Lichaam natuurlijk zuiveren
Spread the love

[fusion_builder_container background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”20px” padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]

Bewerkt vlees en de ongezondste bewerkte voedingsmiddelen

Bewerkt vlees en andere bewerkte voedingsmiddelen horen niet thuis in een gezond eetpatroon. Het zijn evenveel belangrijke oorzaken van ernstige aandoeningen waaronder vooral levensbedreigende hart- en vaatziekten en vele soorten kanker.

Bewerkt vlees is tevens verantwoordelijk voor overgewicht, zwaarlijvigheid en obesitas. Om onze gezondheid intact te houden, eten we best zo weinig mogelijk bewerkt vlees en bewerkte voeding.

Wat verstaat men onder bewerkt vlees en wat zijn  de ongezondste bewerkte voedingsmiddelen?

Als we onze gezondheid willen stimuleren en ons overgewicht definitief kwijt willen, eten we best zo weinig mogelijk bewerkt vlees en bewerkte voedingsmiddelen.

Dat wilt zeker niet zeggen dat we voortaan geen vlees meer mogen eten. Magere vleessoorten zijn immers een bron van onmisbare energie. Vraag is welke de meest gezonde alternatieven zijn voor bewerkt vlees en andere bewerkte voedingsmiddelen.

Bewerkt vlees door roken, drogen of door ongezonde geur- , kleur- , smaak- , en bewaarmiddelen   

We weten het ondertussen allemaal: met ons vlees en andere voedingsmiddelen wordt danig gesjoemeld. Om vlees een aantrekkelijker uitzicht te geven, om het malser, sappiger en zo lang mogelijk te bewaren, voegt men er allerlei stoffen aan toe. Dat zijn naast de bekende E- nummers ook ongezonde; verzadigde vetten en transvetten en suikers en zetmeel.

Vlees wordt gerookt, gedroogd en gezouten. Veel van ons vlees is bewerkt, maar het is lastig te zeggen welk stofje in vlees het risico op darmkanker verhoogt.

Hoe meer vet we verbranden, hoe gezonder en makkelijker we afvallen.

Soep makenWil je meer vet verbranden en sneller afvallen?  Dan moet je naast gezond eten met de juiste voeding, ook meer opgeslagen lichaamsvet verbranden. En dan is het Vet Verliezen 1.0 Programma zeker iets voor jou.

Het Vet Verliezen 1.0 programma van Mark Van Oosterwijck is geen wondermiddel.

Zonder inspanningen lukt het je met zijn programma ook niet om meer vet te verbranden.

Met de nodige discipline en motivatie is het wel een uitstekende manier om op een verantwoorde en dus gezonde manier meer vet te verbranden.

Geraak je, ondanks gezond eten en voldoende beweging niet van je laatste vet verlost, en ben je voldoende gemotiveerd om meer spieren te kweken en je laatste vet te verliezen?

Weet je zeker dat je dit langer dan twee weken kunt volhouden? Dan is het Vet Verliezen 1.0 programma wellicht iets voor jou!

Een uitgebreide en onafhankelijke review over Het Vet Verliezen 1.0 programma, lees je HIER

De meest bekende bewerkte vleessoorten zijn ongetwijfeld worst, salami, bacon, ham, en paté.

Wat is rood vlees?

Al het vlees van zowel schapen, runderen, varkens, geiten en paarden, maar ook wild zoals hert, haas en zwijn wordt geklasseerd onder rood vlees. Rood vlees moet niet altijd ook rood te zijn. De meest populaire soorten rood vlees zijn ongetwijfeld biefstuk en gehakt.

Hoeveel bewerkt vlees eten per dag?

Wij zijn nochtans een volk van vleeseters. Ondanks het ongezond karakter van rood en bewerkt vlees, blijven we dit veel te veel eten. De vele negatieve gevolgen van het eten van bewerkt vlees manifesteren zich reeds bij de consumptie van 50 gram per dag.

Als we daarbij weten dat we reeds als broodbeleg minstens 25 gram charcuterie eten, dan kunnen we ons een beeld vormen van de omvang van de gezondheidsproblemen als gevolg van de consumptie van bewerkte voeding en bewerkt vlees.

Alle officiële instanties, diëtisten en voedingscoaches adviseren ons zeker niet méér dan 500 gram rood en bewerkt vlees te eten per week.

De meest ongezonde bewerkt vlees en bewerkte voeding:

  • Kip nuggets: bevatten veel teveel vet, zout, en bewaarmiddelen
  • Frieten en gefrituurde gerechten: bevatten hoge concentraties calorieën, en ongezonde verzadigde vetten en transvetten. Belangrijke oorzaak van overgewicht en diabetes. Weinig of geen voedingswaarde
  • Aardappelchips en andere gefrituurde snacks: maken afvallen onmogelijk. Een belangrijke bron van zout, calorieën en bewaringsmiddelen. Ons lichaam heeft weinig of geen moeite met het verteren, waardoor we alleen maar meer honger krijgen en constant kunnen eten
  • Frisdranken: suikerbommen zonder ook maar enige voedingswaarde. Rijk aan toegevoegde suikers zoals glucose- fructose siroop, beiden nog veel erger ongezonder dan suiker! Zorgen voor een onstabiele bloedsuikerspiegel, waardoor we meer insuline aanmaken. Dit hormoon regelt onze vetverbranding en vetopslag. Hoe meer insuline in ons bloed, hoe moeilijker we afvallen
  • Bewerkte vleeswaren: bevatten hoge concentraties zout, en zijn belangrijke bron van toegevoegde vetten en transvetten en kunstmatige geur- , kleur- , smaak- ,  en  bewaarstoffen
  • Gesuikerde ontbijtgranen: rijk aan toegevoegde suikers, oorzaak van overgewicht en diabetes. In tegenstelling tot wat wordt beweerd, zijn deze ontbijtgranen arm aan voedingsvezels
  • Muesli repen: worden voorgesteld als gezond, maar hebben grote hoeveelheden glucose- en fructose siroop (GFS) aan boord. Bevatten daar bovenop nog eens grote hoeveelheden zout en transvetten
  • Snoep, koekjes, en gebak: eveneens een bron van zout, suikers, en  transvetten. Transvetten zijn het meest ongezonde vet dat er bestaat
  • Margarine: zit weer boordevol transvetten, vrije radicalen, allerlei E- nummers en toegevoegde geur- , kleur- , smaak- , en bewaarmiddelen
  • Biologisch vlees: wordt net als andere vleeswaren bewerkt voor een betere geur, smaak, kleur en houdbaarheid
  • Soja en sojaproducten: hebben een gezond imago, maar je kunt ook deze voeding best van je dagelijks menu schrappen

Gezonde alternatieven voor bewerkt vlees en bewerkte voeding

leefnugezonderbuttonGROENEVEet meer verse groenten en verse kruiden: bevatten weinig of geen calorieën, maar des te meer gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en voedingsvezels

leefnugezonderbuttonGROENEVVette vis: eet minstens tweemaal per week vette vis zoals wilde zalm, paling, makreel, tonijn, forel, kabeljauwfilet, dorade, heilbot, sardienen, haring en ansjovis

leefnugezonderbuttonGROENEVHumus, pindakaas, suikerarme jam of appelstroop

leefnugezonderbuttonGROENEV Wit vlees: zoals kipfilet of kalkoenfilet

leefnugezonderbuttonGROENEVRauwe groenten

leefnugezonderbuttonGROENEVEieren

Gezond eten zonder bewerkt vlees of bewerkte voeding en makkelijker afvallen in een gezond eetpatroon

En zo’n gezond eetpatroon  is ongetwijfeld het Vet Verliezen 1.0 Programma met honderden gezonde voedingstips en originele recepten met puur natuurlijke en vet verbrandende ingrediënten.

Dat Vet Verliezen 1.0 Programma hielp ondertussen al meer dan 10000 Nederlanders en bijna evenveel Belgen definitief van hun vervelend buikje en van hun overgewicht af.

Ben jij de volgende? 

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”0″ padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]vetverliezenbanner[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Optimized by Optimole