is ook zo voor je nagels. Alle lichaamsprocessen hebben voldoende eiwitten nodig om goed te kunnen functioneren. E zo zijn eiwitten ook een  onderdeel van je nagels. Dit zijn zowel plantaardige en dierlijke eiwitten. Eiwitten haal je uit je dagelijkse voeding en vooral uit:

 • Verse groenten en vooral groene bladgroenten: zoals spinazie, andijvie, alle soorten sla, groene koolsoorten, broccoli, bloemkool, paksoi, Chinese kool, tuin- en waterkers
 • Peulvruchten: erwten, alle soorten bonen, groentekiemen, kapucijner maar vooral linzen en kikkererwten barsten van hoogwaardige eiwitten. Je eet ze minstens een maal per week  want we eten ze allemaal veel te weinig
 • Onbewerkte noten, zaden en noten: die zijn dus ongezouten, niet geroosterd en ongebrand
 • Vette vis: en vooral wilde zalm, tonijn, paling, schol, schelvis, heilbot, tarbot, dorade, makreel, sardienen, sprot, haring en ansjovis
 • Mager vlees: zoals magere biefstuk en rosbief
 • Witte vleessoorten: en zeker kip en kalkoen
 • Zuivelproducten: zoals onbewerkte natuuryoghurt, Griekse yoghurt, kwark en skyr zonder toegevoegde stoffen. Ook geen vruchtenmousse, wat die barst van de toegevoegde suikers
 • Eieren
 • Haver en havermout
 • Quinoa en hennepzaad

Je kunt je dagelijkse hoeveelheid eiwitten extra ondersteunen met het gebruik van eiwitpoeders. Gebruik dan bij voorkeur whey eiwit, die leveren de meeste gezondheidsvoordelen. te gebruiken.

Voor mooie nagels heb je voldoende ijzer en zink nodig

Heb je regelmatig kleine vlekjes op je nagels?  Dan kan zink en-ijzertekort tekort de oorzaak zijn. IJzer en zink zijn belangrijke mineralen voor een gezonde structuur van je nagels. Zorg er voor dat je dagelijks voldoende van deze mineralen binnenkrijgt. Zowel ijzer als zink komen vooral voor in rood vlees, maar ook in schaal- en schelpdieren (zoals mosselen, oesters, garnalen en krabben). Vegetariërs en veganisten halen hun mineralen voornamelijk uit peulvruchten en vooral uit linzen, zwarte bonen en bruine bonen, onbewerkte noten en tofu

Voldoende calcium onmisbaar voor sterke en mooie nagels

Naast ijzer en zink is er voor sterke, gezonde en mooie nagels zeker ook voldoende calcium nodig. Je vindt dit mineraal vooral in:

 • Alle verse groenten
 • Peulvruchten
 • In zuivel en zuivelproducten: zoals melk, kaas, onbewerkte yoghurt, Griekse yoghurt, kwark en skyr
 • Onbewerkte noten

Lees ook: Mooie tanden: Wat eten en drinken voor goede mondhygiëne?

Voeding met veel vitamine B

Acht de vitaminen van het B- complex spelen een belangrijke rol bij onze stofwisseling en de gezondheid van onze nagels. Deze vitaminen zijn onmisbaar bij alles wat er in je lichaam wordt afgebroken en opgebouwd. B- vitaminen zijn in beperkte hoeveelheden aanwezig in volkorengranen, volkorenbrood, in volkoren deegwaren en in zilvervliesrijst, in aardappelen, vlees en in vis. Je kunt dit verder aanvullen met voedingssupplementen.

Antioxidanten

Deze beschermen je tegen de schadelijke vrije radicalen. Die beschadigen je lichaamscellen, kunnen je ziek maken en je natuurlijk verouderingsproces versnellen. Dit proces veroorzaakt extra stress en dat maakt je nagels brozer waardoor ze snel afbreken. Verse groenten, kruiden en specerijen zijn een belangrijke bron van deze antioxidanten

Toegevoegde Suiker

Voeding met veel toegevoegde suikers zoals snoep, koekjes, gebak, chips en in alle bewerkte voedingsproducten zoals in vlees voor broodbeleg en in wit brood deegwaren en rijst zijn nadelig voor de gezondheid van je nagels. Deze snelle suikers zorgen voor een sterk variërende bloedsuikerspiegel en voor de extra aanmaak van androgeen. Alle langzame koolhydraten zoals volkorenproducten houden de aanmaak van dit mannelijke hormoon op het juiste niveau.

Goede verzorging voor mooie nagels blijft onmisbaar

Gezonde, sterke en mooie nagels krijg je alleen door een combinatie van gezond eten en een goede verzorging met de juiste en kwaliteitsvolle accessoires.

Mooie nagels: acryl- of gelnagels?

Je merkt het wellicht niet zelf, maar verzorgde en mooie nagels vallen op. Met acrylnagels zien je nagels er goed verzorgd uit. Je maakt er tegelijk een goede indruk mee. Acryl kan zowel gebruikt worden voor het versterken als het verlangen van je nagels. Dit materiaal Acryl is samengesteld uit poeder en vloeistof. Deze twee componenten vormen samen een vloeibare substantie waar je een nieuwe nagel mee kunt maken. Na uitharding vijl je de acrylnagel in de gewenste vorm en krijg je een nieuwe nagel met een natuurlijk uiterlijk.

Het verschil tussen acrylnagels en gelnagels

Acrylnagels en gelnagels verschillen vooral in hun samenstelling. Zo bestaan acrylnagels uit een vloeistof en een poeder. Daar maak je een nieuwe nagel mee. Gelnagels worden gevormd door verschillende laklagen die, laag per laag, worden gehard onder een UV- lamp. Acrylnagels drogen door de lucht. Gelnagels zijn dunner en flexibeler waardoor ze er natuurlijker uitzien dan acrylnagels.

De voordelen van acrylnagels 

Acryl is stevig en sterk waardoor je acrylnagels zijn minder kwetsbaar zijn. Ze zijn duurzaam en sterk en kun je lange tijd dragen, tot zelfs vijf weken en langer. Hoe lang je ze precies zult kunnen dragen is van meerdere elementen Dat hangt namelijk van meerdere factoren af, vooral van je dagelijkse activiteiten. Acrylnagels zijn ook makkelijk verwijderbaar.

De nadelen van acrylnagels

Tegenover deze belangrijke voordelen staan uiteraard ook enkele nadelen. Omdat deze acrylnagels sterk en stevig zijn, zijn ze ook weinig of niet buigzaam. Dat betekent ook dat wanneer je acrylnagels hard stoot ze ook makkelijk kunnen afbreken. Een ander nadeel van acrylnagels is dat ze weinig glanzen en er tijdens het aanbrengen vervelende scheikundige geuren vrijkomen.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.