Gewrichtspijn verzachten
Spread the love

Gewrichtspijn verzachten is meer dan nodig. Maar liefst twee miljoen Nederlanders en bijna evenveel Belgen hebben er last van en dit aantal neemt jaarlijks sterk toe. De meest voorkomende oorzaken van gewrichtspijn zijn ongetwijfeld reuma, artritis en artrose. In een beginstadium kun je deze pijn verzachten met enkele eenvoudige huis, tuin- en keukenmiddeltjes. Meer bewegen in water, massage, een kersenpitkussen helpen soms mensen met gewrichtsklachten. Dat blijft spijtig genoeg niet duren. Reuma, artritis en artrose kunnen wél onder controle gehouden worden, maar genezen niet meer. Gewrichtspijn verzachten lukt met de juiste voeding en met een natuurlijk voedingssupplement, namelijk glucosamine.

Wat is glucosamine en wat kan het ook voor jouw gezondheid betekenen.

Velen aanzien reuma, artritis en artrose als een ouderdomsziekte. Niets is minder waar. Steeds meer jongeren kampen met een of andere reumatische aandoening. Deze veel voorkomende gewrichtspijnen zijn vooral pijnlijk. Gelukkig kunnen we zelf veel doen om de pijn ervan te verzachten. Niet met medicijnen zoals vele denken. Wél met het eten van de juiste voeding en ondersteunt door het beste natuurlijk voedingssupplement tegen gewrichtspijn, namelijk glucosamine.

Gewrichtspijn verzachten: Wat is reuma?

Reuma is een verzamelnaam van pijnlijke aandoeningen aan spieren, pezen en gewrichten. Bekende reumatische aandoeningen zijn artrose, artritis, fibromyalgie, jicht en de ziekte van Bechterew. Hoe vlugger reuma wordt herkend hoe beter. Gewrichtspijn belangrijkste symptomen van reuma:

 • Pijn in spieren en gewrichten
 • Pijnlijke en stijve spieren en gewrichten bij het opstaan
 • Warme en dikkere gewrichten
 • De huid rond de getroffen spieren en gewrichten voelt warm aan en kleurt rood

Meerdere soorten reuma: Artrose

Een van de meest voorkomende vormen van reuma is artrose. Daarbij wordt het kraakbeen in de gewrichten aangetast en ontstaat pijn, vooral bij het bewegen.

Meerdere soorten reuma: Artritis

Artritis is een ontsteking van de gewrichten veroorzaakt  door reumatische aandoeningen zoals reumatoïde artritis, verwondingen of bacteriële infecties. Artritis veroorzaakt vaak hevige pijn, vooral bij belasting en beweging van het aangetaste gewricht. Vaak ontstaat een uitgesproken zwelling met roodheid of algemene symptomen zoals koorts. Daarbij wordt ontstekingsvocht in plaats van gewrichtsvocht gevormd. Dat verstoort de onmisbare smering en de voeding van ons gewrichtskraakbeen. Artritis is niet hetzelfde als artrose. Bij deze laatste aandoening wordt de pijn namelijk veroorzaakt  door slijtage van ons kraakbeen.

Gewrichtspijn verzachten met deze eenvoudige middeltjes

Gewrichtspijn zoals artrose en artritis kun je in een beginstadium verzachten met enkele eenvoudige huis, tuin- en keukenmiddeltjes zoals:

 • Je overgewicht verliezen: hoe meer overtollige kilo’s je moet meedragen groter de druk op je gewrichten. Dat veroorzaakt uiteindelijk meer en hevigere pijn. Wanneer je overgewicht vermindert zal ook je pijn verzachten.
 • Zwemmen en water aerobics: helpen je gewrichten soepel te houden waardoor je klachten verminderen. Joggen en lopen verergeren vaak de pijn. Overleg altijd eerst met je vertrouwde huisarts voor je een definitieve keuze maakt.
 • Neem iedere morgen een warm bad: dat vermindert stijve gewrichten en zorgt voor een ontspannen gevoel.
 • Mediteren en aangepaste ademhalingsoefeningen: maken je stressbestendiger.
 • Slaap met een verwarmingskussen en- of deken
 • Een massage: helpt de spieren rondom de gewrichten soepel te houden. Een massage werkt vaak ook pijnstillend.


Gewrichtspijnen verzachten met natuurlijk supplement: Glucosamine
In een later stadium zijn deze eenvoudige middeltjes niet genoeg om je gewrichtspijn te verzachten of om je ervan af te helpen. Dan kan een natuurlijk voedingssupplement zoals glucosamine soelaas brengen. Het is een natuurlijk aminosuiker dat we zelf aanmaken. Het komt vooral voor in onze gewrichten, pezen en ligamenten. Glucosamine helpt ons bij de opbouw van kraakbeen.

Gewrichtspijn verzachten met Glucosamine

Gewrichtspijn zoals artrose en artritis verzachten kan best met glucosamine. Dat kan beschadigd kraakbeen kan herstellen en ontstekingsremmend werkt. Artrose tast het kraakbeen aan. Vaak verdwijnt het zelfs helemaal. Daarnaast neemt de gewrichtsvloeistof af en worden onze gewrichten minder soepel. Hierdoor kunnen botten over elkaar schuren en vaak hevige pijn veroorzaken. Artrose gaat ook vaak samen met ontstekingen, stijfheid en gewrichtspijnen. Het komt het meest voor in onze heupen, handen en knieën. Een natuurlijke variant van glucosamine is chondroïtine. Dat helpt ook de pijn verzachten bij artrose en artritis.

Ook goed om weten: Artritis voorkomen met deze natuurlijke voeding + Recepten

Glucosamine helpt gewrichtspijn verzachten

Glucosamine wordt vooral gebruikt het verzachten van gewrichtspijn. Deze natuurlijke stof smeert onze gewrichten smeren en maakt het kraakbeen soepel waardoor het schokken beter opvangt en gewrichtspijn verzacht.

Gewrichtspijn verzachten met variant glucosamine: Groenlipmossel

Het gebruik van groenlipmossel bij artrose en artritis is een goed idee. Dit natuurlijk voedingssupplement werkt sterk ontstekingsremmend. Dat vertraagt het afbreken van ons kraakbeen. Dat is meteen ook de belangrijkste oorzaak van gewrichtspijn, artrose en artritis. Glucosamine en chondroïtine pakken de ontsteking namelijk niet aan. Groenlipmossel daarentegen vertraagt de slijtage van onze kraakbeen. Het bevat ook bouwstoffen die de kwaliteit van ons kraakbeen ondersteunen.

Glucosamine in voeding

Glucosamine is een natuurlijke stof die we in beperkte mate zelf aanmaken. Het wordt in kleine hoeveelheden in al onze weefsels aangetroffen. Hogere concentraties zijn vooral aanwezig in onze nieren, lever en in het kraakbeen van onze gewrichten. Naarmate we ouder worden verminderd de aanmaak van glucosamine. Dan wordt het gebruik van een natuurlijk voedingssupplement sterk aangeraden. Glucosamine is namelijk niet in onze dagelijkse voeding aanwezig.

Ook interessant: Artrose voorkomen in een gezond eet- en leefpatroon

Voordelen van glucosamine

Glucosamine voor nog meer gezondheidsvoordelen zoals:

 • Werkt sterk ontstekingsremmend
 • Helpt bij chronische darmontsteking bij kinderen
 • Vermindert de symptomen van multiple sclerose (MS)
 • Verzacht klachten van ons kaakgewricht   

By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole