De oorzaken van buikvet
Spread the love

INHOUDSOPGAVE

Frisdrank gezond? Frisdranken zijn wél populair maar ver van gezond. Ze zijn een echte suikerbom en één van de belangrijkste oorzaken van overgewicht. Dat wat we eten onze invloed sterk beïnvloeden weten we ondertussen allemaal. Wat we bij ons eten drinken is even belangrijk maar wordt vaak over het hoofd gezien.

Frisdrank gezond of niet en wat zijn de gezondste alternatieven?

Precies zoals gezond en natuurlijk eten zorgt ook gezond drinken voor een snel en langdurig voldaan gevoel. Daardoor heb je minder vlug weer honger, eet je minder, verbrand je meer vet en verlies je makkelijker je overgewicht. Wat je drinkt is dus veel belangrijker dan je denkt.

Frisdrank gezond en Light frisdrank

Frisdrank gezond? Zeker niet. Het hoort dan ook niet thuis in een gezond eetpatroonZeker niet als je weet dat één blikje frisdrank van 33 centiliter maar liefst klontjes suiker bevat. Als reactie grijpen we massaal naar light dranken. Wetenschappelijk onderzoek leerde dat deze light frisdranken minstens even ongezond zijn dan hun originele versie. Kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam en sacharine herkent ons lichaam nog altijd als zoet. Onze drank naar suiker blijft dus even groot.

Frisdrank gezond: de nadelen

Frisdranken zorgen voor vele nadelen, ook hun light versie. De belangrijkste nadelen van frisdranken zijn vooral:

Frisdrank gezond: Fosforzuur

Wordt toegevoegd aan alle frisdranken met bubbels. Fosforzuur is een belangrijke oorzaak van allerlei nieraandoeningen, osteoporose of botontkalking en tandbederf. Daarnaast stimuleert fosforzuur en de ontwikkeling van pijnlijke nierstenen.

Frisdrank gezond: cafeïne

Vier koppen koffie drinken per dag zorgt voor vele gezondheidsvoordelen. Het helpt ons zelfs meer vet verbranden en makkelijker afvallen.

Frisdrank gezond: de gezondste alternatieven

Water

Is met voorsprong de gezondste drank die we kunnen drinken. Diëtisten raden niet voor niets aan om dagelijks minstens 2,5 liter water te drinken. Het geeft ons in de eerste plaats een lang voldaan gevoel waardoor we minder eten. Daarnaast spoelt water je lichaam schoon van allerlei giftige afvalstoffen. Die zijn het gevolg van ons ongezond eetpatroon, van de vele lichaamsprocessen en van ons slecht woon- en leefklimaat. Een zuiver lichaam zonder gifstoffen is niet alleen veel gezonder. Het doet je ook makkelijker gewicht verliezen. En misschien het belangrijkste voordeel van water drinken: met water krijg je in vergelijking met frisdrank dagelijks enkele honderden calorieën minder binnen.

Gezonde smoothies

Heb je het moeilijk om dagelijks voldoende water te drinken? Dan lukt dat zeker met een zelf gemaakte smoothies met veel groenten en enkele stukjes vers fruit. Vooral groene bladgroenten zoals spinazie, andijvie, sla, broccoli, bloemkool, alle groene koolsoorten, paksoi, Chinese kool en tuin en waterkers verdienen onze voorkeur. Op die manier krijg je alle gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, antioxidanten en voedingsvezels naar binnen om gezond te blijven functioneren.

Groene thee

Barst van de sterkste antioxidanten. Die beschermen ons tegen de vrije radicalen die onze lichaamscellen beschadigen, ons ziek maken en ons natuurlijk verouderingsproces versnellen. Groene thee bevat daar boven op weinig of geen calorieën.

Cranberrysap

Regelt de zuurgraad van onze urine en helpt uitstekend bij pijnlijke blaasontstekingen en bij ontstekingen van de urinewegen. Cranberry’s zijn uitzonderlijk rijk aan sterke antioxidanten en remmen ons natuurlijk verouderingsproces. Je combineert cranberry’s uitstekend met zelf geperst appelsap, bramen sap, met het sap van bosvruchten, met rozenbottels, en met dat van zwarte en blauwe bessen

Duindoornsap

De duindoornbes tiert weelderig in onze duinen. Hun fel oranje bessen zijn rijk aan vitamine A, C, E en flavonoïden. Deze duinvrucht bevat maar liefst zeven keer zo veel vitamine C dan een citroen. Het drinken van duindoorn sap zorgt voor extra energie en vitaliteit en bevordert je afweersysteem

Rode bietensap

Is rijk aan ijzer, foliumzuur, kalium, calcium en caroteen. Rode bietensap zorgt zo voor een goede spijsvertering, een gezonde darmflora en een vlotte darmtransit. Het stimuleert verder de opname van gezonde voedingsstoffen, zuivert je maag en lever, geeft meer energie en bevordert je eetlust

Wortelsap

Bevat van nature veel bèta caroteen. Dat zetten we om in vitamine A. Wortelsap heeft een positief effect op je gezichtsvermogen, ondersteunt het herstellend vermogen van je huid, geeft meer energie en helpt bij vermoeidheid

Granaatappelsap

Heeft een gunstige invloed op je bloedsomloop, geeft meer energie, verhoogt je vitaliteit, ondersteunt je natuurlijk afweersysteem en je stofwisseling. Dit sap beschermt ook tegen vrije radicalen.

Vlierbessensap

Versterkt je immuunsysteem en verhoogt je natuurlijke weerstand. Dat vermindert je kans op griep, verkoudheden, infecties van je luchtwegen en bronchitis.

 

By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Optimized by Optimole