Fastfood
Spread the love

Fastfood veroorzaakt dementie. Dat is ook het geval met bewerkte en kant- en- klare voeding. Dat blijkt uit de resultaten van een onderzoek aan de Amerikaanse universiteit van Ohio. De onderzoekers hebben het dan in de eerste plaats over pizza en hamburgers, gefrituurde gerechten zoals frieten worst en andere fastfoodproducten. Uit de resultaten van dit onderzoek blijkt dat deze ongezonde voeding onze hersenen. Daardoor zijn ze niet alleen een belangrijke oorzaak van overgewicht, maar ook van dementie.  

Voedsel wordt vooral bewerkt om zijn smaak en houdbaarheid te verlengen. Bewerkt vlees en vooral fastfood vergroot niet alleen je risico op dementie. Het zorgt tegelijk voor allerlei ontstekingen verspreid over gans je lichaam. Om dit allemaal zoveel mogelijk te vertragen eet je zoveel mogelijk gezond en natuurlijk. Je kunt het effect daarvan nog versterken met het slikken van een evenwichtig samengestelde multivitamine.

Negatieve invloed op je geheugen

Het consumeren van bewerkt vlees en andere bewerkte voedingsmiddelen heeft in relatief korte tijd ook een negatief effect op je geheugen. Dat werkt het ontstaan van geheugenverlies, concentratiestoornissen en van ouderdomsziekten zoals de ziekte van Alzheimer alleen maar in de hand.

De voordelen van gezonde vetzuren

De wetenschappers ontdekten ook dat voeding rijk vetzuren en vooral aan omega-3 vetzuur DHA bevatten, deze negatieve ontwikkeling kunnen afremmen. Omega-3 vetzuren zijn onmisbaar voor een goede gezondheid. Spijtig genoeg bevat onze voeding steeds minder van dit soort vetzuur. Omega-3 heeft dan ook heel wat voordelen. Naast een sterke ontstekingsremmende werking is zorgt het voor een goede werking van ons brein en voor gezonde en evenwichtige hormonen. Het helpt ook tegen aderverkalking, hard- en vaatziekten, hoge bloeddruk, een evenwichtig cholesterolgehalte en diabetes. Door zijn samenstelling is omega-3 ongeschikt om te verwarmen. Wist je dat deze gezonde vetzuren in een gezond eetpatroon je ook helpen afslanken?

Voeding rijk aan gezonde omega-3 vetzuren

Omega-3 vind je zowel in plantaardige als dierlijke voedingsmiddelen. De plantaardige vorm (ALA) zetten we om in EPA en DHA. Deze komen vooral voor in alle vette vissoorten.  Vooral algen, zeewier, kelp, spirulina en chlorella bevatten van nature relatief veel EPA en DHA. Andere voedingsmiddelen met relatief veel omega-3 vetzuren zijn:

  • Vette vis: zoals wilde zalm, tonijn, paling, schol, schelvis, heilbot, tarbot, doradefilet, sardienen, makreel, sprot, haring en ansjovis
  • Onbewerkte noten: vooral hazelnoten, walnoten, cashewnoten en pecannoten
  • Zaden: lijnzaad, sesamzaad, hennep en chiazaad
  • Kaviaar

Dit gezond eetpatroon kan dementie afremmen

Volgens wetenschappers kun je het ontstaan van ouderdomsziekten zoals dementie afremmen met een gezond en natuurlijk voedingspatroon. Dat bestaat uit veel verse groenten Over het algemeen bevelen de onderzoekers een uitgebalanceerd dieet aan dat bestaat uit veel verse groenten, minstens 250 gram per dag, drie verschillende stukken fruit en volkorenproducten zoals volkorengranen (haver, zemelen, boekweit, gierst en quinoa) en volkorenproducten (alle soorten volkorenbrood, volkoren deegwaren en zilvervliesrijst).

 

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole