Fit en slank op vakantie
Spread the love

Fit en slank op vakantie, daar droom je toch ook van? Met een combinatie van de juiste voeding en aangepaste oefeningen lukt het je nog. Het is namelijk nooit te laat om aan je fitheid en je slanke lijn te werken. Maar er zijn nog andere factoren die je helpen je doelen te bereiken. Je wordt makkelijker zomerslank dan je denkt.

Fit en slank op vakantie, zo pak je dat aan

Blijvend je overgewicht verliezen doe je op een langzamere manier. Zo ben je de verloren kilo’s definitief kwijt, en komen ze dus nooit meer terug zoals bij een streng crash dieet. Je bereikt je doelen door gezond en natuurlijk te eten en voldoende te bewegen. Om je afslankproces te stimuleren kies je ook voor aangepaste oefeningen. Gezond eten is het belangrijkste, maar zal je niet op je gezond gewicht brengen. Dat zorgt voor gemiddeld zeventig procent van je totale gewichtsverlies. De overige kilo’s moeten eraf met extra beweging.

Fit en slank op vakantie: Voldoende slaap is de beste voorbereiding

Je wilt toch ook zomerslank worden? Een goede voorbereiding is een belangrijke stap richting je gezond gewicht. Voldoende slaap staat daarbij centraal. Met een tekort aan slaap maak je namelijk teveel cortisol aan. Daardoor slaat dit stresshormoon meer vet op in plaats van het te verbranden. Ook je trek in zoet vergroot. Hoeveel slaap je nodig hebt, is niet voor iedereen hetzelfde. De ene heeft genoeg aan enkele uren slaap, terwijl de andere nooit genoeg kan slapen. Acht uur slaap wordt als ideaal aanzien. Slaap je te weinig? Pas je slaapgewoonte dan langzaam aan. Dat doe je door dagelijks een kwartiertje vroeger naar bed te gaan.

Fit en slank op vakantie met de juiste voeding

Of je nu veel of weinig wilt afvallen, een gezond eetpatroon met de juiste voeding is onmisbaar. Afvallen die je door minder te eten. Door minder calorieën te eten dan je er dagelijks verbrandt. Eet minstens drie maaltijden per dag, sla geen enkele maaltijd over. Ga dus nooit zonder ontbijt de deur uit. Zo heb je al vlug honger tussen twee maaltijden wat zorgt voor een energiedip. Je trek in zoet en in ongezonde tussendoortjes vergroot. Daardoor zal er van fit en slank op vakantie vertrekken weinig of niets terecht komen.

Een vraag voor onze voedingscoach? Stel ze gratis in onze chat!

Eet zo natuurlijk mogelijk

Eet dus zo natuurlijk mogelijk. Met veel verse groenten en fruit, peulvruchten, volkoren granen en volkoren producten, onbewerkte noten, zaden en pitten en onbewerkte yoghurt, Griekse yoghurt, kwark en skyr.

Fit en slank op vakantie door niet te weinig te eten 

Afvallen is lang niet hetzelfde dan je uithongeren. Dat hou je nooit lang vol. En wanneer je stopt met je buitengewoon streng crash dieet, weeg je al snel meer dan bij de start van je dieet. Daarom raden diëtisten ons aan om de tachtig-twintig regel toe te passen. Dat betekent dat je voor tachtig procent je gezond eetpatroon volgt. Zo is er plaats voor je favoriete gerecht, ook al past dat niet in je gezond eetpatroon.

Fit en gezond met minder suiker en vet

Beperk zoveel mogelijk het gebruik van witte, geraffineerde en dus toegevoegde suikers. Ze bevatten geen gezonde voedingsstoffen en worden niet voor niets lege calorieën genoemd. Suiker en zetmeel zijn belangrijke oorzaken van overgewicht, teveel ongezond buikvet, hoge bloeddruk, aderverkalking, hart- en vaatziekte, een verstoord cholesterolgehalte en diabetes type 2.

Eet zo weinig mogelijk bewerkte voeding

Kant-en-klare voeding, diepvriesmaaltijden, alle witte broodsoorten, witte deegwaren en rijst bevatten meestal te veel suikers, zetmeel en vetten. Maar ook geur-, kleur-, smaak- en bewaarmiddelen. Eet zo natuurlijk mogelijk en kook je maaltijden zelf.  Ook soepen en sauzen uit blik zijn geen gezonde keuze.

Fit en gezond op vakantie met meer volkoren producten

Vervang suikerrijke voeding door volkoren granen en volkoren producten. Volkoren granen zijn in de eerste plaats haver, zemelen, boekweit en quinoa. Kies voor volkorenproducten zoals alle soorten volkorenbrood, volkoren deegwaren en zilvervliesrijst.

Vermijd junkfood

Eet zeker geen junkfood. Denk daarbij vooral aan hamburger en pizza maar ook aan ongezonde en zoet tussendoortjes zoals snoep, koekjes, gebak en allerlei chocolade repen en ijs.

Dit moet je zeker niet doen

Eet dus niet teveel, maar ook niet te weinig. Wanneer je te weinig eet, gaat je lichaam reageren. Het gaat in spaarmodus. Dat betekent dat het meer vet zal opslaan en dus minder verbranden. Bij tekort aan energie, zal het deze vetvoorraad aanspreken.

By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole