Yoga online lessen
Spread the love

Online Yogalessen winnen de afgelopen jaren sterk aan populariteit. Ze verbeteren niet alleen je geestelijke, maar even goed je lichamelijke gezondheid. Yoga is een vorm van meditatie die ook helpt tegen allerlei rugklachten, vermoeidheid en chronische vermoeidheid, een gebrek aan energie en slaapproblemen.

Hoe verlopen zulke online yogalessen en wat zijn de voordelen?

Online yogalessen volg je vanuit je vertrouwde thuisomgeving. Je moet er dus zelfs niet meer de deur voor uit. Er zijn meerdere vormen van online yogalessen. Dat gaat van opgenomen video lessen tot online livestream lessen of de combinatie fysieke lessen en online live thuis deze lessen volgen. Online yogalessen passen perfect in de hectiek en de verwachtingen van onze drukke en veeleisende deze maatschappij. Dat zorgt ervoor dat we meer en meer zoeken naar meer rust en ontspanning.

Online yogalessen volgen wanneer het je best past

Een belangrijk voordeel van online yogalessen volgen is dat je zelf bepaalt wanneer op welk moment je de lessen volgt. Je kunt yoga on demand zowel plannen tijdens je werkdag of ‘s avonds laat. En ook het aanbod is verrassend ruim. En dat is lang niet alles. Je kiest zelfs de lesvorm als de duur en vaak ook de docent zelf.

Online yogalessen helpen ook bij lichamelijke klachten

Yin Yoga, Ashtanga Yoga, Hatha Yoga en Vinyasa Yoga zijn de voorkomendste vormen van yoga. Ze helpen dus ook bij lichamelijke klachten, vooral bij rugklachten, vermoeidheid en chronische vermoeidheid, een gebrek aan energie en bij slaapproblemen. Zo haal je het beste uit je yoga beoefening met het meeste resultaat. Yogalessen kunnen op YouTube of op Vimeo worden gevolgd. Maar het kan nu dus ook op online platforms zoals seekplatform.com.

Ashtanga yoga, Yin yoga en Easy Flow 

Ashtanga Yoga

Dit is een dynamische vorm van yoga die bestaat uit een reeks vaste houdingen. Daarbij staat het op de juiste manier ademen centraal. In zogenaamde geleide sessies leidt de instructeur de groep hoorbaar door een reeks poses zodat de hele groep met dezelfde snelheid beweegt.

Tip: Je komt alles te weten over Ashtanga yoga op het seekplatform.

Yin yoga

Deze yogavorm bevordert je flexibiliteit, coördinatievermogen en je kracht van lichaam. Naast fysieke voordelen zorgt het onder meer ook voor meer emotionele stabiliteit, meer bewustwording van lichaam en geest en een beter concentratievermogen. De lessen hebben een vrij hoge intensiteit, maar zijn zeker geschikt voor zowel de beginnende als ervaren yogi die op zoek is naar een actieve en
dynamische yogavorm.

Rustige vorm van yoga

Yin yoga is een rustige, zachte vorm van yoga waarbij je de houdingen langere tijd aanhoudt. Bij Yin yoga gebruik je geen spieren om je houding aan te passen. Dat doe je door het inzetten van de zwaartekracht. Op fysiek vlak stimuleert deze vorm van yoga je bindweefsel, gewrichten en flexibiliteit. Bovendien is het een ontspannende vorm van yoga, geschikt voor alle niveaus

Mentaal

Met Yin Yoga maak je uitgebreid kennis met de kracht van stilte. Het is een ‘zijn’ modus in plaats van een ‘doe’ modus, aanvaarding en loslaten. Het draagt bij aan het creëren van ontspanning, wat we goed kunnen gebruiken in een maatschappij die vooral op Yang is gericht. Deze manier van ontspannen is zelfs doeltreffender dan een wandeling of een fietstichtje.

Fysiek

Bij Yin worden houdingen ongeforceerd voor langere tijd vastgehouden. Je spieren zijn daarbij volledig ontspannen. Yin Yoga (lees meer op Yogaplace.nl) is fysiek gezien gericht op het versterken en verbeteren van de soepelheid van het fascia (bindweefsel) en gewrichten, dit zijn de stuggere weefsels van het lichaam. Bij Yin Yoga gaat de aandacht uit naar spanning in en rond gewrichten en bindweefsels. Dat doe je door langere tijd statische houdingen te blijven.

Je komt alles te weten over Yin yoga op seekplatform.com

Easy Flow

Dit betreft een rustige yogastijl, afgeleid is van de Ashtanga yoga. Kenmerkend voor deze yogastijl
is het constant overschakelen van de ene yogabeweging naar de andere. Dat verloopt in een rustige en vloeiende beweging ondersteund door je ademhaling. Deze yogavorm bevordert je flexibiliteit en je coördinatievermogen, ontspant en helpt bij stress. De lessen zijn voor ieder niveau toegankelijk.

Je komt alles te weten over Easy Flow yoga op seekplatform.com

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole