Een goede bloedsomloop
Spread the love

Een goede bloedsomloop, da’s gezond! Het is ons met de paplepel meegegeven. Maar waarom zo’n goede bloedsomloop nu zo belangrijk is dat weten de meesten niet. Geen paniek, je hoeft zelfs Wikipedia niet open te gooien, hier zit je goed. We leggen je in deze blog uit waarom een goede bloedcirculatie belangrijk is en geven we je enkele manieren mee hoe je ervoor zorgt dat het bloed stevig door je aderen stroomt!

Een goede bloedsomloop, wat is dat?

Een goede bloedsomloop is van groot belang voor je gehele systeem. Maar wanneer is je bloedsomloop ‘goed’? Goed wil zeggen dat je hart goed genoeg klopt en je bloed met regelmaat, kracht en tempo door je aderen pompt. In bloed zit namelijk zuurstof en andere belangrijke stoffen en die moet tot bij elke cel in je lichaam moeten raken. Je voelt je fit, energiek en je kunt de wereld aan!

Stel je vraag in ons Forum. Onze voedingscoach antwoordt!

Hoe herken je een mindere bloedsomloop?

Hoe herken je nu een mindere bloedcirculatie? En vooral, wat kun je eraan doen? Heb je regelmatig last van koude handen en voeten? Dan is de kans groot dat je bloedcirculatie niet zo bijster goed is. Ook weinig energie en vermoeidheid kunnen hier tekenen van zijn. In deze gevallen kun je doorbloeding waarschijnlijk wel een oppeppertje gebruiken, maar om zeker te zijn, raadpleeg je natuurlijk altijd een arts.

Je bloedsomloop stimuleren

Wil je je bloedsomloop stimuleren? Verwerk dan eens wat vaker knoflook in je gerechten of gooi bij je citroenthee in de ochtend standaard wat stukjes gember, want ook de gemberwortel heeft op je bloedsomloop een positief effect. Geen fan van gember? Dan kan ook wat extra beweging volstaan, lang zitten is bijvoorbeeld een absolute no-go. Heb je een kantoorjob? Sta dan regelmatig recht en doe wat vaker een wandelingetje naar het koffieapparaat of strek en stretch gewoonweg even de benen. Nog een wondermiddeltje voor je bloedsomloop? Een orgasme! Je bloedsomloop verbeteren was nog nooit zo leuk. Haal jezelf dus als de bliksem een lovense of ander speeltje in huis en ga meteen aan de slag. Pluspunt: een orgasme helpt ook nog eens tegen te veel stress, win-win, nietwaar?

Wat te doen bij een slechte bloedsomloop?

Natuurlijk vervangen deze tips een bezoekje aan de dokter niet. Een iets mindere bloedcirculatie is in beperkte mate niet meteen gevaarlijk, maar dient wel goed te worden opgevolgd. Wil je zelf thuis wat doen om je bloedsomloop een boost te geven, dan kun je gebruikmaken van onze huis-tuin-en-keukentips. Snel je naar de winkel voor een bolletje knoflook, trek je joggingbroek aan en loop een stevig blokje om en voel je weer tip top in je vel of, trek ze uit en ga voor een middagje onder de lakens met je satisfyer. Aan jou de keuze!

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole