Full body workoutsFull body workouts geven je een slank lichaam in topform. Ze vergroten en versterken tegelijk je spiermassa, waardoor je meer vet verbrandt en makkelijker afvalt
Spread the love

Full body workouts brengen je vooral in topvorm en geven je een slank lichaam. Maar er zijn nog heel wat meer voordelen aan verbonden.

Het betreft een trainingsroutine waarbij je alle belangrijke spiergroepen in één sessie traint. Dit betekent dat je niet alleen je boven- of je onderlichaam traint, maar beide in dezelfde workout.

Met full body work-outs train je ook al je spieren. Zo vergroot en versterk je je spiermassa. Dat verbetert zowel je kracht, als je uithoudingsvermogen en je conditie.

Wat is een Full Body Workout?

Een logische allereerste vraag. Wat is een full body workout nu eigenlijk? Het is een trainingsroutine waarbij je alle belangrijke spiergroepen in één enkele sessie traint (bron).

Dit betekent dat je niet alleen je bovenlichaam of onderlichaam traint, maar beide in dezelfde workout. Het doel is om alle spieren in je lichaam te stimuleren en te versterken, wat leidt tot een algehele verbetering van kracht, uithoudingsvermogen en conditie.

Waarom een Full Body Workout proberen?

Er zijn meer dan voldoende redenen om met deze workouts te beginnen, namelijk:

Full Body Workouts vergroten je spiermassa

Full-body workouts gebruikt compound oefeningen. Dat zorgt voor de meeste spiergroei. Isolatie oefeningen bij split trainingsprogramma’s hebben minder invloed op je totale spiergroei.

Wekelijks een keer isolatie training is vooral voor beginners onvoldoende voor maximale spiergroei. Met dit programma train je iedere spiergroep tot drie keer per week. Dat levert voornamelijk beginners meer voordeel oplevert.

Efficiëntie

Efficiëntie is een van de belangrijkste voordelen van full body workouts. In plaats van meerdere dagen per week aparte spiergroepen te trainen, train je met een full body workout alles in één keer aanpakken.

Dit bespaart tijd en maakt het makkelijker om een druk schema te volgen.

Full Body Workouts verhogen je metabolisme en verbranden meer calorieën

Full body trainingen stimuleren meerdere spiergroepen tegelijk, wat je metabolisme of stofwisseling stimuleert.

Dit betekent dat je meer calorieën verbrandt, zelfs tot lang na je training. Je metabolisme regelt ook je vetverbranding. Met een full body workout verbrand je dus meer vet en val je makkelijker af.

Functionele kracht

Deze workouts ontwikkelen functionele kracht. Dat maakt je sterker in dagelijkse activiteiten zoals tillen, buigen en bewegen.

Dat voorkomt blessures en verbetert je levenskwaliteit.

Full Body Workouts zorgen voor onmisbare variatie

Het afwisselen van workouts met andere trainingsmethoden zorgt voor de nodige variatie. Dat voorkomt dat je lichaam zich aanpast en helpt bij het voorkomen van trainingsplateaus. (bron)

Trainingsschema Beginners Full Body Workout

 • Squats: drie sets van tien herhalingen
 • Push-ups: drie sets van tien herhalingen
 • Bent-over rows: drie sets van tien herhalingen
 • Lunges: drie sets van tien herhalingen per been
 • Planken: drie sets van 30 seconden

Schema Gevorderde Full Body Workout

 • Deadlifts: vier sets van acht herhalingen
 • Pull-ups: vier sets van acht herhalingen
 • Bench press: vier sets van acht herhalingen
 • Leg curls: vier sets van tien herhalingen
 • Russian twists: drie sets van vijftien herhalingen per kant

Trainingsschema Full Body Circuit Training

Dit schema omvat een reeks oefeningen die elkaar snel opvolgen. Voer elke oefening gedurende dertig seconden. Rust daarna vijftien seconden voordat je naar de volgende gaat. Herhaal dit vier keer.

 • Kettlebell swings
 • Mountain climbers
 • Burpees
 • Planken
 • Jump squats

Conclusie: kracht en variatie

Deze workouts bieden talloze voordelen, waaronder efficiëntie, verhoogd metabolisme, functionele kracht en variatie in je trainingsroutine.

Het is een goede keuze voor zowel beginners als gevorderden. Zoek je naar een effectieve manier voor een slank lichaam in topconditie? Overweeg dan om full body training op te nemen in je fitness schema.

Probeer de hierboven genoemde voorbeeldschema’s of pas ze aan je eigen behoeften en doelen aan. Blijf consistent en geniet van de voordelen van een sterker en gezonder lichaam.

Dus, waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met deze workouts en ervaar de positieve veranderingen in je fysieke conditie. Je zult er geen spijt van krijgen!

By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole