2 oktober 2023

17 gedachten over “Gember helpt ook tegen diabetes

 1. Hallo,
  Kan u mij de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid gember zeggen om migraine te vermijden.
  Ook om darmkanker te voorkomen.
  Ik vind daar veel verschillende hoeveelheden voor. Nl. Van 1100mg- 4000mg per dag.
  Dank u en een fijn weekend.

  1. Dag Katrine,

   Bedankt voor het regelmatig bezoeken van onze website.

   Gember is super gezond en helpt tegen veel voorkomende aandoeningen waaronder migraine en zelfs darmkanker.

   Dagelijks 1 theelepel geraspte of gemalen gemberwortel toevoegen aan je gerechten of gezonde, rauwe salades volstaat, om maximaal van alle voordelen van gember te kunnen profiteren.

   Laat je ons je ervaringen met gember weten?

   Succes Katrine, we hopen je hier op onze gezondheidswebsite nog veel te mogen begroeten!

   Gezonde groeten,

   Francois

   1. Nou Francois, Zo’n 100 gram per dag is wel iets anders dan 1100 tot 4000 mg per dag. 100 gram krijgt een Aziaat nog niet weg met 2 eetlepels. Ik eet het graag, maar 100 gram zou mij toch echt teveel zijn.

  1. Dag Djo,

   Dat hangt van vele factoren af.

   Dat hangt er van af hoeveel insuline je produceert en hoe goed die werkt, en dat hangt weer af van je lichaamsgewicht, de hoeveelheid lichaamsbeweging, je leeftijd, je conditie, hoe de rest van je dieet er uitziet etcetera. Daar is dus niet veel over te zeggen.

   Over het algemeen is na een gemiddelde normale maaltijd na een uur of vier je bloedsuiker weer zodanig gezakt, dat het tijd wordt voor een nieuwe maaltijd. Heb je heel erg veel suikers / koolhydraten weggewerkt, dan kan dat ettelijke uren langer duren, terwijl je dan wel degelijk weer honger hebt ; één van de grote valkuilen die mede oorzaak is van overgewicht.

   Wil je zeker weten hoe en hoe snel het bij jou daalt en stijgt koop je best een bloedsuikermeter om regelmatig je bloedsuiker te meten.

   Gezonde groet,

   Francois,
   Leefnugezonder

 2. Reactie…ik ben 4 jaar geleden gestopt met roken daardoor ben ik 20 kl bygekomen by die 4 jaar heb hulp nodig by het afvallen alleen lukt het my niet

 3. Mijn man heeft nierverkalking (in alle kleine adertjes)Mag hij ook gember nemen?Hij is veel moe en ook lage rugpijn.Kan ik er the van maken met zoetstof in en of citroen??Is ook diabeet (type 2)Dank bij voorbaat!!

 4. Misschien is het handig om onderscheid te maken tussen type 1 en type 2 diabetes. Nu zet je een hoop mensen op het verkeerde been en klopt je informatie al niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.