Vakantie goed voor je gezondheid
Spread the love

Twijfel je nog om dit jaar op vakantie te gaan? Misschien omdat je door de inflatie een beetje krap bij kas zit of omdat je simpelweg niet weet waar je naar toe wilt? Ons advies luidt: probeer toch echt een oplossing te verzinnen om tijd te maken voor een vakantie. Op vakantie gaan is namelijk goed voor je gezondheid.

Waarom is vakantie goed voor je gezondheid?

Iedereen die wel eens op vakantie gaat, zal het gevoel kennen dat je tijdens de eerste dagen nog erg druk bent met allerlei dingen je hoofd. Heb ik op het werk al mijn taken wel netjes overgedragen? Is het huis wel goed achtergelaten? Ben ik niets vergeten? Het is echter heel normaal dat je brein tijdens de eerste vakantiedagen nog ‘aan’ staat. We zijn namelijk gewend om ons in het minsten druk te maken. Is het niet met ons werk, dan is het wel met andere zaken zoals de kinderen, de hond of de sportvereniging. Tijdens een vakantie zul je merken dat je in de eerste dagen echt even loskoppelt van de gebruikelijke routines en meer tot jezelf komt. En juist daarom is op vakantie gaan heel goed voor de gezondheid.

Vakantie goed voor je gezondheid: Tijd om te ontspannen

Een andere reden waarom op vakantie gaan goed is voor de gezondheid, is omdat je jezelf de ruimte geeft voor ontspanning. Dat betekent niet alleen dat je languit op het strand of bij het zwembad hoeft te liggen, maar ook het maken van een leuke excursie of het ontdekken van een nieuwe bestemming kan als ontspanning worden ervaren. Je gelukhormonen worden geprikkeld en dat bevordert je gezondheid. Veronderstel maar eens dat je aan het relaxen bent op een camping Lago Maggiore of actief van de glijbanen roetsjt bij een luxe camping met waterpark. Alleen al bij die inbeelding zal je merken dat je een lach op je gezicht krijgt! Het klopt hé?

Tot jezelf komen en nieuwe inzichten krijgen

Wist je dat de meerderheid van de mensen tijdens een vakantie tot de waardevolste inzichten komen? Dit komt doordat je volledig bent losgekoppeld van je thuissituatie en eindelijk nog eens tot zichzelf komt. Hierdoor ontstaat er meer ruimte om het leven thuis vanop een afstand te bekijken of jezelf af te vragen: ben ik op deze manier echt gelukkig en wat kan ik eventueel veranderen om nog gelukkiger te zijn? Wat ons betreft, is dit een van de waardevolste momenten die vaak tijdens een vakantie ontstaan. Het geeft maar weer aan waarom het zo gezond is om op vakantie te gaan.

Hoe ervaar jij de vakantie?

Hierboven hebben we je enkele patronen geschetst die je vast herkent wanneer je zelf op vakantie bent. Toch zijn we erg nieuwsgierig hoe je vakantie ervaart en in welke mate het je gezondheid beïnvloed? Twijfel dus niet om jouw ervaringen met ons te delen door te reageren een onderaan dit bericht. We wensen je nu al een even deugddoende als een onvergetelijke en gezonde vakantie toe!

By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole